Så var det kväll igen..

Det är märkligt det där med tiden. Man steg nyss upp och nu är det kväll igen.
Idag har vädret varit toppen! Henrik har städat och tvättat bilen. Bra!
Jag upplevde det som att det tog hela dagen....Henrik upplevde det INTE alls på samma vis....
Men visst, han gjorde en del andra saker emellan.

Jag rensade i min garderob. Tänk vad mycket kläder det var där som jag aldrig använder (en hel del av dem passar helt enkelt inte!) men när man ska iväg och vill ta på sig lite rediga kläder (dvs inte t-shirt & joggingbrallor) så har man inte ett enda vettigt klädesplagg att ta på sig! Skumt det där!

Alma ville absolut ha "proppkakor" till lunch, så Alma Henrik och Cajsa satte i sig med god aptit.
Jag och Julia upplevde i stället en kulinarisk och näringsrik lunch; korv med bröd!

På eftermiddagen så malde jag igenom en av huvudböckerna i handledningskursen "Problembaserat lärande" heter den. Kära nån vad tråkig den är!
Ja, det är bara att bita ihop och göra klart kursen.

Sent på eftermiddagen så blev Sally getingstungen. Stackars lilla vovve! Hon blev stungen i underläppen och precis som Dionysos så satt gadden kvar!
Jag fick bort den och i en flygande fläng löste jag upp Betapred
( kortison) och fick i henne det.
Därefter ringde jag vår egen husveterinär Marie Karlsson för att kolla om det fanns ngt annat som jag skulle göra.
Nejdå, vi fick besked om att vi gjort rätt och att vi skulle hålla lite extra koll på henne de närmsta timmarna!
Tack Marie för att du alltid ställer upp!!

Till kvällsmat så grillade vi, kanske för sista gången den här säsongen. Det var jättegott och smakade sommar. Svärmor och svärfar var inbjudna för att uppleva detta goda!
På tal om det goda så är jag sugen på äppelkaka med vaniljsås!

Är det någon som har ett bra recept på en god äppelkaka/paj som jag kan göra?

Dagens undring:
Om en bonde kunde så Viagra på åkern...skulle det då växa upp jordfräsar???!!!
 PUBLICERAT »  2008-08-31 @ 19:14:53 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Söndag igen!

Jösses söndag igen! Helt otroligt.
Igår var vi hos Caroline och Jonas och hade en mycket trevlig kväll!. Vi har lärt känna dem genom att Alma och deras son Karl har följts åt på dagis.
De bor helt underbart i ett rött hus med vita knutar där vägen tar slut!
Hästarna går och betar i en hage bredvid gräsmattan och det finns absolut inga störande ljud ifrån bilar eller grannar som stör med motorsågar.
Det var en mycket trevlig kväll. Tack!

Julia och Cajsa var ensamma hemma (för första gången på en kväll) igår när vi var iväg. De gjorde egen pizza och tittade sedan på film. De fixade det jättebra. De börjar visst blli stora...

Idag steg Henrik upp före mig, Fantastiskt!

Solen skiner och det ser ut att bli en fin dag, får se vad den har att bjuda på!
Återkommer troligen senare.
 PUBLICERAT »  2008-08-31 @ 08:11:50 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Lördag

För en gångs skull så sov jag i morse när klockan var 06.00. Fem minuter senare så kom Alma och väckte mig, grrrrrr
Sen var det liksom kört för mig att ens försöka somna om :-( 
En 20 minuter senare så promenerade jag, Alma, Sally och Tilda (katten) i släptåg ner till bageriet och köpte frukost-frallor. Mmmmmm
Vid Halv nio kom Henrik upp och då satte jag mig på motionscykeln, det blev 2 mil!
Efter duschen så skulle vi åka till Coop (det ekade i kylen),
när vi var på väg ut genom dörren steg Julia upp!
Hur som helt så handlade vi både mat och en motorgräsklippare!

Det var verkligen på tiden att ha en frigående motorgräsklippare, vi har ju en elgräsklippare men Henrik har kapat förlängningssladden med häcksaxen! Då blir det genast mycket svårare.... 

Vi åt våfflor till lunch och sedan cyklade vi iväg för att kika på "Nättrabydagen", Alma hoppade i hinderbanan och så fick hon rida på en häst.
Hemma igen fick jag för mig att städa den lilla bilen, oh vad trött jag blir på mig själv!
När jag hade chansen att sitta på altanen och läsa något trevligt och njuta av solen så ställer jag mig och städar bilen. Knäppt knäppt knäppt.......

Det känns som om jag far runt i 190 knyck hela tiden utan avbrott, det är så jobbigt! Så fort jag får 5 minuter över så ska jag genast använda dem till att "göra något". Jag skulle vilja gå en kurs i hur man gör när man inte gör någonting alls!
Finns det någon som har ett råd att ge mig i ärendet???

Nu ska vi åka till Caroline och Jonas och umgås.
Kram på er alla kloka människor som sitter still och läser nu!

 PUBLICERAT »  2008-08-30 @ 16:40:55 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Skolflicka

Det var inte utan att jag hade en känsla av att vara skolflicka igen. När jag väntade på min skjuts i morse så kändes det nästan som när jag var 6 år gammal och väntade på skolskjutsen till "lekis" i smedstorp. Jag satt på  mjölkbordet som stod utmed  grusvägen vid vår gård i  Kverrestad.  Det var ju så spännande att  komma iväg och  vara  på lekskolan!
Skillnaden idag var att jag satt och väntade i en busskur utmed  en starkt trafikerad E22 och läget var inte alls lika idylliskt MEN förväntan inför skolan var lika stor som då!
Nu kom lilla jag till ett universitet! WOW! Hur hamnade jag där!? Passar jag in där? Hur som helst så var det en dag full av information så nu är jag trött och slö i hjärnan.
 
Tankarna far fram och tillbaka och jag känner mig osammanhängande på nått knäppt sätt.....

Nu har vi ätit kvällsmat - en "näringsrik kebabrulle" och de andra tog pizza.
Henrik har åkt på hockey, han är i det närmaste beroende av KHK. Jag och mina goa ungar + Sally sitter nu i soffan och myser. Har kommit på hur fantastiskt bra vår lilla laptop är - jag kan sitta eller ligga var som helst och blogga!!!

När Alma har tittat färdigt på bolibompa så ska hon få gå och lägga sig och jag och Julia ska titta på 6 avsnitt av Hem till gården! Åh underbara fredag kväll!
 PUBLICERAT »  2008-08-29 @ 18:41:03 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

IVA- utbildning

Kan inte förstå att  skolan börjar imorgon!  Jag,  Jossan och  Gunilla ska samåka till Växjö. Första kursen som är Vårdvetenskap ska vara där så vi lär få åka många vändor dit. Förhoppningsvis så kommer nästa kurs att vara på BTH i karlskrona.
Jag känner mig så himla nervös! Usch tänk om jag inte klarar av utbildningen....

Alma och Julia bråkar så att jag tror att jag ska bli tokig!

Cyklade efter middagen. Det blev inte lika lyckat som vanligt, efter ca 7 km började jag att få ont i mitt högra knä och vid 15 km stod jag inte ut! Grrrrrrrr

Julia har städat sitt rum, jättebra! (Tvätthögen är nu ca en meter hög...)

Har betalat alla räkningar idag, usch!

MEN, imorgon är en ny dag och det ska bli vackert väder!
Kram
 PUBLICERAT »  2008-08-28 @ 20:18:23 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Hemma igen

Ok läget är mindre stressigt än i morse.
Har nu jobbat sista arbetspass ( ialla fall mitt ordinarie) och det känns helt ok. Men jag kommer att sakna alla mina härliga kollegor på avd 55, Ni är bäst!
Nu är det definitivt läggdags för mig, orkar verkligen inte mera idag!
Tack och god natt!
 PUBLICERAT »  2008-08-27 @ 22:41:14 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Stressigt

Usch kl är 09.00 och jag har redan hunnit leta efter Almas försvunna innegympasko (måste tydligen skynda mig till HM idag och köpa ett nytt par), har bakat ett flak chokladrutor som jag ska ta till jobbet i em (sista passet innan skolan idag), har en fläskpannkaka i ugnen som familjen kan äta ikväll när jag är på jobbet (verkar som jag har utvecklats till en curling-mamma/fru!) har varit på konsum (hade ingen mjölk till den förbannade fläskpannkakan) har hängt upp tvätt som låg kvar i tvättmaskinen sedan igår och dessutom har jag klätt Julias böcker med bokpapper!!!!
Man kan ju undra hur dags jag steg upp idag. Jo det var kl 05.50!
Det känns som om det kommer bli en sån där dag idag.

Måste alldeles strax hoppa  i duschen, gå ut med Sally (nog fanken öser regnet ner idag igen) och sen ska jag vara på sjukgymnastiken kl 11.00.
Hm får inte glömma fläskpannkakan i ugnen....
Innan jobbet måste jag köpa innegympa saker till Alma och lämna till Henrik på hans jobb (för jag hinner ju inte hem emellan) Ska även försöka få i mig lite lunch......undar om jag kanske ska köpa lite Losec!

Hjälp!!!! Jag behöver ta ledigt från mitt liv!
 PUBLICERAT »  2008-08-27 @ 09:20:33 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Skogspromenad

I eftermiddags så var jag och Julia i stan och köpte bokpapper till hennes skolböcker. Coolt att man på 2000-talet fortfarande håller på att klä in böcker! Det tycker jag är bra!
 
Efter middagen så körde jag och Sally till Anette och Nova. Vi tod en lång skön promenad med våra vovvar. Det var helt sagolikt skönt och så vackert i skogen.

Till min stora glädje så har jag kommit upp i 10.000 steg idag!
När jag kom hem så möttes jag av doften av nybakade chokladmuffin.Julia hade bakat när jag var iväg och just ikväll kan jag ta en fika med gott samvete!
Tack tack myrstack
 PUBLICERAT »  2008-08-26 @ 19:31:41 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Tempo problem

Idag var det dags att cykla igen. Som jag redan har skrivit är jag helt beroende av att det är rätt tempo på låtarna som jag cyklar till. Idag tänkte jag anteckna samtidigt som jag cyklar (!!!!) vilket tempo de har. Det var ju inte världens lättaste uppgift men det gick ändå ganska hyffsat.
När jag hade lyssnat/cyklat igenom alla låtarna på min MP3 så hade jag "råkat" cykla 2,4 mil! Tjoho!!!! Det kändes fint! Inte undra på att jag håller på att svettas ihjäl mig nu då?!
Då får jag en klapp på axeln av mig själv!

Det kanske verkar som om jag håller på att bli beroende och lite kaxig men det ska tillläggas att jag cyklar endast för min egen skull. Jag utmanar mig själv och det känns bra. Det kanske bara är ett av mina "beroende ryck" men jag hoppas att jag kommer hålla kvar vid det eftersom jag märker att min kropp mår bra när jag gör det.

Imorgon ska jag jobba sista passet innan skolan börjar på fredag. Nu börjar det kännas nervöst! Men det är som jag brukar säga till mina barn; man ska göra sitt bästa.

Till Lina kan jag bara säga att jag är förundrad av mig själv som kunde hjälpa dig med ett dataproblem. Man ska aldrig sluta upp med att förvånas över sig själv. Kul i alla fall att det löste sig för dig!
Jag kan även meddela att jag kommer lägga upp en länk till din blogg. Du skriver så underhållande! Fortsätt med det!

Nu ska jag duscha och sedan sätta mig med skolarbetet till handledarkursen......
Återkommer troligen senare
 PUBLICERAT »  2008-08-26 @ 09:46:01 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Avskeds måndag...

Idag har jag varit hos Maria och fikat och ätit lunch. Vi gjorde lite skolarbete - handledarkursen.
Tusen tack Maria för en riktigt trevlig dag!

Nu ikväll har vi sålt Dionysos. Det känns så hemskt att sälja någon som har fäst sig vid men vi var ju överens om att vi inte skulle behålla någon hanhund av Sallys valpar. När man sedan står där och lämnar över honom till någon annan så känns det jobbigt. Han har en extra speciell plats i våra hjärtan.
Dino
Usch, nu är det jobbigt...............orkar inte skriva mer idag.
 PUBLICERAT »  2008-08-25 @ 19:11:44 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Jag gjorde det!

Fantasiskt! Jag har cyklat idag i alla fall. Det trodde jag verkligen inte att jag skulle orka. Det blev 2 mil på 40 minuter. Lite långsammare än vanligt men å andra sidan ökade jag på motståndet på cykeln, plus att jag möjligen är en smula bakis...

Henrik är på hockey och Alma är med honom, iklädd sin fina landslagströja!
Nu lägger jag mig på soffan och svimmar.
 PUBLICERAT »  2008-08-24 @ 16:13:58 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Kräftskiva

Åh vad jag hade roligt igår på kräftskivan! Stort tack till Lotta & Pelle som hade fixat allt så bra! Det var en helkväll med massor av skratt och sång.
Jag hade verkligen planerat att utmana mig själv genom att ta en kräfta, skala och äta. Men nej. Det gick bara inte! Den låg länge på min tallrik innan Tomas förbarmade sig över mig, tog tag i uppdraget och skalade den åt mig.
Hur som helst så åt jag faktiskt kräftkött! Det smakade ......... gott! En och annan snapps slank oxå ner.
Men det är mycket jobb för så lite mat.
Det serverades räkor också men där går ju verkligen gränsen. Jag kan inte tänka mig att äta upp Oves kompisar! För de som inte vet så har vi en räka i akvariet (levande) som heter Ove!
Det visade sig att Ove spelade en betydande roll på festen....

Som alltid när man har trevligt så går tiden alldeles för fort. När det var dags att bege sig hemåt så såg vi att det fortfarande regnade!
Det hade ju regnat oavbrutet hela dagen........

Nu är det söndag eftermiddag och jag är trött, det blir inte bättre av att det regnar fortfarande....
Jag har funderat på att cykla i em. Hmmm får se om jag orkar, just nu lockar det inte!
 PUBLICERAT »  2008-08-24 @ 13:47:34 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Lördag

Så är det lördag igen. Helt otroligt!
Igår kväll var vi på middag hos våra härliga vänner Mia & Tomas. De bjöd på jättegod smörgåstårta. Det var ett tag sedan vi umgicks så vi hade en del att ta igen. Kvällen var trevlig!
Dionysos verkar helt återställd efter geting-sticket igår. Usch det var en ruskig historia!
På fm ska jag till Anette och assistera vid kloklippningen.

I kväll ska vi på kräftskiva hos vårt gamla "klassföräldra gäng" dvs vi som faktiskt tyckte att det var askul att få vara klassförälder. Vi tyckte att det var så himla kul att vi med näbbar och klor höll fast i det ända till fröknarna sa till oss att lämna över till de andra föräldrarna!
Hur som helst så hade vi så trevligt ihop att vi har fortsatt att träffas med lite lagom ojämna mellanrum. I kväll är det så dax och det ska bli så kul!!

Det underbara "Hem till gården" sändes första gången den 16 oktober 1972! Min mormor tittade på det, min mamma följer det, jag följer det och min dotter julia följer oxå det! Måtte det aldrig ta slut! Jag är beroende.......
 PUBLICERAT »  2008-08-23 @ 08:53:13 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Dramatik i huset...

Oj vilken dag! Alma och jag åkte till Coop för att Alma ville tvunget ha kroppkakor till lunch. Vilken tur att "Blekinge kroppkakan"  säljer färdig gjorda!
På eftermiddagen satt jag och drack kaffe och tittade på "Hem till gården"  Åh, den är ju helt underbar! Alma pysslade lite på sitt rum för en gångs skull.
När Henrik kom hem från jobbet så tog vi en promenad längs ån ( den är vår favorit promenad). Sally hoppade i och simmade en stund och blev som vanligt helt döv!

Den lille Dionysos var oxå med men han får inte bada än. På vägen hem så hände något förfärligt! Dionysos blev stungen av en geting i underläppen!
Jag såg först inte vad som hade hänt. Han vägrade att gå hem själv så jag bar honom. Väl hemma så såg jag att taggen satt kvar i underläppen! Jag drog ut den och såg samtidigt att han började bli påverkad av det hela. Henrik kastade sig iväg till veterinärjouren på Avelsgärde (hmm, det blir nog billigt och bra....) och som tur var "hittade" han en veterinär på plats. Dionysos var rejält svullen på underläppen..... Han fick en spruta och sen fick de åka hem igen med uppmaning om att vara uppmärksam på om han skulle bli försämrad. Usch vilken hemsk upplevelse!
Nu ska jag gå och pyssla om honom lite.
 PUBLICERAT »  2008-08-22 @ 17:25:47 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

Nytt personligt rekord!

Idag blev jag kompledig från jobbet, så då finns det ingen ursäkt. Jag hoppade på motionscykeln redan kl 08.00 och cyklade 2 MIL på 35 min!!!
Så nu sitter jag här och väntar på att jag ska svettas färdigt

Anette ringde och vill ha lite vägledning med kloklippning. Få se om det blir idag eller i morgon.
En glad nyhet är att Dionysos ska säljas till en familj på måndag. Självklart kommer vi att sakna honom men för hans del är det bättre att få komma till ett permanent hem så fort som möjligt, så att de hinner uppleva så mycket som möjligt av valptiden.
Nu vill Alma ha lite sällskap så jag återkommer senare.

Till B; jag jobbade resten av gårdagen ;-)
 PUBLICERAT »  2008-08-22 @ 09:39:27 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Tidig morgon

Idag började dagen tidigt. Alma tyckte att det var dags att stiga upp vid 05.50. Då vaknade vi alla inklusive vår husockupant Dionysos som är superkissig i samma sekund som han vaknar! Henrik rusade upp och slängde sig ut med vovven på gräsmattan.
 Ja! En ny dag har vaknat!
I ungefär 2 timmar är det världens röj innan alla har kommit iväg hemifrån. Jag ska jobba kvällen idag så jag stannar kvar i huset.
Det är så underbart skönt att glida ner i soffan med en smörgås och en kopp kaffe och njuta av lugnet!

Jag hade stora planer på att cykla på motionscykeln idag på fm men insåg att jag inte hinner med allt som jag skulle vilja göra. Tvätthögen är enorm, Dionysos behöver en lektion i uppfostran, jag ska till sjukgymnastiken och som vanligt är det "miljoner" prylar överallt som längtar till sin rätta plats...........Grrrrrrr.......
Jag statsar på minst 10.000 steg idag igen istället.

Dessutom har jag lite skolarbete som hänger över mig. Jag började på Handledarutbildningen i våras. Den ska avslutas i höst och jag har nog tappat fokus lite eftersom jag nu ser fram emot att få börja på IVA-utbildningen.
Hur är det man säger; "har man satt fan i båten får man väl ro honom i land"!!!

Såg nyss på tv:n att ett flygplan har störtat i Spanien, USCH!
Man letar efter svarta lådan för att finna svaret på varför olyckan skedde. Hade det inte varit bättre att tillverka flygplanen i samma material som svarta lådan eftersom den alltid klarar sig oskadd!?!
Världen är full av obesvarade frågor!
 PUBLICERAT »  2008-08-21 @ 08:34:21 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

Stegräknare

Har börjat (igen) med att aktivt bära min stegräknare. Jag har upptäkt att det är svårt att uppskatta hur långt/mycket man går på en dag.
Idag hade vi mycket att göra på jobbet. Att vara sjuksköterska innebär att man aldrig får göra en sak klart utan blir ofta avbruten för att springa iväg och göra en massa andra saker. Man lär sig snabbt vad prioritering innebär!

Hur som helst så kändes det som jag gått mycket på jobbet idag men när jag kom hem hade jag "bara" gått ca 7000 steg.
Jaha!? jag tittade på Sally och frågade henne om hon möjligen hade lust att följa med ut på en promenad! Tänk att hon alltid vill ut. Fantastiskt!
Jag fick med mig Julia ut och även den lille Dionysos som verkar vara "husockupant" hos oss.
Vi promenerade längs den underbart vackra Nättraby ån. Det är så fint så att jag nästan blir religiös!
Nja kanske inte men vackert är det där i alla fall.

När vi var själva på stigen kopplade jag loss Sally så hon skulle få springa av sig ordentligt. Vad gjorde hon då?
Jo, hon hoppad ner i ån!!! Hon älskar att simma. Det märkliga är att hon verkar tappa hörseln när hon simmar för hon bryr sig inte om nån form av inkallning. Där kan man stå och gala sig gul och blå utan att hon bryr sig det minsta!!
Efter ett tag så kom hon upp och jag kopplade henne och vi gick hem. Till min stora glädje så hade jag kommit över 10.000 steg vilket var mitt mål för dagen!
Ha! Där gav jag mig en stor klapp på axeln :-)
 PUBLICERAT »  2008-08-20 @ 20:23:02 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Jobbar

Är på jobbet nu men har rast (30 minuter). Jag jobbar på Thorax centrum som sjuksköterska. Det är både roligt och spännande! På fredag nästa vecka så ska jag börja i skolan igen. Nu ska jag läsa IVA-utbildningen. Det ska bli spännande men jag har fjärilar i magen, tänk om jag inte klarar det?
Fast det är väl så att det är dags att börja tro på sig själv i lite större utsträckning än vad jag gör nu.
Tänk att det ska vara så svårt att säga eller tycka att man är bra på det man gör! En klapp på axeln då och då behöver vi alla!

 PUBLICERAT »  2008-08-19 @ 16:32:14 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Cykling

Nej nu får det vara slut på ursäkter! Om jag känner efter så är faktiskt förkylningen nästan helt borta.
Under hela min semester så cyklade jag i snitt 2 mil varannan dag. Sedan kom som sagt förkylningen och då orkade jag ju inte cykla. Idag var det dags!

Jag puttar in MP3 spelaren i öronen, startar golvfläkten och hoppar upp på sadeln på motionscykeln som står i hallen utanför sovrummet. Hmmm känns ganska ok!
En märklig sak är att jag inte bara kan cykla i en takt hela tiden. Åh nej, jag måste cykla i rätt takt för att det ska bli bra flyt. problemet är att hitta  musik med just den takten som jag cyklar bäst i, och eftersom jag är en schlager nörd så kan ni ju tänka er hur det låter! 
Bästa takten är det i "fångad av en stormvind", "bra vibrationer", "det börjar verka kärlek banne mej"!!!!! :-)

Ja jag håller med! Både knäppt och tokigt! Det finns tyvärr ännu värre exemplar men det vågar jag inte erkänna........ok en till då! "Fågeldansen" Ha ha ha ha ha ha........... 
Hur som helst så har jag cyklat idag. Jag tänkte att jag bara skulle ta en "kort tur" idag men det var så trevligt att jag cyklade 2 mil på 36 minuter!!!!!
Nu har jag snart svettats färdigt så nu ska ja hoppa in i duschen.
Tack och hej, leverpastej!
 PUBLICERAT »  2008-08-19 @ 09:20:18 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Den stora fika dagen!

Idag hade jag mina vänner Mia och Ludmilla hemma på fika. Vi har inte träffats tillsammans på länge så nu var det verkligen dax.
Jag hade bakat "värmlandstårta" som jag bjöd på. Den är jättegod och innehåller tyvärr tre miljoner kalorier!!! Ja ja ska man fika så kan man lika gärna "brassa på" ordentligt.
Efter lunch så körde jag och mina barn till stan (Karlskrona) för att klippa oss. Både jag och Julia hade ett stort behov av att klippa luggen. I övrigt så behövde Julia lite nya pennor och suddis till skolstarten som är i övermorgon.
Min skolstart är inte förrän om två veckor så det behöver jag inte blogga om än.
Efter kvällsmaten så tog vi Sally och Dionysos på en promenad längs Nättrabyån, Tilda (katten) hängde oxå med hela rundan!!
 Vi passade på att öva inkallning med hundarna, det kan man liksom aldrig få för mycket av!
Henrik har en såndär lång dag hemifrån idag. Först jobbet sedan ska hans föräldrar ha hjälp med att renovera lägenheten och som avslutning är det styrelsemöte i supporterklubben!
Det känns extra skönt att sitta i soffan och titta på Bolibompa tillsammans med Alma!
Tack för idag!
 PUBLICERAT »  2008-08-18 @ 18:39:55 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Regnig dag...

Idag vaknade jag till ljudet av regnet, Henriks "dagen efter andetag" och en Alma som slängde upp dörren  till sovrummet och sa: mamma kan inte du stiga upp nu? Jo visst kan jag det! jag var ju trots allt inte uppe lika sent som Henrik....han kom in och la sig sådär vid 04.00....

Henrik ska faktiskt ha en stor eloge för att han var uppe vid halv nio och pallrade sig ut i regnet för att hjälpa grannen (som är betydligt mera morgonpigg än oss andra) att städa undan resterna av den trevliga festen!
För att låta Henrik få en lugn dag (och stilla min nyfikenhet) åkte jag till mina föräldrar för att beskåda deras lilla vovve som heter Smilla. Så söt!! Jag tog med mig barnen, Sally och Dionysos. Smilla fick sina presenter och sedan fick vi jättegod middag av mamma. Som om inte det var nog så fick vi tårta till kaffet. Vilken underbar söndag!!

När vi kom hem satte jag igång att baka för i morgon fm ska jag ha tjejfika hemma hos mig, mer om det då!

 PUBLICERAT »  2008-08-17 @ 18:58:34 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Sent....

Ok det är sent nu och Alma behöver få sova.
Jag pausar mitt deltagande i festen och går in i huset med mina barn.
Utanför fortsätter festandet. Jag är mer än nöjd med festandet för min del. Ibland undrar jag varför jag inte trivs med höga ljud och fulla människor.
Jag får en stark önskan om att dra mig därifrån till ett tryggare ställe. Jag har alltför många gånger fått höra hur tråkig jag är som inte dricker så att jag blir full. Trisst att bli kallad tråkig för att man inte vill dricka sprit i större mängder.......

Ja ja hur som helst så blev gatufesten/kräftskivan en succé och vi fick möjligheten att prata lite med de nyinflyttade på gatan. Vädret var helt ok till och med på gränsen till att vara bättre än de senaste åren!

Jag tycker det är härligt att höra Henrik roa och sig och ha kul! Han är som gjorde för att vara festfixare!!!!!
 PUBLICERAT »  2008-08-16 @ 23:31:28 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Gröngöling!

Välkommen till min blogg!
Jag är helt grön på detta så ni får ha lite överseende! Dessutom använder jag mig av vår nya pyttelilla dator, en "ASUS Eee" den är bara 17x22 cm stor och väger knappt 1 kg! Smidig och cool på många sätt och vis men det tar nog en stund innan man anpassat sig till det lilla tangentbordet.
Min dotter Julia (www.pftw.blogg.se) har bloggat ca ett år nu och min syster Johanna (www.attevad.blogg.se ) bloggar sen ett par månader tillbaka. Jag har blivit nyfiken och sugen på att oxå göra detta.

I natt har vi haft gäster hos oss. Våra vänner ifrån skåne Mia & Henrik. De skulle på semester på Gotland och gjorde en mellanlandning här hos oss. Det festliga är att vi lärde känna dem för två år sedan när vi fann varandra via internet, jag satt och googlade på Sallys ( vår underbara hund) pappa och fann "Maks" som alltså är bror till Sally! Det visade sig då att Maks har jättegoa människor som han bor hos.

Sally har just haft en kull med valpar, gud så underbara! En av de små har kommit i retur till oss så den lilla "Dionysos" bor hos oss nu. Han är fantastiskt söt!
Det där med hundar är centralt i vår familjs liv. Vi hoppas, tror och längtar efter liten tikvalp som vi vill köpa i höst.

Idag är det dax för den årliga gatufesten som för första gången har Kräftskiva som tema. Vi äter inte kräftor så det ska bli spännande och se hur det ska gå till. Jag tror att jag ska göra en kycklingpaj och ta med mig. Jag vill helst slippa att ta i dem - kräftorna alltså. usch de har otäcka ben och stirrande ögon! Huuu......
Nu ska Dionysos och Sally få komma ut en stund. Kolla gärna vår hemsida: http://www.yllas.se
 PUBLICERAT »  2008-08-16 @ 09:34:14 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Välkommen till min nya blogg!

 PUBLICERAT »  2008-08-16 @ 08:54:19 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

RSS 2.0