Första advent!


Åhhhhhh äntligen! Vad mysigt eller hur?

Imorse kom Nova till oss, husse och matte skulle bort över dagen och självklart ställer vi upp! Det fungerar jättebra med våra hundar, kan ju i och för sig bero på att Bella och Nova fortfarande är valpar.
Efter lunch så åkte vi till stan för att gå på julskyltningen (som var det ynkligaste jag varit med om) Vi var nog ett uppseende väckande spektakel som kom med tre hundar tripp, trapp, trull!!!!

Lilla Nova är rysligt söt!


Här är min lilla favorit hylla! Här har jag placerat de flesta av mina käraste tomtar. De är som gamla kära vänner som man inte har träffat på länge (det var i och för sig nästan ett år sen vi sågs!) men jag blir så glad när jag får ta fram dem!


Här är en av dem, de är ca 2 cm höga och såååååå charmiga!


När vi kom hem ifrån stan så fick jag ett ryck (!?) och gjorde årets andra lussebak! det doftar undarbart!
När Anette och Bengt kom och hämtade Nova så fick de med sig en påse lussekatter hem, japp så snäll är jag!


Igår bloggade jag inte alls och det känns ju så konstigt (har nog faktiskt blivit bloggberoende!)
Här kommer en snabbgenomgång av gårdagen: Simskola, svampbob -pyssel, avskeds middag hos svärföräldrarna och en söndergnagd skorstenshörna i hallen......

i natt kommer tomtenissen med paket......hoppas vi!
 PUBLICERAT »  2008-11-30 @ 19:53:50 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

På spåret!

Tjoho ikväll är det äntligen dags för "på spåret" igen! Igentligen vet jag inte om jag ska skratt eller gråta åt det. Det låter ju onekligen som vi har blivit pensionärer som faktiskt ser fram emot att få ägna fredag kvällen åt ett frågesport program!
Men vi sitter där och njuter av att det är äntligen är fredag. Det är faktiskt den dagen som på nått sätt är skönast för att man har längtat så hela veckan av att veta att man inte behöver upp och iväg morgonen efter.
Dilemmat ikväll är att det krockar med Idol, och så vill Julia att vi ska spela in "Pirates of the Caribbean" snacka om att ha ett I-lands problem!!!!
Får se hur vi ska lösa det....
Julia är förresten på fest ikväll hos Cajsa som har fyllt år i veckan. De skulle på pizzeria!

I övrigt så har jag (som vanligt) pluggat idag och så......................har det inte hänt så mycket mera.
Jag längtar så efter att få tid att titta på "Hem till gården" igen. Efter förra tentan så tog jag mig tid att titta igenom ca 10 program på en gång, vilken lycka!!!
Nu ligger jag nog 16 avsnitt back igen, åhhhhh vad jag vill vara ledig!

Vill passa på att tacka för filmtipsen (fått ett par på mail oxå) så fort vi får en tom kväll så vet jag precis vad vi ska titta på.
Nu ligger vovvarna på vars en sida om mig, Bella har lagt nosen (och somnat) på kanten till datorn! Sally ligger och trycker på andra sidan, bakom mig på ryggstödet på soffan ligger en av katterna och spinner. Det är mysigt med djur!

Ha en skön kväll och glöm inte att krama nån du tycker om!
Jag skickar en extrastor kram till dig mamma!
 PUBLICERAT »  2008-11-28 @ 18:33:18 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(4)

En torsdag helt enkelt

Idag vaknade jag kl 05.03 av att det gjorde ont ont ont i nacken/axlarna Grrrrrr
jag steg upp, tog panodil och la mig sedan på soffan för att försöka sova......tämligen kört, för då kom Alma upp! Hon var ju pigg och vaken (precis som hon alltid har varit sådär vrål tidigt om mornarna!) och började genast pladdra på om allt mellan himmel och jord, jag hummade lite med jämna mellanrum så att hon inte skulle känna sig ensam.
Precis när jag trodde att jag skulle kunna somna till en stund så kom Alma på att det minsan var dags för frukost!
Jo men visst ska du få det lilla vän!

Jag har haft sådär jäkla ont hela dagen och det är fantastiskt tröttande, men har lyckats plugga i alla fall och av en händelse så har jag pluggat smärta och smärtbehandling.
Nu vet jag att molande smärta har impulsledning via c-fibrerna och att NMDA-receptorerna har gjort så att calcium jonkanalerna har öppnat upp så att fler aktionspotentialer når hjärnan för smärtregistrering. Spännande va?
Tror ni att jag har pluggat tillräckligt för idag?
Imorgon blir det syra/bas pluggande.....

Till Almas stora glädje och Julias olycka så hade jag gjort fläskpannkaka idag till kvällsmat. Alma stoppar i sig så att hon nästan storknar......men inte Julia. Ja, det är verkligen inte lätt att tillfredställa alla här hemma!
Imorgon är det fredag igen, jösses vad tiden springer iväg!

Idag så är jag riktigt riktigt sugen på att se en BRA film. Det är ganska sällan jag ser på film och när jag väl gör det så antingen så somnar jag på soffan eller så blir jag uttråkad och går och lägger mig i halvlek. Ni anar inte hur många halva filmer jag har sett!
Det ska vara en bra film som inte är förutsägbar utan att när filmen är slut så ska man ha fått en riktig upplevelse!
Kan ni vara snälla och ge mig lite filmtips?

Ha en skön kväll!
 PUBLICERAT »  2008-11-27 @ 18:40:54 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

magiska fenomen


I morse när jag satt och år frukost så såg jag att himlen plötsligt ändrade färg till orange/lila (försökte fånga det på bild men det är ju alltid vackrare i verkligheten) och det var så magiskt fint!


Jag snurrade runt 180 grader och fick då uppleva nästa fenomen. En riktigt stor och hel regnbåge! Det har jag aldrig sett i december innan. Den var ju rent omöjlig att få med hela, och helt ärligt så syns den inte så bra på bilden men man kan ana den (jag har ju trots allt tagit bilderna med mobilen!)



Jag tänkte för en gångs skull fixa till lunch fast att jag var ensam hemma (brukar ta kaffe och en smörgås annars!) idag gjorde jag i alla fall en omelett, lätt keso till samt blandsallad, paprika och majs. Ringlade över balsamvinäger creme och det var fantastiskt gott! Mmmmmmm jättegott!


Nu har till och med Pallas Athena (katten) accepterat Bella hyffsat i alla fall. Det går tydligen bra att i bland ligga bredvid varandra och sova!


För övrigt har jag tränat idag på crosstrainern 5 km som vanligt så i natt kommer jag nog att sova gott.
Har även julpyntat den lilla bilen (till Almas stora glädje) med en jättesöt liten julgran, en sån där som man kopplar in i cigarett uttaget!
Glöm nu inte att titta på Leilas Jul-program ikväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2008-11-26 @ 18:11:21 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

En månad till stora "hasa runt i pyjamas dagen"!

Tisdag...föresläsning hela dagen.....hjärtsvikt...
Nu börjar ångesten komma krypande och flåsar mig i nacken......Tenta om två veckor!!!! Gahhhh vad hemskt!

Efter skolan var det dags att hämta Alma på dagis, idag var det
"dropp in fika".
Åh så mysigt! Jag är så glad över att just vi har fått världens bästa dagis och fröknar!
Stooooooooort tack till er!

Därefter hem och fixa mat och "vips" så blev det taco till tisdags kvällsmat! Livet är en fest, eller hur?
Julia hade en önskan om att få åka och köpa sig ett handarbete så efter kvällsmaten åkte vi till stan och där hittade hon ett coolt handarbete så nu ska det pysslas i vintermörkret!
Jag passade även på att smita in på hemslöjden och där hittade jag äntligen ljusmanschetter i smide (så nu slipper jag förstöra mina dukar med stearin!) fortsatte därefter till Rusta och där såg jag nått mycket mycket märkligt!
Jag såg en väldigt mörk man, jag menar jättemörk man (neger) och han hade verkligen det rödaste skägg och hår som jag någonsin har sett! Jag utgår ifrån att det var färgat men det var verkligen rött!!!
Hmmm, konstig värld vi lever i!

Glöm nu inte mina kära vänner att det är Dr House ikväll
det kanske just ikväll är "Lupus"!
Ha det bäst!

ps hoppas att alla nu kan se min mediaspelare och njuta av ljudet! Kan ni inte det så................................köp ny dator!
 PUBLICERAT »  2008-11-25 @ 18:49:59 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Snö!

Ja se det snöar, ja se det snöar...... Tjoho!
Den första snön, härligt!
Vill bara göra ett förtydligande angående min underbara mediaspelare här bredvid (det var tydligen inte alla som har fått ljud!) klicka på en låt och vänta en lite stund så laddas låten upp!
Så, prova nu och njut en stund av lite härlig musik!

Henrik släpade upp den gamla (fula dörren) från källaren igår för nu ska vovvarna bara vara i köket och ingen annan stans när vi inte är hemma (bella har gnagat på soffbordet, grrrrr)
Men för att få dem att stanna i köket och hallen (ingen tillgång till skorna dock!) så har vi skaffat extrahöga kompostgaller som inte Sally kan hoppa över. Så idag var det stora testet!
När Julia kom hem från skolan så var vovvarna kvar i det inhägnade utrymmet (tack å lov!) och det var bara en liten kisspöl på golvet, och framför allt INGA HYSS av Bella!

Har varit i skolan hela dagen på föreläsning, obstruktiva tillstånd. Synd bara att det var måndag, var tyvärr lite måndags trött. Förlåt Hans!

När det äntligen var dags att köra ifrån skolan blev jag så irriterad. Jag hade tänkt mig att ha en lite lugn stund i bilen och njuta av lite musik, men tyvärr kan jag bara få in mix megapol (och jag som gillar rix fm bäst!) Så vad hör jag då??
Jo två förfärliga programmledare som kör karaoke i sändning! GRRRRRRRRR så irriterat dåligt!
Och de har förstås hysteriskt kul i sin lilla värld. Men jag då?
Jo, jag kastade mig på radion och började ratta på radion som en tok. Lyckades hitta värdelösa P1 och sen P2 men ingen musik! Gaaahhhhhrrrrr skit oxå!

Jag önskar mig en riktig bilradio med cd-spelare och en bra radio som jag kan få in rix-fm på! Är det någon som har en sån över så tar jag gärna emot den!

När jag hämtade Alma så sa hon att det har varit konstigheter på dagis idag! Mystiska spår och konstiga tecken.......undrar vad det kan vara?!

Idag är det precis en månad till julafton!!!

Ha det bäst alla kompisar!
 PUBLICERAT »  2008-11-24 @ 18:54:24 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

Mera jul

Innan du börjar läsa dagens blogg så ska du välja en låt på mediaspelaren här bredvid (ge det ett par sekunder för att laddas) sätt på ljudet och njut av det underbara.....julmusik!!!
Nu ska jag inte ta åt mig äran för denna underbara uppfinning (widget) utan det är Julia som har hittat den och laddat upp den på min blogg. Tack lilla stumpan! Kolla gärna på hennes blogg www.pftw.blogg.se

Min absoluta julfavorit är "last christmas" av Wham Det finns ingen bättre och det blir liksom ingen jul utan den! Åh nu får jag nästan tårar i ögonen!

Idag vaknade Alma av en mardröm 05.27.........det blev min mardröm! Alltså har jag vaknat på morgonen oavsett tid så brukar jag inte kunna somna om. Idag hade jag dessutom ont i min axel/nacke när jag blev väckt, då steg jag upp och tog två alvedon som faktiskt knockade mig tillbaka in i drömmarnas värld (kan inte återge vad jag drömde för det finns små människor under 15 år som läser!)
så dagens tips är ta två alvedon om du inte kan sova!

Visst är låten bra?

Julpyntandet har fortsatt idag! När jag håller på så blir jag verkligen oorganiserad!! Ni kan inte ana hur jag kan ställa upp det här hemma, jag hade i och för sig god hjälp av Alma!
Mitt i detta kaos så dyker mina föräldrar upp! Ojdå......

Jag står där (i mina trekvartsbyxor med horribelt orakade ben som sticker fram) en för kort t-shirt som jag spillt julmust på, är svettig och illaluktande. Det är miljoner saker som ligger precis överallt, strykbordet och symaskinen står framme och julmusiken skrålar på!
Shit, shit, dubbel shit!
Så här stökigt har jag aldrig haft när det kommit någon och hälsat på!!!! Henrik min underbara man tyckte att det var fantastiskt roligt när han såg paniken lysa i mina ögon. Gud jag hoppas att lilla mamma hastigt glömmer bort synen som mötte henne tidigare idag!
Vi hade jättetrevligt och fikade på lussebullar och pepparkakor (efter att vi röjt undan i soffan!)

Det finns fler låtar i mediaspelaren!

Julia och jag gick på långpromenad med vovvarna och Henrik och Alma åkte på hockey. Till middag hade jag gjort "söndagsstek" med gräddsås och potatis, mmmmmm vad gott!

Nu sitter jag här och tittar på allt det mysiga och känner ett sånt lugn, härligt!
Imorgon börjar en ny vecka, får se vad den har att erbjuda!
Kram

 PUBLICERAT »  2008-11-23 @ 20:39:58 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

startskottet har gått för årets jul!

Ja det är faktiskt sant! Jag har idag julat på i eftermiddag!!!!
Jag tjuvstartade med fönsterputsningen tidigare i veckan så idag strök jag julgardinerna, dammade och satte upp mina ljusstakar och stjärnor i fönstren.Jag blir så glad av att få jul-fixa. Jag dricker julmust och spelar julmusik på hög volym! Åhhhhhh det är så mysigt att jag får ståpäls!

Den här stjärnan har vi haft i två år tror jag, den såg lite trist ut (i mina ögon) så jag satt och trädde i ett tunnt rött sidenband! Då blev den genast lite mer personlig!


Denna stjärna är gjord av mig själv på en halmkurs som jag gick på för hundra år sedan. Det var jäkligt mycket jobb att göra den (all halm ska ju ligga i blöt innan man kan använda den!) Det tog ett antal timmar att få den klar, så denna stjärna har en speciell plats i mitt hjärta!


Denna är ny för året. Stilig tycker jag men den står inte i fönstret utan inne i rummet på en skänk. Jag blev jättenöjd!

Alma vill ju gärna vara med och bestämma hur saker ska vara......i år ville hon absolut ha andra julgardiner än de hon brukar ha dvs de med jul-nallar på. Nej hon ville ha morfars gamla gardiner!
Jag skulle tippa på att de är sedan 70-talet. Kanske ganska coolt egentligen?!
Hon vill också ha sin "guldstjärna" i fönstret.


Närbild på gardinen!


Idag lyckades vi med konststycket att få Alma att vara med på simskolan. Hon har den senaste veckan haft lite sperationsångest men idag gick det bra.
Jag och julia var på stan och handlade present åt Cajsa som fyller år nästa vecka!
Jag passade även på att gå in på bokia för att införskaffa stift till min penna. Det blir ju en jäkla massa skrivande nu för tiden!
Jag har faktiskt haft ett litet återfall i veckan av fenomenet att hoppa över första bokstaven i alla ord när jag skriver. Skitjobbigt att rätta till!!

I kväll är det bara skräp på tv:n så det blir väl en film i stället men ingen snacks åhhhhh nej minsann! Jag har köpt hem passionsfrukt, kiwi, clementiner och banan som vi ska kalasa på!
Nu sitter jag och tittar på allt det mysiga och imorgon så fortsätter julfixandet!
Ha en go'kväll alla!

Puss o kram, julegran
 PUBLICERAT »  2008-11-22 @ 18:06:07 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Lördag morgon

Alma vaknade tidigt och ville stiga upp, 06.37 och då vaknar ju jag med....omöjligt att somna om så det är väl lika bra att stiga upp. Bella sov gott och ville inte stiga upp, men ack nej, ut med sig bara!
Vi åt frukost och fixade lite.
Kl 08.00 hade jag myror i kroppen och satte igång med att träna på crosstrainern, 5 km!!!
Henrik hade visst kommit hem i alla fall, skönt (fast han sover än).
Nu har jag svettats färdigt så nu är det duschen som gäller och efter det så....................
 PUBLICERAT »  2008-11-22 @ 08:48:42 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Dan före...

Ja idag är det dagen före....!
Idag har jag varit på föreläsning hela dagen (för er som möjligen har missat det så läser jag ju IVA-utbildningen) Det var föreläsning om kroppens syra/bas balans, isoosmolaritet, elekrtoneutralitet, flyktiga syror......svårt som satan!
Så nu är jag i det tillståndet igen att allt känns svårt, tjena magkatarr!, ont i tänderna (sover aldrig en natt utan min bettskena!), huvudvärk....åh nu låter jag sådär gnällig igen.
Både min mamma och min mormor brukar/brukade säga; har man satt fan i båten fär man väl ro honom i land!
Jäklar vad jag ror!!!

Idag har vovvarna varit ensamma hemma hela dagen, ja inte hela dagen för Henrik körde hem på lunchen och rastade dem. Bara en lite pöl i köket och inga andra hyss! Bra Bella!
Sally är fortfarande lite introvert, hon blir sån när hon löper.

Ikväll ska jag och mina tjejer mysa i soffan och titta på idol, kvällens tema är visst kärlek. Henrik ska åka till stan och gå på logen. Får se om han hittar hem ikväll eller om han ska sova över hos sina föräldrar?
I morgon är det simskola för Alma, ska bli spännande att se om hon tänker kliva i vattnet för det ville hon ju inte förra lördagen. Anledningen då var att hon inte hade lust att blöta ner sig!!!
Hmmmm det är ju hyffsat svårt att ta sim-märken utan att blöta ner sig!

Glöm inte att krama varandra!
 PUBLICERAT »  2008-11-21 @ 18:11:33 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Nagelvård

Min underbara Julia kom hem och hade fått det bästa betyget i klassen på sin bokrecension!! Grattis till dig Julia!
I övrigt då? Jo jag har pluggat idag, tvättat mellan varven och vallat hundarna.
Nyss gjorde jag vid mina naglar med min underbara manikyrmaskin, så lyxig!

Har lackat naglarna och smort in nagelbanden, mmmm vad skönt!
Jag kan tyvärr inte vara med i Beas & Tessans nageltävling men hejjar glatt på! Lycka till bägge två!

Jag har laddat alla våra vinterjackor med nya reflexer

(ni vet väl att man ska byta varje år?)
jag har även fixat reflex-kopplingsmojjänger till vovvarnas koppel, ny reflexväst (till oss själva) och katterna har fått nya reflexhalsband! En stor klapp på axeln till mig själv!

Imorgon är det så äntligen fredag igen (jösses, det känns som om det bara är måndag och fredag jämt) och det betyder IDOL! (Ska bara vara i skolan hela dagen först, föreläsning i syra/bas....)
Nu vore det väl själva fanken om inte den lilla räkan Johan får åka hem. Detta börjar ju likna skandal!!
Alltid är det nått man ska bry sin stackars hjärna med!
Tjingeling kompisar!
 PUBLICERAT »  2008-11-20 @ 18:11:39 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

SEX....

...historier ramlar in på mobil titt som tätt, tack för det Ludmilla!!!
Jag har varit på IVA idag igen. Kul!. Alma har varit hos farmor idag och Bella har varit hos husse och jobbat!

Just nu har jag jättemycket i huvudet som jag skulle vilja skriva men vet inte om jag orkar skriva allt.
Tänk vad härligt det hade varit om det fanns en mikrofon så att det bara var att prata in det man ville skulle hamna på bloggen, en slags diktafon! Wow då hade min blogg blivit hur lång som helst. Jag är ju ingen fena på att skriva snabbt, har fortfarande inte lärt mig var bokstäverna gömmer sig på tangentbordet! Jo jag vet, I-lands problem!

Bella har blivit en bångstyrig tonåring på riktigt...igår tog hon en teckning från Alma och bet sönder den i korgen till miljoner små bitar
(så att det såg ut som om det varit snöstorm i korgen!) sedan gav hon sig på att gnaga på bokhyllan. Nä nu jäklar...Henrik har idag varit och köpt en slags illasmakande spray för att hindra hennes framfart. Hoppas att det fungerar, vi är ju inte hemma exakt dygnets alla timmar även om vi skulle vilja!

Ikväll är det premiär för Leila gör julkakor på tv4+


Hon är nog den snyggaste kvinna jag vet! Och det är en fröjd att se när hon bakar de mest underbara godsaker! Missa nu inte detta!

Känner mig lite splittrad i hjärnan nu så jag kanske återkommer senare (om det klarnar...!)
Tack å hej!
 PUBLICERAT »  2008-11-19 @ 18:10:56 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

praktik

Igår började jag min andra korta praktik på IVA i karlskrona. Det är roligt att få vara i den miljön och få granska övervaknigsapparater för att se hur mycket man fattar ha ha ha ha
Skämt å sido, mycket intressant men (tack å lov) våra patienter var stabila så det var inte så mycket att fixa med igår.
Jo jag fick ta ett par blodgaser ur artärnålen! Skoj!!!

Innan jag började på IVA var jag och hälsade på mina gamla arbetskollegor på avd 55. Åh vad jag saknar dem, träffade även Lina som jag fick chans att krama lite!
 
på hemmafronten då? Jo Julias MP3 spelare har gått sönder, jag har ont i magen (magkatarr) och Sally började löpa, och det på sin 4-års dag! Alma har verkligen lugnat sig i humöret och är för det mesta en cool myspropp!

Idag ska jag till IVA igen och göra ett kvällspass. Ha det bra!
 PUBLICERAT »  2008-11-18 @ 08:10:33 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

lussekatter och annat juligt...

Idag kunde jag bara inte hejda mig längre! Jag och barnen bakade lussekatter imorse.

Ljuvligt gott!

Alma tyckte att man inte bara behöver göra alla bullar likadana utan man kan ju göra i ordning som följer
julanka, julbanan och en lucia!


Jag var så uppe i varv så jag hoppade upp på Mr Crosstrainer!
I 5 km hade jag cement i benen, fasen vad tungt det var i dag då! Men man får inte ge upp så jag tog mina 5 km på 25 minuter. 

Efter lunchen så åkte vi ut till Rusta, bara för att gå och glo en stund ( Emma & Alma lekte förstås kurragömma i affären och hade jättekul!) Man ska ju aldrig sluta upp med att förvånas över saker man ser och hör men idag blev till och med jag mållös. 

Julsaker är "heliga" och det får man inte ändra på hur som helst! Jag menar "granar" gjorda av påskfjädrar. Huuuuuu så hemskt! 
När jag hade hämtat mig från den chocken och trodde att det inte kunde bli värre så vänder jag mig om och ser något ännu värre........

Gaaaahhhhh vad hemskt! Så får man ju bara inte göra! En gran ska väl ändå vara Grön? Kan bara inte tro mina ögon! Av chocken får jag ett rejält blodtrycksfall och känner att det börjar snurra i planeten......
Jag finner inte ord för all ondska här i världen. Färga granen........

Innan jag flydde ut ur affären sprang jag förbi följande saker
 

När vi kom hem så städade jag Almas rum och ramade in det sista dagisgruppkortet och satte upp det på väggen intill de andra. Tänk vad tiden går......hon ska ju snart börja skolan! Det måste ju betyda att jag har blivit en del år äldre!!!!
Men jag känner mig bara som 22!!Ha ha ha ha...

Imorgon och fram till torsdag ska jag vara på IVA och praktisera. Ska bli kul! Vi har visst en hemuppgift, kanske dax att kolla upp vad den går ut på! 
 
Ha det gott alla coola, och god jul!!
 PUBLICERAT »  2008-11-16 @ 16:58:47 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(4)

adventslängtan

Åh jag tror jag blir tokig snart, jag vill verkligen att det ska vara advent NU!
Jag vill vill vill vill ta fram ALLA julprylar nu...stjärnor, ljusstakar, mina röda linnegardiner, kaneldoftande ljus, tomtar, änglarna......
Men det vågar jag inte för då skickar Henrik mig till "psyket" och jag vet ju vem som jobbar där......så det kan jag gärna hoppa över!

Idag var det äntligen dags för Almas simskola, kul eller hur? Nähä, det tyckte inte Alma för när vi kom till omklädningsrummet så vägrade hon.
Jo men visst, vi kör jättegärna till stan och tillbaka bara för att det är så kul och så billigt, grrrrrr

Som vanligt när det är lördag så städar vi gemensamt en stund. Alma gjorde jättegoda ne*** bollar och Julia städade sitt rum.
Fam Riis/Åberg och Nova kom och fikade. Våra hundar härjade så det stod härliga till! Kul att se dem ha så kul ihop.

Ja, så var den här grådaskiga dagen snart slut...
Ha det gott!
 PUBLICERAT »  2008-11-15 @ 19:11:30 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Yjodelatihoooo

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Jag har klarat den stora hemska tentan nr 2! Och jag klarade den med jäkligt god marginal, och det känns så bra!
Jag är så stolt över mig själv, för att den var ingen annan än jag som kunde påverka resultatet.

Vi har haft föreläsning om smärta hela dagen, på förmiddagen av Hans och på eftermiddagen av Anna-Karin från IVA. Det var kanonbra. Mina härliga kollergor Maria & Malin från 55:an har varit med hela dagen  och på eftermiddagen var även doktor Anette med.

När jag kom hem så firade vi med pizza. Ja inte Alma för hon gillar inte pizza utan ville prompt ha kroppkakor i stället....
Det där kan jag bara inte förstå!

Ikväll är det Idol igen och nu hoppas jag att Johan får ta sitt pick&pack och dra hem till mamma och pappa igen. Han behöver helt enkelt växa till sig lite!
Jag och tjejerna har tv:n för oss själva eftersom Henrik är på hockey......igen....

Ha det gott!
 PUBLICERAT »  2008-11-14 @ 18:02:22 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(6)

Du gamla du fria....


Det var det första jag hörde i morse ifrån Almas rum! Hon sjunger den minst en gång per dag....hon är en sann patriot.
Idag var det dags att vaccinera vovvarna. Jag har inte riktigt vant mig vid att ha med mig två hundar, den lilla är som en get i ett snöre dvs ingen styrsel alls och den stora har väl lite hyfs men blir lätt nervös och uppstissad i veterinärens väntrum.

Direkt innanför dörrarna finns det en våg som man gärna får använda till sina djur. Den lilla väger 3,5 kg vilket bara är bra för hon var lite underviktig när vi hämtade hem henne för 4 veckor sedan. Sally däremot har blivit tjock!!!
Hon väger 10,1 kg och det betyder att hon väger 1,4 kg för mycket. Oj, det var inte bra......det får bli bantningsfoder för henne nu samt mera motion.
Innan för dörrarna är ju väntrummet, där stod en "dam" med en jäääääätte stor skogkatt i en jääääääätte stor bur. Katten var tokförbannad och morrade det värsta han kunde. Sally och bella tyckte ju att det var kanonkul och ville gärna fram till buren som den här damen så lägligt hade ställt mitt på golvet så att det inte fanns tillräckligt med plats för mina "getter" att passera. Jag kämpade på men hon vägrade att flytta på sin "lilla älskling".
Jag tackar mig själv för att jag höll inne med mina syrliga kommentarer.....

Jag hämtade Alma tidigare från dagis idag (tack snälla dagisfröknar att hon fick mellanmål lite tidigare!)för att det var dags att ta henne till frisören.




Vem älskar inte att få gå till frisören och bli lite ompysslad?

Efter vi hade varit där så åkte vi till Coop, lika skoj som alltid....
När vi gick där och skulle välja kött så sa Alma:
Mamma, kommer det där köttet från ett lejon?
Va?! Nej, det kommer från en oxe svarade jag.
Hmm vad är en oxe sa Alma?
(Hur ska man förklarade det då?)
Jaaaaa du....(tänkte intensivt) ....det är en manlig kossa!
Alma skrattade hjärtligt och tyckte att jag var hur knasig som helst!
Men det som var ännu roligar var de människor i närheten som hade hört oss disskutera manliga kossor ha ha ha ha det bjuder vi på!

När vi sedan körde därifrån så hade månen kommit fram, den var jättestor och gul. Alma sken upp och sa då att:
Mamma , vet du varför månen är så stor just nu och hänger så långt ner?
Nej svarade jag, berätta!
Jo sa hon, det är för att Tomten ska kunna hoppa av månen och komma ner till oss! Kommer det snö så tar han med sig sina renar och är det inte snö så tar han sin gröna bil!!!!
Helt underbart!!!
Hoppas att hon kommer tro på tomten att par år till.

God Jul!

Ps har faktiskt tränat idag, 6 km på crosstrainern!
 PUBLICERAT »  2008-11-13 @ 17:43:28 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

SEX....

timmar har jag ägnat åt att plugga idag....

Eftersom Henrik inte kom hem från jobbet idag var det min "tur" att gå med Alma på gympan. Nu kommer en svår bekännelse.... men det är faktiskt så tråkigt att sitta där!
Ja nu har jag sagt det och jag känner mig som en usel mamma bara för att jag känner så. Borde man inte tycka att det som barnen gör alltid är jättekul och få sitta på bänken och le så att nästan huvudet delar sig på mitten?
Missförstå inte nu utan jag tycker verkligen att Alma är duktig och har mycket god koordinationsförmåga och bra balans, men jag blir så himla stressad och uttråkad av allt det där som är runt omkring.
Är detta normalt???

Gympan börjar med en uppvärmning i form av en lek och därefter så är det VÄNTAN som gäller.
Idag har Alma fått hoppa 5 ggr på trapetsen och 3 chanser att få göra kullerbyttor. All annan tid går åt att vänta, putta lite på varandra, dra i rep och andra löst hängande saker och prata, prata, prata.....
Nu känner jag mig som häxan sur-tant men som sagt kan jag inte rå för det.

Hemma omkring fungerar det mesta ok förutom att Bella börjar bli tonåring! Kaxig, skäller och är framfusig och fräck. Hmmm nu behöver vi extra kraft åt fostran innan det går för långt!
Ja jag ska inte gnälla för jag har ju själv satt mig i den här situationen.

Det jag längtar efter nu är ..........julen!!!!

Ha det!
 PUBLICERAT »  2008-11-12 @ 18:48:50 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Svårt

Ja det är riktigt svårt att komma igång med pluggandet. Känns tomt och vädret gör det hela inte mycket bättre...
Jag har pluggat mycket idag men fick piska mig själv till det!
I övrigt har jag varit på utvecklingssamtal med Julia. Min lilla Julia är SÅ duktig i skolan. Jag är så innerligt stolt att jag känner mig gråtfärdig av lycka!
Dessutom är jag imponerad över att hon fixar att jobba på så bra i skolan eftersom det just nu är mer än lovligt stökigt i hennes klass :-(
Tyvärr är inte alla lika lyckligt lottade som vi...

Idag har jag i alla fall äntligen tränat! Tjohooooo det var skönt
(inte i fötterna, fasen jag måste lösa det problemet snart!)
Jag gjorde 5 km på 25 minuter!
Hade det inte varit för att jag fick ont i ena foten hade jag nog kunnat ta 2 km till men det gick bara inte!

Ikväll är det i alla fall Dr HOUSE! Undrar om det är lupus ikväll? Vi ska titta och käka lite fruktsallad mmmmmmm
Ha en skön Kväll alla!
Kram
 PUBLICERAT »  2008-11-11 @ 19:45:13 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Mobilstöld!!!

Idag när Julia kom hem från skolan så hade hon en riktigt tråkig nyhet. Hennes mobil (en hyffsat ny Ericsson K800) har blivit stulen på skolan!!! GGGGRRRRRRRRR.............
Jag brukar tycka att språket är mer stimulerande när man låter bli svordomar men HELVETE vad förbannad jag är nu! Förbannade ungar som stjäl av varandra. Det är nämligen uppenbart att det är ett par i 9:an som är de skyldiga men finns det inga tydliga bevis kan man inget göra.
Henrik (min klippa i livet) tog tag i problemet och har spärrat sim-kort och har äver gjort en polisanmälan.
När sedan Henrik kollar på försäkringsvillkoren så står det där att allriskförsäkringen inte täcker stöld av pengar och mobiltelefoner!
Alltså nu kokar huvudet på mig!!!
Troligen var det bara en kul grej när de där ung******* tog hennes mobil, men HALLÅ det drabbar oss!!

I övrigt har det inte hänt så mycket. Jag var tvungen att ta ett riktigt krafttag för att orka starta om till denna nya kursen som startade i fredags. Luften gick ur rejält efter tentan...
Tenta på den kursen den 8 december.
 
Skickar en extra tanke till dig Tessan!

Kram till Alla!
 PUBLICERAT »  2008-11-10 @ 18:12:11 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(5)

Farsdag

Grattis till världens alla goa pappor!
Vi packade åt Alma på fm, hon skulle ju sova över hos mormor och morfar. Vi hämtade upp Johanna längs vägen, vet ni att hon är världsbäst på kramar!?
Mamma  hade som vanligt världens godaste mat att bjuda på. Fläskfilé, hasselbackspotatis och grönpepparsås och grönsaker till.  Till efterrätt blev det Citronpaj!!!! Tusen tack för idag!

Sen var det ju så att Alma skulle sova över.......jodå vi sa hejdå och körde iväg. Efter ca 7 minuter så ringde Alma och ville bli hämtat hem! Så vi fick vända bilen i Pukavik och åka tillbaka till jämshög och ta med henne hem. Det blir nog bättre nästa gång!
Så till er dagisfröknar som läser detta; Alma kommer i morgon!
Om en lite stund ska jag åka till stan och hämta Julia vid tågstationen. Hon har varit i Lessebo.

Tack och hej, leverpastej!
 PUBLICERAT »  2008-11-09 @ 18:38:57 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Helg

Igår hade jag ett riktigt "mental bryt". För er som känner mig vet ju om att jag brukar vara pigg på mornarna, stiga upp tidigt och joddla igång direkt. Men icke igår!
Jag vaknade av att Bella ville ut. Steg upp och tillfredställde hennes önskan, la mig sen på soffan och somnade.
Alma vaknade och jag hjälpte henne på toan. Jag la mig sen på rygg i soffan och somnade (jag kan definitivt inte somna på rygg annars!)
Alma ville ha frukost, jodå jag tillfredställde hennes önskan oxå men somnade direkt efter i soffan!
Henrik kom upp vid halv 10 och då sov jag fortfarande i soffan!
Då blev han verkligen orolig - ligger Anne på soffan och sover så har nått hänt! Närmare halv elva hörde jag mig själv mumla under filten: Henrik kan du göra en kopp kaffe till mig?
Sen hasade jag mig sakta upp och drack mitt kaffe och tvingade in mig i duschen......

Vi åkte iväg och köpte vinterstövlar till Alma som hon kan ha på dagis.
Därefter höll jag på att dö av hunger så vi åkte till MAX. Goda burgare men det är världens krångligaste system när man ska beställa. Det finns över huvudtaget ingen logik alls i hur det ska gå till där, men efter ett tag fick vi i alla fall vår mat.
Ok, mätta i magen så åkte vi förbi ÖB och köpte en fågelmatsautomat, men någon fågelmat hade de minsann inte!
Nähä! Då åkte vi till Granngården för där har de i alla fall fågelmat! När vi kom upp på parkeringen så såg vi Marie Karlssons föräldrar. Vi såg även Lina som är Maries lillasyster.
Blicken gled åt sidan och då ser vi....................Marie & Tobbe!!!!
Men kära nån, dom bor ju i Uppsala!
WOW, vad kul det var att träffa dem. De hade kört ner över helgen för att åka och titta på en gård som de troligen ska hyra, i Torsås. Nu ska vi hålla tummarna för dem!

Väl hemma igen så möttes vi av ett kaos i vår soffa! Bella hade varit uppe i fönsterkarmen och vält ut en blomma för mig. Det stora problemet låg i att i blommans ytterkruka låg det ca en miljon små sjösten, som nu alltså låg i soffan i stället. Grrrrr
Det förde i och för sig med sig att vi fick ordentligt städat innan Maria, Tomas, Emma & Filip kom. Vi käkade pizza ihop och hade det hur trevligt som helst!

Idag på morgonen så har vi haft "tillsammans frukost" som Alma kallar det. Pappa Henrik fick sina farsdags presenter och vi hade det jättemysigt! Om ett par timmar ska vi åka till Jämshög där mamma och Ingvar bor. Det ska bli så kul!
Återkommer ikväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2008-11-09 @ 09:49:51 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

förfall

Ja det är jag som förfaller totalt!
Jag måste verkligen ta tag i detta, den senaste veckan har jag tyvärr ätit godis
(bara för att jag har varit frustrerad, deppig, arg, stressad, stressad, huvudvärk....alla så kallade orsaker är lika usla!)
så nu får det bli ändring på det!
Imorgon ska jag hoppa på Mr Crosstrainer!

Råkade titta mig i spegeln och såg hur jäkla blek jag är
(kärring-grill here i come!) lät sedan blicken vandra neråt och ser då en urskog längs underbenen och jag kan lova att för att få bukt med det så är det vinkelslip som gäller!
Idag när jag tog på mig mina skor så tyckte jag att de kändes lite trånga......kanske dags att klippa tånaglarna?
Öhhhhh vad äckligt!

Bella har varit och jobbat idag igen en stund hos husse!

Innan maten hade Alma en lektion i hur huvudet och hjärnan ser ut! Hon har fått med alla vecken på hjärnan. Hon har även förstått och tagit med magsäcken där det finns både mat och dricka. Örat och hörselgången har oxå fått sin plats.



Undrar om hon blivit påverkad av alla mina böcker som jag sprider ut överallt?

Ikväll är Henrik på hockey så jag och Alma ska se på Idol. Idag vill jag att Lars ska få kicken ur programmet.
 PUBLICERAT »  2008-11-07 @ 19:00:22 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

Nu är det gjort!

Ja.......(djup suck)
Natten var lång och hemsk. Henrik sov gott och jag låg bredvid och kunde absolut inte somna.
Jag hade en massa osammanhängande konstig ord i huvudet ex axon hillock, saltatorisk överledning, glomerulus tryck, perfusion....... precis som om jag var besatt och behövde "dagen efter exorcism"!

Gav sedan upp vi 06.00 då jag steg upp och slängde ut Bella (och in med henne igen), åt frukost, gick ut med Sally, packade väskan med överlevnads sakerna
(banan, näringsdryck och halstabletter),
och sist tog jag på mig ansiktet och frisyren!
Kastade mig sedan ut i bilen och kom på att jag nog glömt hjärnan vid köksbordet.........

Väl framme på BTH så irrade jag runt en stund och letade efter tentasalen som jag till slut hittade på 5:e våningen, så där kastade jag mig in med världens flåsande (åh, jag mäste bara träna snart!)
Hann med lite "jag-är-skit-nervös-innan-tentan-prat" med Marie O och sen var det dags!!!!

Fick tentan framför mig och öppnade den DÅ.............fick jag ju hjärnsläpp!!!
Jag fattade inte jota av det som stod där. Kände att pulsen steg, andningen blev snabbare och fick en slags tunnelseende
(trodde att det bara hände när man kör bil!)
Kände mig helt "schizofren" och fick säga till mig själv på skarpen:
För fanken skärp till dig!
Ja det kanske hjälpte för sedan lossnade det i alla fall så att jag kunde börja skriva.
Jag har svarat på alla frågor men man vet ju aldrig hur det har gått.....

Efter tentan körde jag förbi Mc Donaldś och sen hämtade jag Bella som har jobbat på kustbevakningen på fm.
Körde hem och tryckte in maten i huvudet och sen svimmade jag av utmattning en liten stund!

Hämtade min lilla Alma på dagis och fick en liten pratstund med Tessan- trevligt!
Ps. Det är ingen simskola på lördag pga tävling!

Väl hemma igen så var det dags att laga middag, så på med latexhandskarna för det blev thaikyckling-gryta med nudlar till kvällsmat!
Aldrig i livet att jag skulle ta i det utan handskar!
Ikväll har jag i alla fall en stund ledigt så att jag hinner pyssla lite med Alma.
När hon har lagt sig så ska jag glida ner i soffan och virka en stund. Det var verkligen längesedan!

Det gäller att ta vara på den stunden för i morgon börjar nästa kurs :-(
 PUBLICERAT »  2008-11-06 @ 18:11:30 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Besvärjelser

Ahhhrrrrrr.... nu har jag gjort vad jag kan idag för att lyckan ska gå i min väg imorgon på tentan.
Jag har i princip blivit religiös, men eftersom jag är så dålig på olika religioner så tog jag dem allihop!
Jag rabblade böner om en önskan att få en fantastisk hjärnkapacitet och vände ansiktet upp mot himlen!

Sedan tog jag hallmattan och satte mig på knä vände mig mot ........väster(?) äh skit samma jag är så dålig på väderstreck, böjde mig fram och slog pannan i skostället (antar att mina ramsor lät som arabiska!)

Tog sedan fram mina rökelser som jag köpte i Thailand och tände på!
Blääääää, luktade så illa att jag fick hosta och gav upp!

Har lite funderingar på att vända mig åt "andra hållet".....rabbla bibeln baklänges och äta huvudet av fladdermöss!!!
Skämt å sido, jag kan bara be er alla hålla tummarna för mig i morgon!

Åh, jag har en trevlig nyhet!
Julia kom hem igår och hade fått bästa betygen på en uppgift i Engelskan!
Grattis lilla stumpan (det märks att du är mammas flicka!!!)

Nu ska jag gå ut och se om jag kan få tag på en fladdermus!
 PUBLICERAT »  2008-11-05 @ 17:59:13 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(5)

Brev till tomten!

Idag har jag suttit hela j***a dagen och pluggat, grrrrrr

Bella börjar känna sig hemma hos oss, tar sig en del friheter och jag kanske inte har varit tillräckligt uppmärksam......hmmm får nog jobba lite på det (ska bara få tiden att räcka till på nått magiskt sätt!)

När jag hämtat Alma så åkte vi till närmaste gula låda - Alma skulle posta sin önskelista till TOMTEN!

framsida


baksida


brevet


Jag tog mig en paus och tog med mig vovvarna på en promenad.
Det ÄR vackert längs ån......


Ikväll tog jag (återigen) upp kampen mot de där jäkla gråa håren.
Jag har räknat ut att jag kommer lägga en förmögenhet (som jag inte har) på hårfärgningsmedel. Jag är inte redo för att bli grå än.....nån som har en annan bra lösning?

Har ikväll pratat med Anette Riis, alltid lika kul att höra av henne. Det går jättebra med Nova!

Nu ska jag lägga Alma (ber en bön för att det går utan bråk ikväll....)
Ha det!


 PUBLICERAT »  2008-11-04 @ 18:58:08 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Måndag igen

Nedräkningen har börjat!
Usch jag orkar verkligen inte......

När jag kom hem idag så plockade jag bort Halloween sakerna för nu vill jag verkligen ha jul!
Åh vad jag längtar!

Idag har jag varit och köpt Esberitox (superbra) mot förkylning. Jag har verkligen inte tid att vara förkyld nu men det känns som om den lurar bakom ena näsvingen, Så upp till kamp!

Idag har vovvarna varit hemma själva......Bella är så företagsam att hon numera kan hoppa upp i soffan, inte bra!
När Julia kom hem så hade Bella "läckt" i soffan, SATAN oxå!
Ja men jag har ju inget annat att göra så visst har jag tid att tvätta soffan Grrrrrrrrr

Imorgon ska mannen åka iväg och sova bort till onsdag. Det var ju fanken vad han ska lämna hemmet precis innan jag har tenta (ja han orkar väl inte höra på mina ångest attacker...)

Nu är det väl lika bra att återvända till böckerna, puh....
 PUBLICERAT »  2008-11-03 @ 18:17:56 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Härlig dag

Idag har det varit full rulle (trotts att vi faktiskt är dagen efter) Ja, den där Bella har varit trött och bakis men har hittat en plats där hon trivs bäst - på soffryggen vid fönstret (problemet är att Sally oxå gillar den platsen)


Jag har ju (som alla redan vet) panik över tentan och skulle behöva sitta dag och natt för att plugga men i dag var jag bara tvungen att ta en promenad i det underbara vädret. Julia och vovvar hängde med!

Nättraby är så vackert och jag trivs så bra att det gör ont i mig!


Julia och Bella trivdes oxå!


Stora fina löv!


Ha en skön kväll!
 PUBLICERAT »  2008-11-02 @ 20:38:11 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Halloween fest

Ja igår hade vi ju halloween fest här i huset.
Alma hade gjort en fin bild som satt på ytterdörren!


Så här "tjusiga" såg vi ut!
Så himla skönt att slippa fixa till sig, den enda förändringen jag gjorde var att ta av mig glasögonen!
Henrik letade däremot upp sina finkostymer från sin under-jorden-period som han hade när han var i Ryssland.
Kavajen, hatten och medaljerna - allt är faktisk äkta vara! (om inget annat så kända man det på lukten på kavajen!)



Den ryska soldaten hade visst fått ett skotthål i pannan.....


Sen kom en skum kopia av en av Kiss medlemmarna förbi, kunde inte bringa klarhet vem det igentligen var....


Dessa stiliga "herrar" hade jag nöjet att ha till bordet!

Kvällen var kanonkul och så många häliga skratt. Nu har vi ju dessutom fått reda på en del roliga fakta om våra grannar. kort sammanfattat så lider vi alla av viss tvångsmässighet, det är inte bara jag som är slav under "Hem till gården", en del har bögfobi och andra äter inte saker som bor i havet....

Jag gjorde mitt bästa för att bli något berusad i alla fall men det hände ingenting! Märkligt fenomen som drabbar en ibland . Vid andra tillfällen tjongar det till i huvudet efter en halv cider och går drack jag........en viss mängd och inget tjongade till alls!


Det jobbiga kom sedan när jag skulle gå och lägga mig (inga snuskiga tankar nu!) Jag kan bara inte sova när jag har alkohol i kroppen (jaha nu märktes det minsann att man intagit en del!) inte så att det snurrar i huvudet eller så utan jag blir bara väldigt vaken!
Och när man ändå är vaken så kan man ju ligga och rabbla anatomiska och fysiologiska termer......

Vi strax efter 8 i morse steg vi upp och såg i vardagsrummet hur fantasiskt roligt vi hade igår!
Så nu är det röja som gäller!
Återkommer ikväll!
Kram till alla goa människor

 PUBLICERAT »  2008-11-02 @ 10:26:24 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

RSS 2.0