Våren!

Äntligen känns det som vår på riktigt. Det har varit så skönt väder idag ca 9-10 grader och solen har lyst på oss. Jag fick verkligen vårkänslor och for ut i trädgården efter maten för att plantera blommor och sätta på trappan.

Jag lyckades visst få med katten Tilda oxå på bild!


Åh så skönt det är att få välkomna våren med blommer. Det finns väl inget som piggar upp så som det?


Visst är rosen helt underbar. Den är gjord i betong och jag gillar verkligen det råa materialet!


Vi bor ju i en kust stad så varför inte sätta blommor i en båt!


Har även andra blommor i trädgården!


Dagen har varit intressant och bra. Vi har haft föreläsning i trauma och katastrof medicin. Föreläsaren visade riktigt läskiga bilden på illa man kan bli skadad genom olyckor. Otäckt....ibland hänger livet på en mycket skör tråd.

Jag har inte riktigt löst problemet vad jag ska baka till på söndag. Tips önskas!
Snälla Catta kom nyss med tre stycket GI- recept böcker som jag ska fördjupa mig i. Tack snälla Du för att du vill låna ut dem till mig!

Kvällen middag blev fetaostbiffar med sallad och en sås gjord på cremefraiche och philadelphia med gräslök/vitlöksmak. Jättegott!


imorgon ska vi ha heldag i handledningsgruppen....

Ha en skön kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-03-31 @ 18:45:03 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Förbannade dag!

Ingen bra dag idag.
Ok dagen började bra, jag åt frukost och fixade håret (både med platttången och min underbara "volume master") det blev jättefint. Sen var det stopp!
Jag var helt och hållet inställd på våri luften idag så jag tog min vita ganska tunna vårjacka och ístället för mina älskade walking skor så blev det "fin skorna".Bad choice!

Vi studerande träffades vid "Rosenbom" i morse utanför marinbasen och skulle där få föreläsning om HBO = Hyperbar oxygenbehandling i tryck-kammaren.
Därefter skulle vi gå en liten promenad (till en annan liten ö inne på området) och det var verkligen svinkallt och det duggregnade. Jag frös, fick ont i fötterna (jäkla promenadskor) och efter 2 minuter såg jag ut som en tok i håret Gahhhhhhhh
Det tog 20 minuter att gå dit. Denna information kanske man kunde fått innan så att man hade kunnat klä sig därefter! Jodå, det var 20 minuter åt andra hållet oxå......

Tiden sprang iväg och vi skulle försöka hinna med att kasta något i magen innan eftermiddagens föreläsning så jag och Marie stannade till och köpte varsen sallad för att ta med oss till skolan. Jag kände mig lite eländig och frusen och kanske inte helt klar i knoppen så innan jag hoppar in i bilen (skulle bara ta av mig jackan) så lägger jag min plånbok på taket och åker iväg!!!!! (fast det märker ju inte jag riktigt än...)

Ja ja vi åt och sen började föreläsningen i "hypotermibehandling efter hjärtstopp", jag satte telefonen på ljudlöst och efter ca en timme så ringer det i mobilen (jag kunde inte svara utan ignorerar det hela) och tänker inte mer på det. Inte förrän jag kommer ut i bilen och inser att plånboken är borta! Hjälp! Tänkte då att jag nog glömt den på salladsbaren, och funderar på att åka dit och kolla. Kommer då plötsligt på att det ringt innan och visst fanns det ett meddelande på mobilsvaret. -"hej mitt namn är Maria xxxx på polisen i Karlskrona. Vi har din plånbok här så du kan komma och hämta den idag"
Åh vad glad jag blev att den var där så ingen annan hade snott den som jag först trodde. Hur som helst så åkte jag dit och hämtade upp den. Skönt!
Helt uppjagad så körde jag iväg och hämtade Alma på dagis, handlade lite och sen hem. Som alltid är det jag som lagar middag. Idag blev det Kycklinggryta med Nudlar (jag åt glas-nudlar istället!).
Under tiden jag lagade mat så lyckades jag hälla ut en del av kokosmjölken på diskbänken och bränna mig på grytan. Gahhhhhh jag orkar inte mer idag......

Mannen och Alma for iväg för att titta på landslaget när de tränar i arenan, äntligen lite lugn och ro tänkte jag. Satte mig i soffan med lite nötter att knappra på, tänkte verkligen sitta där och njuta med min lilla dator i knät............
Satatn!!!!!
Just ikväll fungarear inte det trådlösa nätverket och den ende som vet hur det fungerar är på hockey.
Sitter nu vid den stora sega datorn..................
Kanske borde gå och lägga mig istället?

Ha det bra!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-03-30 @ 19:11:56 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

Söndag = Vägnings dag!

Ddddddddddrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr (betyder Trumvirvel!)

- 1,7 kg denna vecka!!!!

Lägg det till förra veckans fantastiska minskning på - 2,4 kg
Totalt - 4,1 kg tjohoooooo!


Sammanfattningsvis har det inte varit direkt svårt om man bortser från de tre första dagarna innan förbränningen satte igång till ketos. Nu börjar man få lite bättre koll på vad man ska äta. Den riktigt stora vinsten är att jag har mått bra av att inte ha stora blodsockersvängningar.
Nackdel med det hela är att jag känner mig muskelsvag och hjärnan orkar inte riktigt gå på full fart utan jag känner mig lite förvirrad och slö i tankarna emellanåt. Det kommer nog att rätta till sig!

Har idag varit på valpkurs med Bella. Henrik är hundförare och jag stöttar och lär mig en del jag med. 


Mannen har även målat klädkammaren idag. Coolt att det blir så fint i källaren. det är ju trots allt 6 år till sommaren sen vi köpte huset. I övrigt har jag bakat äggmuffin, duschat Alma, bytt sängkläder, lagat middag. Ja...det finns alltid nått som måste fixas med. 

Nu ska vi strax äta!
Ha en skön kväll! 
Kram

 
 PUBLICERAT »  2009-03-29 @ 17:08:52 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

Lördags frukt!

Alma äter ju inte godis så vi gick (Alma cyklade!)

till affären så att Alma kunde få köpa lördagsfrukt, idag valde hon jordgubbar! Jag är så innerligt imponerad av henne Wow vilken karaktär.

I och för sig så var jag oxå duktig, jag gick runt och sniffade på allt godis UTAN att ramla dit. Så det så!
Så här länge har jag aldrig tidigare i livet lyckats att låta bli just godis och framför allt sockret. Tjoho jag är en fri människa!
Nej nu ska jag få smaka en av Almas jordgubbar.
Kram!
 PUBLICERAT »  2009-03-28 @ 18:44:39 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Tidig lördagmorgon

Av vissa anledningar så steg jag och Alma upp kl 05.55....jag hade inte sovit klart då... la mig sedan på soffan och försökte sova en stund men det gick liksom inte...suck...
Alma är inte känd för att sova länge. Ja ja morgonstund har guld i mun, eller?

På förmiddagen (som har varit jättelång) så städade vi. Mannen begav sig sedan ner i fd matkällaren och som numera heter klädkammare, och satte igång att börja röja där. Han har faktiskt hunnit så långt att det är dags att börja måla! Det är ju jättebra!
Om det är nått som vi är jättebra på (jag och mannen) så är det att flytta runt våra prylar från det ena rummet till det andra. Nu börjar vi i alla fall fått struktur på det hela. tyvärr så är vi av släktet "samlare" (bägge två, kan det bli värre?) så vi har så svårt för att komma till skott och slänga prylar. "Kan vara bra att ha" är nog vårt motto, så saknar ni en viss pryl så kanske den finns hos oss;)

Alma har varit ute tillsammans med sin bästis Emma hela dagen. Nej, vi har inte tvingat dem! De har tillbringat dagen ute av egen fri vilja. Jag tror att de känner av att våren är på väg för de har pysslat i Almas lekstuga, gungat och åkt kickbike. Våra grannars barn har oxå varit ute, och de är alla ett härligt gäng. Och på tal om det så har vi verkligen världens bästa grannar. Det är jag så himla glad över!

Tittade naturligtvis på Letś Dance igår kväll. Nu har jag värsta bekännelsen......jag hade tårar i ögonen när Laila och Tobias hade dansat :blush: Det har faktiskt aldrig hänt mig innan! Jag kan gråta över ex Lassie men inte när någon har dansat. Men det var ju så vackert!
Kul att Magnus och Annika vann, var det rätt par? Ingen aning, båda var så duktiga!

i kväll är det så Robinsson igen. Tänk att det redan efter ett enda program finns de deltagare som man retar sig på! Men det hör ju till själva programidén.
Nu vankas det matlagning, fläskfilé blir det idag!

Tack och hej, leverpastej!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-03-28 @ 16:35:11 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

En härlig dag!

Visserligen började den med en regnskur imorse men det gick ganska snabbt över.
Dock blev jag upprörd när jag hoppade in i bilen, fanken vad dålig "Morgon med Adam och Gry" är!!!
Som jag har nämnt i tidigre inlägg så är bilradion i den lilla bilen lika gammal som bilen och det betyder att "Rix Morgon Zoo" sänder på en frekvens som inte jag kan få in i den lilla bilen Grrrrrrr och nått ljud vill man ju gärna ha bilen (annars börjar jag ju bara sjunga!) det kan bli precis hur illa som helst ;)
Ja ja I-lands problem....

Annars har jag suttit det mesta av dagen på biblioteket på BTH. Idag var jag betydligt bättre rustad med mat i alla fall. Jag tog med mig mina jättegoda äggmuffin och en proteindrink till efterrätt. Inte alls tokigt!
När jag kom hem så insåg jag att jag bara måste ut i solen! Jag tog med mig vovvarna och promenerade till dagis för att hämta Alma och wow vad skönt det var ute!
Gick omkring och filosoferade och bara njöt.

När vi kom hem så började jag att städa ur tvättstugan. Inte vidare kul (eftersom den är så ful!) men så välbehövligt. Jag känner på mig att vi troligtvis kommer ägna en hel del av helgen åt att röja i sk matkällaren som oxå ska fixas till. Ja bor man i hus är man sannerligen aldrig sysslolös.

Jag skulle verkligen behöva få lite tips på en GI- tårta/dessert som jag kan baka. Om en vecka ska jag ha gäster på söndagen (hmmm jag fyller visst år!) och jag vill ju gärna bjuda på en tårta som jag själv oxå kan äta!
Hjälp vad ska jag göra????

Ikväll är det så äntligen dax för final i Let´s dance. Jag har faktiskt ingen aning om vem jag ska hejja på! Vem ska vinna? Vad tycker ni?

Ha en skön kväll alla blogglovers!
KRAM
 PUBLICERAT »  2009-03-27 @ 17:38:59 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

solig dag!

Det har visseligen varit kallt idag men solen har lyst på oss, nice!
I övrigt så har jag varit med Marie O på BTH biblioteket idag och jösses vad vi har gnuggat våra geniknölar. Nu har vi kommit till den punkt att skit samma om det är kul eller inte - det är bara att göra det klart.

GI- mässigt har det inte varit en bra dag. Jag åt frukost som vanligt i morse vid 07.00 (exakt samma som jag ätit de senaste 10 dagarna!) gav mig sedan iväg till skolan och som alla vet går tiden fort när man har roligt...hur som helst så tog jag några nötter till lunch och en proteindrink.
Tanken var att jag skulle köra hem strax därefter och fortsätta skriva hemma och samtidigt äta en riktig lunch.... Men tiden gick och jag tog några fler nötter (som nödkost) och kom så småningom hem och inser att klocka plötsligt har blivit tre!

Det konstiga var att jag fortfarande inte var hungrig utan kände mig "bara" lite gungig i kroppen. Jag kastade in ett par skivor ost och ett kokt ägg (kvar från frukosten) och for sedan och hämtade Alma på dagis.
För att undvika att komma i samma situation imorgon så har jag bakat jättegoda äggmuffins med keso (grillad paprika smak) så de kan jag ta med mig i morgon till skolan.

Det är nog det svåraste av allt med GI, att hitta ngt vettigt att stoppa i munnen när man är "på väg" och inte vill äta en hel lunch.

Efter middagen så klippte jag mannen så nu ser han representabel ut igen:)
Ikväll har jag en artikel att granska (frågan är om det verkligen blir av!)

Ha en skön kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-03-26 @ 19:02:18 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Bortkastad dag (nästan i alla fall!)

Jaha vi hade fått besked om att det skulle vara en obligatorisk föreläsning i växjö idag. Det var ingen närvaro kontroll och föreläsningen var så tråååååååååkig. Föreläsningen var "Tydliggörande processer i vårdande sammanhang" - låter kul va?
Därefter hade vi handledning i vår rapportskrivning......gahh....vi har en del att jobba med om man säger så:(

Nä nu får vi vara lite positiva!
Maten som jag åt till lunch, de har jättegod mat på universitetet i växjö. Dagens vegetariska var rödbetsbiff med gurk/vitlöks yoghurt, bulgurn tackade jag nej till och tog istället blomkål och broccoli. Så gott!

Dock känner jag mig lite "muskeltrött" och jag är lite osäker på hur jag ska justera det (det borde jag ju veta!) om det är att jag ska äta mera av proteinet eller mera fett, för jag misstänker att jag förbränner muskelmassa och så bildas det syra lokalt...
Någon som vet?
Ikväll är mannen på möte så det innebär att jag får bli kung över tv:n, äntligen en stund till att se "hem till gården" ;)

Imorgon ska vi sitta och jobba några timmar effektivt på BTH. Pust....
Nu ska jag umgås lite med mina älskade barn!
Ha en skön kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-03-25 @ 18:55:43 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Var är våren?

Idag var det faktiskt en cm snö när jag steg upp! Gahhh, jag rabblade långa ramsor av besvärjelser över denna hemska vara i slutet av mars. Dock var det jätteskönt att det smälte bort på ett par timmar. Solen har i alla fall lyst hela dagen med sin närvaro :)

Det har varit en mycket lång men riktigt intressant dag. Föreläsning i koagulationssystemen och aortaballongpump behandling på det sviktande hjärtat. Så nu är jag helt slut i huvudet, känner mig som mannen i "Hej Lobotomi" (hjälp tv4).
Ha ha ha ha.....

När Julia kom hem ifrån skolan för att gå ut med hundarna så hade minsan Bella bestämt sig för att det säkerligen var dags att tapetsera om hallen.......hon hade påbörjat att riva ner en del av tapeten......ganska noggrant, Grrrrrrrrrr
Undrar vad hennes husse tycker om det förslaget?

Idag skulle vi varit på födelsedags middag hos systersonen Filip men det blev inte av eftersom hans lillebror har drabbats av halsfluss (nej vi orkar inte bli sjuka nu) så helt plötsligt så behövde jag planera middag själv. Den stora skillnade med att hålla på med GI är att jag inte får såna hemska blodsockerfall som brukar attakera mig när jag är i affären,. Det i sin tur brukar då resultera i att jag handlar helt fel mat. Men icke idag!

Dagens middag

Kycklingfilé, jordnötssås med stekt zuccini och rödlök + riven morot och preesad lime över... GOTT!

Men nu börjar jag känna ett större behov av nya tips på middagsmat och framför allt frukost tips! Någon som har bra förslag?
I morgon bär det av till Växjö för att gå på föreläsning och direkt därefter det så blir det handledning på vår rapport....suck...det kommer innebära en massa arbete.
Ja ja ....
Hur som helst så såg bilen inte riktigt representabel ut ( det är jag som ska köra dit imorgon) så efter middagen for jag ut och dammsugade och torkade av inne i bilen. Utsidan får vara som den är, mannen gillar inte att jag kör den i en automatisk biltvätt.

Ha en skön kväll alla!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-03-24 @ 18:41:50 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

Ont i rumpan!

Idag har jag bara suttit hela dagen på föreläsning....suck... mycket intressant men man får ju ont i hela kroppen av att bara sitta! Eller hur? Sen är det så att jag tror att jag har mycket "fria syror" i kroppen för emellanåt blir jag öm i muskler som jag nte tycker att jag borde känna nått obehag av. Eller kan det vara en viss proteinnedbrytning just där. Är det någon mer än jag som har upplevt det?

Vi har haft strålande sol hela dagen (när vi satt inomhus) och när jag just hämtat Alma på dagis så öppnade sig himlen och det fullkomligt bara öste ner regn/hagel :(
Nu skiner visserligen solen igen (men det är mörkt som fanken ute så det blir nog mer) men nu har jag duschat och känner inte för att gå ut. Nu har jag ju en massa på bloglovin att läsa!

Ikväll är det familjen annorlunda igen, det ska jag titta på!

Ha en skön kväll alla!
Kram

 PUBLICERAT »  2009-03-23 @ 18:22:03 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Vägning!

Idag är det en vecka sedan jag vägde mig. Vi äger som sagt ingen våg så idag for jag iväg och köpte en på OnOff

En mycket platt sak från OBH Nordica (exakt samma färg som toagolvet så man ser nästan bara stjärnan när den står på golvet!)
Hur som helst så hade jag gått ner .......-2,4 kilo!!!!!!!!!! Tjoho :)
Det är nästan för bra för att vara sant, specieltt som jag har tvivlat varje dag på att jag verkligen gör rätt! Kan man verkligen äta god mat och gå ner i vikt och utan att vara hungrig?

Dagens kvällsmat

Stek, gräddsås och blomkålsmos och sen syndade jag på en kokt morot!
Resen av familjen fick kokt potatis till.
I morgon är det så måndag igen och en heldag av föreläsning väntar. Jag hoppas verkligen att det blir intressant. Nu väntar en promenad med Sally. Bella har fått sin motion på hundkursen idag så hon sover hårt nu.
Ha en skön kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-03-22 @ 17:44:57 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(6)

Hem ljuva hem!

Nu är vi så tillbaka i hemmet igen. Vi har haft det bra förutom att Julia blev sjuk inatt så hemresan för henne har varit extra jobbig...
Vi åkte till våra underbara vänner Tobbe & Marie för att hämta våra hundar och dessutom fick vi en mycket god GI-anpassad middag. Tusen tack till er Ni är bäst!

Idag har jag hållit på med GI i en vecka! Tjoho, det ha faktiskt gått bra! Imorgon är det dags för vågen men vi äger ju ingen så jag har planer på att åka och köpa en.
Nu sitter vi i soffan hela familjen och tittar på Robinson, vi är trötta och kommer väl somna tidigt hela bunten...

CU (Ok mammarussin, den stal jag av dig! Förlåt!)
 PUBLICERAT »  2009-03-21 @ 20:57:39 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Heldag!

Wow vilken dag! Vi började med att gå en sväng på drottninggatan. Julia hittade ett par coola strumpo hon ville ha och Alma önskade sig en väckarklocka. Vi hade bestämt oss för att se vaktavlösningen på slottet 12.15 så innan dess skulle vi äta lunch. Vi valde ut en mongolisk resturang som hade thai/mongolisk buffé. Jättegott!

Härlig miljö och god mat, hoppade dock över det farliga vita riset och dök rakt på kycklingen Yummi!

Sen gick vi upp till slottet och i isande vind stod vi och tittade på de vackra pojkarna som hade klätt ut sig till soldater. Inte så tokigt :)

Därefter så gick vi runt och tittade på den helt underbara miljön i slottet. Kungen och frugan var visst ute ett ärende! :)
Det var riktigt att man kände historiens vingslag. Alma tog det hela på mycket stort allvar och övade sig i alla trappor på att gå precis som alla prinsessor gör! Hon höll i kjolen och trippade (försökte sväva) ner på tå...jodå det gick ganska bra!
Vi ville absolut inte missa skattkammaren, åh varför är man inte av kunglig börd som får ha drottning kronan på sig lite då och då!
När de stängde på slottet gick vi över i gamla stan och tog en fika på ett fantastiskt härligt fik i en källare. Vi satt i ett eget litet bås som hade varit en fängelse håla för ca 200 år sedan. Kaffet var gott men kakan hoppade jag utan problem över (tog en näve nötter till i stället) det trodde ni inte va?
Gamla stan är så vacker och mysigt att jag absolut måste åka dit när det är sommar och bara strosa runt!

Man får nästan ont i nacken av att titta uppåt hela tiden men det är ju där en del av allt det fina finns!


Nu var det dags att börja fundera på var vi skulle äta kvällsmat. Vi bestämde oss för Hard Rock Café som vi verkligen gillar! Vi testade tunnelbanan dit som verkligen var en höjdare tyckte Alma.
Vi har besökt några andra av deras resturanger och vill inte bryta trenden. Vi har varit i London, Bangkok, Niagara fallen, Orlando och New York och nu Stockholm!
Maten var så god! Jag tog en kulinarisk upplevelse som hette "Haystack chicken sallad"

Jättegott!!

Nu är vi tillbaka på båten och vi är helt utslagna. Vi har ju ingen tv här så vi får roa oss på annat sätt!
God natt!

 PUBLICERAT »  2009-03-20 @ 20:21:49 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Date med kungen!

Vaknade idag av att jag bröt en nagel i taket (ja jag vet, I-lands problem!) men det jag ville komma fram till är att jag inte är van vid ha väggar och ffa taket så nära mig, så när jag skulle sträcka på mig dängde jag handen i undersidan på kojen övanför. Hmmm spännande sätt att vakna på!

Vi gjorde oss i ordning och satte stegen mot frukosten på fastlandet. Frukosten var en aning stökig eftersom en holländsk klass (ungdomar i ca 15 års-ålder) hade invaderat matsalen och de var ganska högljuda, där satt ju jag med min huvudvärk...Jag är i och för sig ljudkänslig av mig.

Nu sitter vi på båten igen och väntar på att staden ska vakna och att kungen och drottningen är hemma när vi kommer för att hälsa på ;)
Alma är så spänd och upphetsad över att faktiskt få komma in på slottet, hon har till och med talat om att hon måste ha sin finklänning på sig! Hon är ju för söt!
Julia har nog drömt om sina idoler inatt. Konserten var tydligen jätte bra och mannen köpte henne en tröja och poster. Alla är lyckliga utom jag....för jag vill ha bröd!!!!
Återkommer senare idag!
Kram

 PUBLICERAT »  2009-03-20 @ 08:57:34 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Kungliga staden!

I morse steg vi upp tidigt och kom efter mång om och men iväg mot "kungastaden", efter ca 15 minutrer så sa Alma: det är visst en lång väg till kungen!
Vi åkte förbi våra underbara vänner som råkar bestå av en veterinär och en hundtränare. De bor så idylliskt på landet med massor av plats att springa omkring för våra dogs. Grannen deras har också djur... tex höns...

Jag körde de första tre timmarna och tog mannen över. Efter ca två timmar så ringer hundvakten och säger att våra kära Sally har tagit en av grannens hönor!!! oj oj oj inte bra.... Som tur var så hade inte Sally ätit upp hönan utan jagat och sen ruskat lite på den så att en del fjädrar gick förlorade *fniss i massor* ;)
Får väl se hur mycket vi blir ersättningsskyldiga till!

Vi stannade till i Norrköping (vilken härligt underhållande dialekt de har där!)och åt lite på Mc Donalds, ja det blev en kycklingsallad till mig men det underbara brödet som ingår i den menyn fick mannen. Gahh första gången jag kände ett riktigt ordentligt sug efter att "bara trycka in" bröd i munnen! Väl i bilen igen så skulle jag sätta mig och blogga...trodde jag. Den där jäkla "telia pucken" ville inte som jag. Skit oxå!

Solen sken hela vägen idag och det är helt underbart. Stora staden kommer till sin rätt i solljus

Utsikten från där vi bor, tjoho, granne med kungen!

Vi bor på skeppet Af Chapman

Så mysigt att bo på båt!

Vi traskade genast iväg till en skivaffär där Julias Idoler An Café (japanskt rockband)skulle signera skivor innan konserten började. Där var det total kaos! Utanför låg det tjejer (som alla såg ut som hello kitty ungefär!) och skrek och grät av lycka över att ha varit nära sina japanska stor idoler! Tyvärr så fick inte Julia någon signerad skiva men lyckades få några riktigt bra bilder på sina idoler.

Det är ju den enda anledningen till att vi åker just nu istället för till sommaren - Julia ska gå på konsert och snälla mannen följer med henne. Puss darling!
Ja efter signeringen blev det bråttom, men maten går före. Vi stannade till i närheten där vi bor och skulle ha i oss lite käk. Hmmm inte så lätt när man håller på med GI. varken baguette, hamburgare med pommes eller raggmunkar fungerar ju.....det blev dagens andra sallad i stället...
Julia och mannen gav sig iväg med buss till gröna lund (konserten) och jag och Alma gick till hytten och har duschat och spelat yatzy, Alma vann!
Jag hade verkligen tur med att båten har trådlös internet uppkoppling så här sitter jag nu!
Ha en skön kväll alla!
Kram


 PUBLICERAT »  2009-03-19 @ 20:09:05 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(6)

Färdig!

Nu är mannen färdig med källaren! Han är så duktig och händig. Så här fint blev det:
Trappan före            och efter!    

Gången fram till Julias rum Och så här fint blev det

Samma korridor
men åt andra hållet    Så fint!
 
Detta har vi haft planer på att göra länge (typ sen vi flyttade in!) men nu blev det extra angeläget eftersom vi tycker att det ska vara trevligt för Julia att gå till och från sitt nya rum.
Nu har vi fått smak på att fixa till så nästa projekt blir nog vår hemska tvättstuga!

Dagens detalj är Almas öga.

Vi har varit hos ögondoktorn idag och då fick droppar för att göra pupillen större!
Ögonen är ju själens spegel sägs det....

Ha det gott!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-03-18 @ 12:34:01 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(8)

Tåget har börjat rulla!

Jo då nu känns det bättre med GI! Efter en god frukost så kändes det bra, så pass bra att jag inte har varit varken hungrig eller sugen på hela fm, bara törstig. Vill passa på att tacka för GI tipsen och tar tacksamt emot fler :)

I dag tog mannen en lite paus från jobbet och mötte upp kändisarna Gert Fylking och Robert Aschberg på en kort promenad. De ska vandra från Ystad till Haparanda för att samla ihop pengar åt cancerforskningen.
KHK (karlskrona hockey klubb) supporterklubb Black Bugs lämnade över en check på 8000 kr till cancer forskningen! Här kommer en länk att läsa om insamlingen Läs här

Henrik och Gert Fylking på promenad!

(Han skulle nog behöva en GI- kur den där Aschberg!)

Alla var nöjda och glada!

Barnen är krassliga...suck....Julia kom hem från skolan tidigare idag för att hon har feber,
och vi som ska åka till Stockholm och gå på konsert på torsdag. Hur ska detta gå? Någon som har lite mirakelmedicin till salu?

Dagens detalj är mina fina ringar.
Vigselringen har jag själv designat


Nu ska jag snart bege mig ut på promenad med Bella. Det blåser som fanken men jag älskar att vara ute när det blåser!
Ha en skön kväll!
Kram

Till Maria: Ja vin går bra att dricka så vi kan väl träffas och dela på en flaska rött ;)
 PUBLICERAT »  2009-03-17 @ 16:01:14 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(5)

På banan igen!

Ja idag har det känts lite bättre än igår, så om jag har tur så kanske det värsta har varit? Dock kan jag inte äta omelett eller bacon på morgonen, för där går min gräns! Idag tog jag ett liten skål filmjölk till frukost. En timme senare var jag redo för kaffe och ...pålägg! Det är så det känns, att man är en riktig "slösa" som bara äter pålägget!
Det har man fått lära sig sedan barnsben att man måste faktiskt äta brödet oxå! Men nej tack till kolhydrater.

Idag när jag var på coop så lärde jag mig en hel del om just mat. Saker som jag troddde var ok var verkligen Big No No...usch det var lite trisst men så är väl verkligheten!

Jag kan inte säga att jag är direkt sockersugen men jag känner mig fortfarande lite lätt hypoglykemisk och så fruktansvärt törstig hela tiden! Jag hinkar i mig vatten som en hel kamel :)

Men nu har jag börjat oroa mig för en annan sak. Vi ska till Stockholm på torsdag och stanna till lördag. Hur ska jag göra nu då? Vad ska jag ha med mig, jag behöver verkligen ha rätt mellanmål med mig eller åtminstone veta hur jag ska göra i en pressad situation så att inte fel saker slinker ner. Nu är ju Stockholm inte världens ände men det är stor skillnad på att vara hemma med sin egen kyl och egen spis. Jag är ju mitt i mina detoxveckor!!!! Hjälp hur ska detta gå????

Dagens middag:

Broccoli, rårivna morötter och köttfärsröra och creme fraiche.

Vad glad jag är att jag inte började med GI under mins praktikveckor. Det hade då inte fungerat. Alma har varit hemma idag pga av förkylning. Så idag har vi "såsat" ihop dvs inte gjort något vettigt på hela dagen. Så skönt! Nu ikväll tog jag och Bella en promenad. Så skönt, dessutom passade vi på att titta på "det stora farliga vattnet" vid ån som går rakt igenom byn.
Det gick jättebra, så det ska säkert bli en badvovve av henne precis som Sally!


När vi ändå är inne på vatten temat så kommer dagens detalj här

Eftersom vi bor i en kustby så har vi en del saker med marint inslag!

Annars då? Nja inte mycket förutom det där tråkiga med tvätt, plock och matlagning.

Ha en skön kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-03-16 @ 17:48:10 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(5)

Hypoglykemi

Idag har varit en jobbig och slitsam dag med mitt GI. Jag har inte varit hungrig i magen men i huvudet! Så jobbigt...Glykogenolysen är i full gång och idag har mitt katabola tillstånd startat upp. Jag har svettats, haft ont i huvudet, yrslig och haft hjärtklappning dvs jag har haft ett mycket lågt blodsocker och om jag skulle åka till jobbet och ta en blodgas så skulle den nog visa på ett för lågt pH av alla ketonkroppar (det skulle inte förvåna mig om jag luktar aceton i munnen oxå!)

Vi äger ju ingen personvåg men Maria var gullig och lät mig komma och väga mig...inget roligt resultat :(
Men förhoppningsvis kan det bli bättre (har även mätt mig med måttbandet, lika tragiskt det!)

Jag tycker att jag har fått ihop det bra med maten idag, Tack mammarussin för dina värdefulla tips!

Dock var jag tvungen att ta en tesked sötningsmedel (aspartam, GI = 0) i min proteindrink idag för att förhinda att spy upp den.
Lunchen blev rester från gårdagen och kvällsmaten blev baconinlindad kycklingfilé med ostgratinerad zuccini, Yummi!


Vi har varit på valpkurs med lilla Bella idag. Det gick faktiskt mycket bättre än vad vi hade förväntat oss :)
Hon var inte värst i gruppen som jag trodde att hon skulle vara utan det finns ett gott hopp om att detta kommer vi fixa!
Alma har varit på kalas hos Theo och Julia har kommit hem från övernattningen hos bästisen så nu är allt som vanligt igen! Skönt! Mannen håller på i källaren och det blir sååååååå fiiiiiint. Idén med att måla lister och trappräcke svart blev så coolt. Bilder kommer när allt är klart!

Dagens detalj är en söt liten tavla ca 10x20 cm, som jag och mannen köpte när vi var iväg på vår första romantiska semester på tu man hand på Bornholm år 2000. Åh vilka minnen......


Nu borde jag färga håret, men jag orkar faktiskt inte...
Ha en skön kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-03-15 @ 18:27:34 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

GI - första dagen!

Direkt när jag vaknade i morse så visste jag att det var något speciellt som skulle ske! GI-start!!!
Lite spännande och nervöst. Jag for upp och hade gjort upp en plan om vad jag skulle äta, det blev 2 st finn crisp (såna där stenhårda fiber plattor!) med bregott, ost, rostbiff och paprika. Jag tog även en bit brieost som en liten avslutning på frukosten och höll då på att kräkas! Usch....det var ingen vidare upplevelse.
När det var dags för mellanmål så gjorde jag keso plättar med kanel i - det var gott!

Därefter åkte vi till stan med Alma (simskola) Hon har faktiskt tagit flera märken! Nu har hon klarat av guld pingvinen, silver fisken, guldfisken och på börjat på järnmärket!!! Hon kommer troligtvis att bli uppflyttad till nästa grupp snart.

Efter simskolan åkte vi till farmor och farfar för att lämna av Alma där, hon ska ju sova över där inatt. När vi kom dit där så var det egentligen dags för mig att äta lunch, men jag hade med mig proteinpulver så att jag kunde fixa till en liten drink istället för den fika av en massa hemska kolhydrater som erbjöds. Men så fruktansvärt illa proteindrinken smakade :mad:
Det var rent bedrövligt illa! Fanken, det var andra bakslaget denna första GI dag.
Ja ja......när vi körde hem så åkte vi in om MAX för att få i oss lite "snabb" mat.
Där fick vi lång näsa! Det tog totalt 40 minuter att få med sig lite mat därifrån. Förfärligt eller hur?

Julia ska sova över hos bästisen inatt så jag och maken hade en underbar middag på tu man hand, hur trevlig som helst och såååååååå gott!

Det blev fläskfilé, gratinerade broccoli med ost och creme fraiche och rårivna morötter, och så delade vi på en flaska vin (kanske inte det bästa när man håller på med GI, men jag dricker bara vin en gång i halvåret!)  Nice ;)
Jag blev lite överraskad över att jag faktiskt inte orkade äta upp...

Annars tycker jag att dagen har gått bra förutom att jag har känt mig lite yr och haft huvudvärk. Tilläggas ska att jag normalt sätt är mycket känslig för svängningar av blodsockret så dagen blev nog en prövning. Jag har inte varit hungrig tack och lov!
Men jag har en känsla av att det jag gör är så förbjudet. Jätte konstigt, men jag är rädd att jag gör något fel, att jag har missuppfattat hela konkarongen! Är det någon som förstår mitt osammanhängande svammel???

Dagens detalj är dessa två prydnader som jag fick av min make på min första födelsedag tillsammans♥

Normalt sett så står de i fönstret ut mot gatan!

Nu är det absolut dax att titta på melodifestivalen!
Stor kram till alla!
 PUBLICERAT »  2009-03-14 @ 19:58:26 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Dyrt

Idag har Alma varit ledig ifrån dagis på grund av att vi skulle till uroterapeuten Agneta på barnmottagningen med henne.

Bild från barnmottagningen.

Idag var Henrik ledig så att han kunde följa med. Agneta kom fram till att Alma skulle vara hjälpt av en medicin som heter Minirin. Vi hämtade ut den medicinen på apoteket och den kostade 1023 kr. VA!!! Är det vettigt egentligen?
Självklart ska hon ha medicinen men att den var så dyr...

Dagens detalj är en lampa som hänger på väggen som jag tycker mycket om!



Jag har varit så extremt trött idag (tycker att jag är det varje dag nu för tiden) men jag lyckades i alla fall ta mig i kragen och åka till affären och handla hem det som behövs för att starta upp i morgon med GI. Ja nu har jag kommit till den punkt att jag inte vinner ett dugg på att vänta eller förhala längre. Det är bara att göra det!
När jag gick i affären och handlade hem alla de hemska feta och förbjudna matvarorna som ex smör, grädde, ostar osv så fick jag en känsla att jag gjorde någon mycket förbjudet! Ja det blev så konstigt, jag kände mig som en brottsling på nått sätt och att någon skulle komma och haffa mig för att jag tänkte syssla med "det förbjudna" :D
Jösses vilka hjärnspöka va?

Mannen har fått fart och började på att måla trapphuset idag! Åh det kommer bli så bra. Vad glad jag är som har en sån händig man!


Så är det fredag igen, känns bra tycker jag. Ikväll ska jag äta en rejäl pizza, ska även njuta av en upphittad påsa med skumtomtar sen i julas samt lite salta pinnar för sen ska det minsann dröjja innan jag ger mig hän åt de förhatliga kolhydraterna.
Jag tror minsann att jag ska ta en öl oxå (som faktiskt är det värsta tänkbara inom GI sekten, ha ha ha ha)
Gode värld jag känner mig faktiskt lite nervös. Tänk om jag misslyckas, gahh det får ju inte hända!
Det är tack vare Mammarussin som jag har fått upp ögonen för GI. Jag visste inte så mycket innan men nu har jag fått massor av bra tips! Tack kära du!

Ha en skön kväll! Kram
 PUBLICERAT »  2009-03-13 @ 16:30:35 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Utmanad!

Av mammarussin!

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?
-Ha, det är en bok om makramé. " omväxlande höger och vänsterslagna överhandsknopar..."

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
-Sally

3. Vad såg du senast på TV?
-Hem till gården!

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?
-halv två

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
- tvättmaskinen som centrifugerar

6. När du senast var ute, vad gjorde du då?
-hämtade posten i brevlådan

7. Vad tittade du på innan du började med denna undersökningen?
- läste bloggar

8. Vad har du på dig?
- svart tröja och jeans och raggsockar!

9. Drömde du något inatt?
-inget jag kommer ihåg nu

10. När skrattade du senast?
-nyss när Alma stod och babblade med mig! Hon är underbar!

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
- oljemålningar och en hel del ljuslyktor

12. Har du sett något konstigt på sista tiden?
-familjen annorlunda på tv4!

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
-Kul grej!

14. Vilken var den senaste filmen du såg?
-någon av Beck filmerna

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa då?
- oj...köpa mig en PT-cruiser (bil) RESA, renovera färdigt huset, fixa fettsugning (ha ha ha ha ), köpa en stor jättedyr båt och bara leva gott med min familj!

16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om.
-ha, jag dreglar när jag sover!

17. Tycker du om att dansa?
- kul ibland när man är på det humöret.

18. George Bush?
-absolut inte!

19-20. Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka?
- Alma och Julia

21.Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
-Nej!

22. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
-tror inte på gud. Jag tror på...

23. Vilka fyra personer vill du ska svara på dessa frågor?
- mammarussin (men det var hon som utmanade mig så hon slipper!) annars får det bli: Lina, Johanna, bea och Sara.

Kram till alla!





 PUBLICERAT »  2009-03-13 @ 13:52:51 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Skönt!

Idag var det dags för handlednings kursen igen. När man är van vid att vara igång så är det faktiskt ganska jobbigt att bara vara sittandes och använda hjärnan.
Jag tog tillfället i akt att uttrycka mitt missnöje emot den tjej som sabbade min dag igår. Det kändes skönt att få det sagt, men hon verkade inte förstå att hon hade sårat mig...

Träffade Benita idag på BTH, jättekul att se henne igen (undrar bara om hon vågar lämna en kommentar här i bloggen för att jag vet att hon läser!)

Angående rapporten känns det som om vi ligger bra till i tiden, men av erfarenhet vet jag att det snabbt kan vända :S

När jag kom hem så hade min käre make köpt en blomma till mig!

Tack!

Jag har bejakat min fåfänga sida idag och la mig i solariet en stund, nice!
Jag känner väldigt starkt att jag kommer att få ta upp kampen mot de grå i helgen...
usch vilket livslångt lidande va?

Så nu till dagens GI- reflektion.
igår gjorde jag raggmunkar till kvällsmat med bacon till och kom på att det är verkligen inte GI-mat...Idag hade mannen bestämt att vi skulle ha kokt potatis med citronbitare till - inte GI-mat det heller...suck.
Men jag ser det som en bra relektion i alla fall!
Jag kommer snart igång...har en liten fundering om att börja på lördag :)
Detta med GI lämnar mig ingen ro i tankarna, tänker på olika maträtter, hur jag ska lägga upp det, vad jag ska akta mig för, kanske jag ska ha en liten egen GI-bok, var hittar jag recept som passar min familj.....
I morgon är jag ledig pga av att Alma ska till uroterapeuten så då ska jag lägga upp en plan och handla hem det som behövs! Jag är på gång ;)

Nu till en annan fundering. I julas så hade jag ju dagens datumljus på foto med olika jultomtar med på bilden. Nu funderar jag på att ha dagens detalj i vardagen! För visst är det så att man glömmer bort att se och vara tacksam för alla saker som man har i hemmet?
Så nu börjar jag med denna ljusstake som står i köket. Jag har fått den i present av svärmor för kanske 6-7 år sedan.


Har ni någon fin sak så ta ett kort och visa!
Ha en skön kväll!
Kram ♥
 PUBLICERAT »  2009-03-12 @ 18:27:52 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(4)

Funderingar

Ja idag har jag haft mycket funderingar kring GI-metoden. Jag har läst boken och ska läsa den en gång till. Boken var otroligt bra och givande på många sätt. Men frågan är ju, fungerar det verkligen? Eller har jag missat något viktigt i boken? Kan man verkligen gå ner i vikt så enkelt? Eller är det bara ett skämt och det kommer sluta med att jag går upp 25 kg av allt fett på en vecka? :)
Det känns lite jobbigt att tänka på alla de goda saker som jag kommer att få sluta med, ex ketchup, lingonsylt, bröd...ja listan kan göras längre.
Jag har lite att fundera över!

Våra underbara kompisar Marie & Tobbe ska passa både Sally och Bella ett par dagar i nästa vecka när vi ska till Stockholm. Tusen tack till er!
Tack även till Lina som erbjöd sig att ta Bella, jag lovar att du oxå ska få möjlighet att tampas med vårt lilla yrväder en annan gång! Säg bara till så kommer vi med henne!

Jag hade verkligen ställt in mig på att få vara på central operation idag men det sket sig skulle man kunna säga. Jag vill inte gå in på detaljerna men det finns en person som jag blev riktigt besviken och arg på som sabbade min dag :mad:

Nu ska jag läsa en stund, Ha en skön kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-03-11 @ 17:45:02 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(4)

Massage!

Idag har jag varit hos min underbara sjukgymnast Anders Broström och fått massage för min dåliga axel/nacke/rygg.
Oj så skönt! Jag hade ju sån otur på mitt allra första jobb inom vården (17 år och vårdbiträde) när vi skulle förflytta en patient så lyfte jag fel och det smällde till i min vänstra skuldra/nacke :(
Det är super jobbigt att ständigt ha ont....

Jag har blivit så inspirerad av MammaRussin så jag har köpt en bok om GI-mat

Denna gång tänkte jag faktiskt göra allt i rätt ordning, dvs läsa boken om hur man gör innan jag kastar mig in det och sen konstaterar att det inte fungerar. Jag ska alltså läsa om detta först!
Jag kan bara inte begripa hur jag ska kunna sluta äta bröd, jag älskar ju bröd!
Och vad ska man våga kasta i munnen om man får en sån där nära döden upplevelse när man tror att "jag-dör-om-jag-inte-får-något-sött-inom-tre-sekunder"!
Någon som har ett förslag?


Nu till något helt annat.
Är det någon som är sugen på att passa Bella nästa vecka från torsdag morgon till lördag kväll?

Imorgon ska jag vara på operation hela dagen. Det ska bli så spännande! Hoppas jag hinner med flera olika operationer!
Ha en skön kväll alla!
Kram ♥

 PUBLICERAT »  2009-03-10 @ 17:46:12 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(5)

Tandutdragning

Idag skyndade jag mig hem ifrån IVA för att vara med när Julia skulle dra ut en halv tand. Det har sett lite läskigt ut i munnen på henne pga en mjölktand har skavts sönder av tanden underifrån. Ja, tandläkaren tog en bild och sen var det inget att be för - tanden skulle ut!

Hon var superduktig och knorrade inte det minsta och den halva tanden kom ut! Dock hade jag Alma med mig......hm kanske inte så smart men vad gör man?

Jag har haft min halvtids bedömning idag. Det är jobbigt att veta att allt man gör ska bedömmas av en annan människa, speciellt eftersom min handledare och jag är lika gamla! Jag har verkligen haft världens bästa handledare.
Allt gick bra och jag är så nöjd;)
Detta är sista veckan på denna praktikperioden, nästföljande tre veckor har vi teori innan det är dags för fem nya praktikveckor.

Har ni förresten märkt att det är ljust ganska länge nu om kvällarna? Visst är det underbart? Jösses kl är nästan 18.00 och det är fortfarande ljust. Fantastiskt!
Jag börjar längta ut i trädgården och jag tror att jag ska åka och köpa lite fina vårblommor och plantera i mina utekrukor som står på trappan.


Ha en skön kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-03-09 @ 18:01:21 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Söndag igen!

Idag har jag äntligen tränat igen. Det var länge saden nu, säkert tre veckor sedan. Jag har sedan i höstas bara tränat på crosstrainern men idag hasade jag fram träningscykeln. Jag har en ganska obekväm inflammation i min högra stortå/trampdyna så jag kunde helt enkelt inte ge mig på crosstrainern.
Ja ja, hur som helst så cyklade jag 2 MIL på 38 minuter (som vanligt med en massa schlager musik i MP3:n). Det konstiga i det hela var att jag knappt var svettig när jag var klar (jag brukar annars ligga och flämta på golvet i min egen svettpöl!) och jag kom inte upp till min maxpuls som jag brukar på crosstrainern och som jag tidigare kom upp i på cykeln (innan jag fick crosstrainern)
Kan det vara så att jag möjligen fått bättre kondition? I så fall är det nog första gången på hundra år ;)
Men så kul och det sporrar ju verkligen att fortsätta, fast nästa gång så får jag allt öka på motståndet rejält!

Annars har jag äntligen tagit mig tid att pyssla lite. Jag har gett mig på makramé (har aldrig provat det förut) och det var jättekul! Jag har miljoner olika smyckepyssel saker hemma så jag använde ett par snygga pärlor att knyta in in armbanden. Att pyssla är som balsam för själen! Jag njuter och kopplar av totalt när jag får skapa med händerna.
För att vara nybörjare på makramé tekniken så tycker jag nog att det blev riktigt snyggt. Eller vad säger ni?

Materialet är hampa snöre och till de två längs till vänster är det muranoglas pärlor och till de två andra är det silverfoil pärlor. Jag tycker att det är coolt att blanda olika material.
Jag har även passat på att byta gardiner så nu är det vår i huset ;)
Nu har mannen målat källaren vit! Det kommer att bli så snyggt där. Nu ska han stryka den en gång till (underlaget var ju knall gult) och därefter ska det läggas golv. Vi har lite planer på att måla trappan oxå, kanske svart? Kan man göra det?
Alma har varit hos Emma en stund idag ochj lekt. Julias tjejkompisar är fortfarande kvar, skööööööönt att hon har fått ett större rum.....och i källaren! Kanon!!!

Jaha, imorgon ska jag till IVA igen. Det är dags för bedömningssamtalet tillsammans med min handledare och Anki som är huvudhandeldare. Håll tummarna för mig!

Ha en skön kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-03-08 @ 16:47:52 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

Lördag

Åh äntligen en morgon som inte behöver starta kl 05.15. Nice! Vi hade för en gångs skull "tillsammans frukost" som Alma kallar det. Ja, Julia var inte med men vad kan förvänta sig av en tonåring ;)
Efter frukosten blev det fart på oss. Alma skulle till simskolan, vi behövde handla och åka och köpa målarfärg för nu har min käre make fått upp ångan och ska fixa till korridoren i källaren och "trapphuset" ner. Oj jag undrar var detta ska sluta!
Jag sprang på ett par härliga kaffemuggar på Maxi som jag absolut inte kunde motstå

Jag letar fortfarande efter den perfekta kaffemuggen, får se om det är denna! Jag älskar i alla fall färgen på den. Vårt vitrinskåp består av en skön samling av olika muggar för när jag handlar så brukar jag hejda mig vid två muggar (eftersom jag inte i förväg vet om det är just den perfekta som jag hittat!)

Eftersom vår dammsugare brann förra helgen så har jag inte kunnat städa (som om jag har saknat det!) ja det är ju ett av vardagens tråkiga måsten. Idag har vi alla fall varit iväg och köpt en svart snabel drake. Jodå jag har redan hunnit prova den, helt ok men jag kan inte påstå att det blev roliga bara för att den är ny!


Julia har två tjejkompisar hemma som ska sova över. de ska visst ha film race, trycka i sig allt onyttigt som går att uppbringa och troligen inte sova ett jota :D
De ska göra egna pizzor ikväll.

Alma har sin kompis hemma som inte ska sova över, de leker och har skoj.
Full rulle i huset....mannen spacklar och är helt fokuserad på det och det är kanske lika bra att han får hålla på, man vet ju inte ifall inspirationen plötsligt försvinner!

Och jag då....ja helst skulle jag vilja sätta mig och läsa en bra bok....känner på mig att det inte blir så.
Äh jag tror att jag tar mig en kopp kaffe till!
Ha det bra alla!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-03-07 @ 14:43:30 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Äntligen fredag!

Idag vet jag inte vad jag ska skriva!
Det brukar faktiskt inte hända mig, det brukar ju vara så att hjärnan svämmar över av allt jag vill ha sagt men att jag inte riktigt orkar få ner allt till tangentbordet.
Tänk om det hade varit så bra att man kunde tala in det man skulle vilja skriva och att datorn omvandlar talet till skrift! Det hade varit toppen!
Så......vad ska jag inte skriva om då?
Jag behöver inte nämna att jag verkligen skulle behöva damma......köpa dammsugare.....tvätta (tvättberget är så högt att man troligtvis får syrebrist på toppen!) ...byta vatten i akvariet.....byta gardiner...
Men jag orkar inte!
Nej ikväll kommer jag ligga på soffan och titta på let ś dance så får man väl se om kraften och inspirationen kommer tillbaka imorgon!
Nej nu börjar detta bli kvalificerat svammel. Återkommer när hjärnan har klarnat!

Till anonym: Ja Dr Åberg jobbar fortfarnde på thorax kliniken.
Ha en skön kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-03-06 @ 18:28:27 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Inget kaffe blev det!

Min dag har varit mycket stressig på IVA. Jag har haft hand om två patienter själv idag, fixa ronden, blanda till injektioner och infusioner samt se till att de mår så bra som det bara är möjligt. Grejen med IVA är ju att det finns en anledning till att man hamnar på IVA, dvs man är så allvarligt sjuk att man inte kan vårdas på en vanlig vårdavdelning.
För er som inte är så insatta i vården kan jag berätta att som sjuksköterska på en "vanlig" avdelning så har man hand om kanske 10 patiener och då kanske det kan tyckas ynkligt att "bara" ha en eller två. Men det är jättestor skillnad!!!

Vi höll igång från 07.00 till 13.15 utan avbrott, det betyder att jag inte fick någon fm fika eller kaffe för den delen. Till slut drabbades jag nästan av en "nära döden" (lågt blodsocker!) upplevelse och fick rusa ut i fika rummet, där kastade jag ner min medhavda lunch mat i magen. Den landade ju som en sten och sen rann all kraft ur mig.......och då var det dags att jobba en stund till. Jobbigt men skoj:)

Ikväll börjar valpkursen för Bella. Eller rättare sagt ikväll är det teori för husse och Bella får inte följa med. Henrik vill ju att jag ska gå med henne på kursen men idag orkar jag bara inte! Jag är helt slut men kanske kan gå nästa gång istället!

Nu ska jag lägga mig på soffan och svimma en stund innan jag ska lägga Alma och sen mig själv.....
Ha en skön kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-03-05 @ 18:47:00 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Vad ska man säga - det är onsdag!

Mitt i veckan, en dag som har sett ut som de flesta andra dagar på IVA. Jag har även idag haft hand om "en egen" patient. Allt har gått bra, det är ju lite annat att hålla reda på när patienten är kopplad till en respirator.
Har pratat med Maria idag, lika kul som alltid :)

När jag skulle ställa ifrån mig bilen på sjukhuset så blev jag riktigt förbannad! De uslingarna har höjt avgiften på personal parkeringen till 5 kr per dag (kostade 2 kr innan) Det är ju inte riktigt klokt att man ska behöva betala för att kunna jobba! Gahhh :mad:

Idag har jag varit och hämtat ut ett paket ifrån Panduro, så nu ska det pysslas i stugan :)
Nu ska jag öppna detta underbara paket
Ha det bra alla!
Kram

 PUBLICERAT »  2009-03-04 @ 18:26:01 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Snabbis ;)

Idag har jag varit på IVA. Nu har jag kommit så långt att jag har haft en egen IVA-patient att sköta om. Kul, det känns i alla fall att det sker en utveckling. Jag var även med på en bronkoskopi idag (dvs man tittar ner i luftvägarna och lungorna). Ja vad ska man säga om det, nu vet jag hur en lunga ser ut på insidan!
Annars har jag inte så mycket mer att säga om denna dag. Nu kallar sängen eftersom jag ska vara pigg och allert på IVA tidigt imorgon bitti.
Sov gott alla!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-03-03 @ 22:10:17 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Grå dag

ja idag har det verkligen varit grått och tråkigt med regn hela dagen. Ingen skymt av solen någonstans. Tur att Alma har gjort en fin teckning

Jag har gjort en hel del på rapporten idag, inget vidare kul men man kommer ju inte undan. När jag skulle köra och hämta Alma så upptäckta jag att någon har brutit av vindrute torkaren (hela armen ända in till fästet ) på den lilla bilen. Grrrrr så arg man blir va? :mad:
När jag ändå skulle iväg så passade jag på att ta med mig Sally i bilen. Jag åkte förbi veterinären här i byn för att väga Sally (vi äger faktiskt ingen person våg) och hon hade gått ner i vikt :)
Det är ju jättebra! Vi började att ge henne bantningsfoder i November då vägde hon 10,1kg och såg faktiskt ganska så rund ut. Idag vägde hon 9,3 kg och ser betydligt slankare ut!!! Ett par hekto till sen så är vi nöjda!
Tänk om man kunde göra så själv oxå....

Alma far fram och tillbaka genom huset på sina roller blades, jisses vad duktig hon har blivit!
Imorgon ska jag till IVA igen.

Nu önskar jag alla en skön kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-03-02 @ 17:59:53 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Kalas Söndag!

Ja de säger ju att prinsessor firas i dagarna tre. Idag har Alma haft sitt barnkalas på Leklandet.

Alma hade en toppen dag tillsammans med sina kompisar. De åt mat och glass i självaste Riddar rummet
  

Sen busade de och härjade tills de var helt slut!
     

Det var verkligen värt varenda krona för att se hur de tillsammans hade så kul ;)
Fast nu tycker jag att vi har firat klart för den här gången!
Nu har det visst blivit söndag igen så imorgon är det dags för en ny vecka...
Undrar just vad den har att bjuda på?
Vad ska ni göra i veckan?

Nu ska jag sätta mig och laga Henriks jack-fickor...pust...
Ha en skön kväll
Kram
 PUBLICERAT »  2009-03-01 @ 18:27:05 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

RSS 2.0