juldagen

Åh vilken bra julafton vi hade igår! Vi samlades redan kl 12.00 och började dricka glögg och förbereda och ställa fram maten (i all iver glömde jag att ta kort) men vi åt i lugn och ro innan Kalle Anka. När Kalle äntligen började på tv så började det snöa lätt utanför, lyckan var total!
Snö på julafton, kan det bli bättre?!
Alma kröp upp i min famn och vi mös och tittade på tv och åt pepparkakor. Henrik och Bella satt och slumrade i en fotölj, ja det var riktigt hemtrevligt!
Sen kom TOMTEN!!!
Det spelar ju ingen roll hur gammal man är för det är ju ändå lika kul när han dyker upp. Barnens uppspelta pladdrande och förväntansfulla ögon och det ser nästan ut som om nerverna ligger utanpå kroppen!

Han kom in och satte sig (Alma konstaterade att han hade lösskägg men att det inte gjorde nått!) delade ut julklappar till barnen och sen hade han bråttom iväg, så resten av klapparna delade vi själva ut.
Det är så underbart att ge bort gåvor när man ser hur lyckliga och tacksamma barnen blir. I år var det verkligen mitt i prick på alla klappar!
Julias bästa var biljetter till hennes favorit rockband "an Café" som spelar i Stockholm i mars. Så då blir det en helg i storstan! Alma blev överlycklig när hon fick ett frisyrhuvud att fixa med!
Hur som helst så var det massor av fina paket och alla var nöjda!
Jag och Henrik fick en gedigen hög tillsammans


Efter barnen hade öppnat sina klappar så åt vi gröt och hade förstås mandelgåva! Sen var det dags för oss vuxna att öppna våra presenter. Då brukar vi göra så att vi öppnar i tur och ordning så att alla hinner se vad alla får. Många glada skratt och förvånade miner!

Då hade mat och gröt sjunkit undan i magen så nu var det dags för kaffe, kakor och julgodis

Allt fick inte plats på samma bild!

Vi kände att vi hade firat färdigt vid 22.00 (då hade vi hållit på sen 12.00 på dagen!) så vi begav oss hem och satte oss i soffan och mös tillsammans, julafton avslutades lugnt och stillsamt ...

Idag är det den stora "hasa runt i pyjamas dagen"! Det betyder att vi faktiskt inte går utanför dörrarna (ok hundarna får komma ut och kissa!) På denna dag som är årets lugnaste umgås vi, tittar på film och spelar spel.
Alma fick ett barn alfapet som vi redan har spelat

Det riktigt roligt!
Henrik fick ett Monopol spel "sverige". Det ska vi spela nu och jag har naturligtvis tänkt att vinna!

Återkommer senare!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0