Födelsedag fest för familjen

Eller ja, det var ju bara hälften av familjen på plats. Det är nog första gången som har varit så uppdelade som idag, men vi hade trevligt :)
Idag har det varit helt underbart väder. Vi satt och åt lunch ute på altanen och njöt av solen som gassade, åh så härligt!
Det liksom luktade vår i luften och fåglarna kvittrade. Nice!

När vi skulle börja städa (det där tråkiga man gör innan gästerna kommer och som man ändå måste göra igen efteråt!) så blev det ett (nästan) katastrof läge! Dammsugaren pajjade :mad:
Det får ju bara inte hända i ett hem med två katter, två hundar och två barn! Hjälp vad gör vi nu då? Ja det blir väl till att investera i en ny. Typiskt!

Nu är jag "dyngtrött" som vi säger i min landsände (det kanske finns liknande ord i Din del av landet, skriv och berätta, även om andra roliga ord och vad de betyder!)
så nu ska jag varva ner med lite TP i min mobil innan jag somnar utan större bekymmer :tired:

Sov gott alla!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-02-28 @ 21:57:32 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(6)

Alma 6 år :)

Ja idag fyller vår lilla prinsessa 6 år! Så här såg det ut i morse

Tårta, flagga, paket och skönsång på sängkanten!

Det blev ganska många paket.... men det är ju så roligt att ge ;)
Det blev prinsess böcker...

och en prinsess klänning....

och en KHK tröja som hennes käre pappa tyckte att hon absolut skulle få
(Alma skrattade hjärtligt åt sin "tosige" pappa och blev jätteglad för hon hejjar ju oxå på hockey grabbarna!)


Hon fick en prinsess klocka, två filmer och lite rit prylar. Men det hon hade önskat sig mest av allt var ett teleskop!

Efter alla paket så smakade det jättegott med tårta till frukost!


Vill även passsa på att gratulera Sallys första valpar som föddes på Almas födelsedag för två år sedan
Askungen, Törnrosa, Snövit och Prins Valiant

Men visst är de söta?

Ikväll är mannen på hockey (igen) så för oss tjejer här hemma blir det Let ś Dance
;)
Skickar en stor kram till lilla mamma som behöver den extra mycket idag. Vi tänker på dig!
Ha en skön kväll alla!
Kram


 PUBLICERAT »  2009-02-27 @ 18:21:32 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(6)

Dagen före...

Ja idag är det dagen före Almas 6:e födelsedag. Hon är så glad och sprallig att hon nästan spricker :)
Mer om detta imorgon.
Idag förstår jag egentligen inte vad jag gjort men det har i alla fall blivit kväll igen. Jag tror att ina tankar är någon annan stans. Saken är den att när jag är på praktiken så har jag fullt upp med det, och när jag är hemma så har jag fullt upp med skolarbetet så när fanken ska man få vila hjärnan då?

I kväll startar en mycket intressant serie (svt 1 kl 21.30) som heter "på liv och död". Den handlar om organdonationer. Ett mycket viktigt ämne som faktiskt berör oss alla. Det stora problemet är att vi faktiskt inte pratar om det - döden. Ofta är det väl så att man går runt och tänker att det drabbar inte mig eller min familj men det kan det ju faktiskt göra. Har du inte bestämt dig eller funderat över hur just du vill göra så är det dags! Allt startar med en tanke!
Kolla på www.donationsrådet.se

Nu har jag en del paket att slå in till vår blivande 6-åring!
Ha en skön kväll!
Kram




 PUBLICERAT »  2009-02-26 @ 18:07:42 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Små gubbar ;)

Vill börja med att tacka för de tips och åsikter som jag fick angående mitt förra inlägg! Jag erkänner att jag är en gröngöling men vi har alla någon gång varit nybörjare.
Jag har idag lyckats att lägga in små gubbar på min blogg :) får se om de blir varaktiga eller inte:S
det kanske är fånigt....vad tycker ni?

Jag är verkligen så bedrövligt trött nu för tiden, det hänger säkert ihop med att ha praktik. Det är mycket som ska läras in, man ska vara så himla mycket på hugget hela tiden, glad och trevlig (börjar få träningsvärk i kinderna av att le hela tiden!) man ska ha ett reflekterande förhållningssätt och dessutom ha det vårdvetenskapliga tänkandet med hela tiden! Är det konstigt att man är trött :question:

Idag har jag varit på neonatal igen. Jag fick genomgång i Neo-HLR, spännande men svårt. Snacka om att livet hänger på små marginaler för de pytte små bebisarna.

Idag glädjs jag åt extra över att jag sliper stiga upp 05.15 imorgon som jag har gjort de andra dagarna! Dock har jag ett kapitel i IVA-boken som ska läsas ikväll så det är väl lika bra att sätta igång!

Ha en skön kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-02-25 @ 18:18:50 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

Små små små barn

Ja tänka sig att det är dax för prinsessan att få sin "prins"!



Idag har jag varit på neonatal! Det var verkligen intressant! Tänk att så pyttesmå bebisar har så mycket livskraft i sig. Det är verkligen fantastiskt! Jag har ju jobbat på BB tidigare och då träffade man massor av bebisar, men jämfört med de små jag såg idag så var de nyfödda på BB som jättar!
Den största nyfödda på BB jag har sett vägde 5400 (aj aj aj aj känns som man vill korsa benen!) och den minsta jag har sett vägde bara 890 gr. En viss skillnad....


Skillnad är det också i ålder på mammorna nu för tiden. Förr var der så att man började skaffa barn kring 20 -års ålder och sen kanske man var "färdig avlad" vid 30. Nu är trenden att man börjar att skaffa barn när man är 30.
Det finns ju till och med först-föderskor som är mellan 45-50 år!!!! Känns lite skumt tycker jag...
Undrar just vad det är som gör att det blivit så? Är det möjligen vår önskan om att "göra karriär" först som får oss att vänta? Eller vad tror ni?

Nu har jag en liten undran till er bloggläsare!
Jag undrar hur jag ska göra när jag vill kommentera eller svara en kommentar som någon har lämnat på min blogg. Ska jag svara med en kommentar på min egen blogg och hoppas på att den som lämnat en kommentar kommer tillbaka och läser alla kommentarer, eller ska jag lämna en kommentar på den andra personens blogg, fast då kommer det en kommentar på den personens blogg som inte hänger ihop med den personens inlägg. Sen är det ju inte alla som har en blogg över huvudtaget!
Snälla hjälp mig, hur gör ni?

Nu ska jag sätta mig och läsa på om Neonatal HLR, har genomgång i morgon.
Ha en skön kväll och missa inte Dr House!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-02-24 @ 18:11:34 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(7)

På väg

Ja nu har jag skrivit färdigt (förbannade rapport!) och ska bege mig till IVA, tänk att halva första praktiktiden redan har gått! Får se om jag hinner blogga ikväll när jag kommer hem (slutar (21.45) annars kan jag berätta att jag ska vara på Neonatal imorgon. Det ska bli spännande!
igår kväll hjälpte jag Julia att sätta upp lite posters och annat som gör det nya rummet till hennes eget. Bilder kommer senare. Inatt har hon sovit sådär....jag förstår henne, det kommer att ta ett litet tag innan hon känner sig helt bekväm med nya ljud och dofter. Vi gör så gott vi kan!

Ha det bra!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-02-23 @ 10:54:30 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Premiär!

Idag har vi jobbat hårt hela dagen, vi har knappt hunnit äta lunch. Henrik har satt upp Julias taklampa samt hennes tre rullgardiner (mörkläggning) därefter så bar vi ner hennes resårmadrass (en "hästen" säng som väger bly och den skulle vi konka ner för vår idiotsmala källartrappa!) och satte sedan ben på den .

Så här såg det ut före!


   

Tadaaa!
   

Som ni säkert ser så saknas det en "vinkel" på korten men där kommer det att stå ett skrivbord (som inte har blivit ihopsatt pga av att det saknas lite skruvar) så bilder kommer därför senare i veckan!
Julias gamla sängstomme har vi flyttat in på Almas rum! Men innan det var vi ju tvugna att montera ner Almas säng, den ska vi sälja på blocket hade vi tänkt.
Någon som är intresserad?

(Det finns ett utdragbart skrivbord/skiva som hör till, men den är inte med på bilden, ska annars vara monterad vi huvudändan på sängen!)

Almas rum såg som vanligt ut som ett slagfält, så där har jag städat och fejjat, det tar sin lilla tid.... men när det väl var klart så blev det så fint!
 
Jag har dessutom planterat om en del blommor och gjort ett storkok av risotto som vi ska ha till middag ikväll. Puh......Jag är verkligen helt slut.
Som om inte det räckte så har man ju alltid en välfylld tvättkorg, ggrrrrrr.....

Eftersom det är fastlagssöndagen idag så kunde jag inte låta bli att fixa ihop semlor till kaffet i eftermiddag.

Yummi vad gott! När vi hade fikat klart så stod det en semla kvar på brickan (tänkte ställa den i kylen för senare behov!) när vi bara vände ryggen åt ett kort ögonblick så var det en viss Bella som tjuvade den och svalde den på tre röda sekunder !!! Gahhhh jag blir galen på den hunden! Hon är verkligen allt som Sally inte är.

I natt blir det alltså premiär för Julia att sova i sitt nya rum så jag önskar henne en extra god natt!

Ha en skön kväll alla!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-02-22 @ 17:26:20 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(12)

IKEA

Idag var det så äntligen dax att få åka till IKEA! Min kära man förstår inte riktigt denna passion.....Målet idag var att köpa de saker till Julia som hon saknar för att kunna flytta ner på sitt nya rum och känna att det är sådär härligt ombonat. Jag tycker att vi lyckades riktigt bra!
Det blev matta (en stor och två små), rullgardiner, tidskriftssamlare, fönsterlampor, överkast, mysfilt, sorteringslådor, sänglampa, taklampa, blommor och nya påslakan!
Imorgon ska vi göra hennes rum helt klart så att hon kan flytta ner, och fram tills dess att hon flyttat in så är det hemligt men snart kommer det bilder!
Alma ska få Julias gamla säng så idag köpte vi en ribb-botten till den sängen. Annars fick jag tag på doftljus, värmeljus (en klassiker men dock inga servetter!), nya dricksglas, påslakan, diskvantar, en vas och två nya lampor till vardagsrummet. Det är stora vita klot (heter FADO) och är jättesnygga!

På ljusavdelningen så såg jag en festlig förpackning med värmeljushållare

Vad säger du om dem Sara?

Väl hemma så satte vi in grejorna och sen kastade sig mannen iväg på hockeyn som han absolut inte ville missa! Hmmmm...
Ja ja, ikväll är det äntligen melodifestival igen, jag har som vanligt ingen aning om vilka som ska vara med så det blir en trevlig överraskning!

Lite kvälls skoj

Sex små sanningar:

Sanning nr 1: Du kan inte nå alla tänder med tungan.

Sanning nr 2: Alla idioter som läste den första sanningen kommer att prova.

Sanning nr 3: De upptäcker att sanning nr 1 är en lögn.

Sanning nr 4: Du ler nu för att du inser att du är en idiot.

Sanning nr 5: Snart kopierar du det här så att alla andra idioter kan läsa det!

Sanning nr 6: Du har fortfarande ett fåningt leende i ditt ansikte ; )


Ha en skön kväll!
Kram



 PUBLICERAT »  2009-02-21 @ 16:46:21 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(5)

Kalla fötter!

Idag har jag varit så kall om mina fötter usch vad jobbigt. Men då tog jag på mig mina alldeles underbara raggsockar som lilla mamma har gjort! Tack, de värmer gott!

Hoppas bara att man inte ska bli sjuk nu :(

Julia håller på att tömma sitt rum, hon ska flytta ner till sitt jättefina nya rum i helgen. Bilder kommer när allt är på plats!

Annars då? Jo jag har bytt vatten åt fiskarna i akvariet. Nej, akvarievatten smakar fortfarande inte gott!!! Därefter tog vi och åt lunch på Mc Donalds. Jag gillar igentligen inte att gå dit, det är så mycket ljud! Musiken är enligt mitt tycke alldeles för högt, småbarnen skriker och alla människor som måste överrösta alla dessa ljud för att kunna prata med varandra. Men eftersom Alma verkligen gillar att "gå på resturang" så får man väl stå ut!

Men det värsta av allt är den otäcka figuren som står utanför och lurar......

Han har säkert en stor hemsk kniv bakom ryggen!

Jag är livrädd för clowner, opålitliga typer!

Ni fattar va?

Svårt att fatta att det är fredag igen! Jösses var tar tiden vägen igentligen? Undrar vad denna helg har att bjuda på då.
Vad ska ni göra i helgen?
I morgon ska vi åka till......
fortsättning följer!
Ha en skön kväll alla!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-02-20 @ 18:08:52 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

Award!!

Idag har jag varit med Julia hos optikern i stan. Hon sa för ca två veckor sedan att hon inte såg ordentligt så jag bokade en tid till henne. Som väl var så såg hon inte så illa som jag trodde utan det slutade med att hon inte behövde glasögon alls! Vi ska göra en ny koll om ett halvår så får vi se då.
Men jag har brillor och önskar mig nya bågar. Det var jättekul att få prova nya idag, men jag får nog skjuta på det tills jag har börjat jobba och får redig lön igen. Men drömma kan man ju göra!

Alma har varit hos farmor och farfar idag. De har varit ute på havet och åkt skridskor tillsammans med kusinerna, en heldag blev det! Synd att man inte hade möjlighet att vara med...

Innan jag startade datorn för ett par minuter sedan så skulle jag ge fiskarna mat, då ser jag att Ove (grodan) ömsar skinn, lite läsligt va?


När jag väl öppnat upp datorn så fick jag en glad överraskning,
jag har fått en award av MammaRussin

Tusen tack, det värmer!!!




1. Ladda upp awarden i er blogg.
2. Länka till den som du fick awarden från.
3. Länka till 5 personer som du vill ge denna award till.
4. Länka till deras bloggar.

Lämna en kommentar i deras bloggar.

Jag blev så himla glad och vill även göra andra glada
så jag nominerar följande:


Bea
Lina
Tezzan
Johanna

Sara

Ha en skön kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-02-19 @ 18:54:17 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(5)

A-ha och ojdå!

Ja vad ska man kalla denna dag? Kanske "a-ha! och ojdå!" dagen?! Det kan inte hjälpas men det blir mycket sjukvårdsprat på min blogg, jag är ju mitt i det hela dagarna.
Det roliga med att göra denna praktik är när man få såna där a-ha upplevelser. Hela hösten pluggade jag så att hjärnan nästan fick härdsmälta och nu är det så dax att omsätta det till verklighet. När alla dessa kunskapsbitar faller på plats och man ser att det fungerar i verkligheten (oftast) som det står i böckerna så känns det så bra!
Det så kallade "läkarspråket" (som för många är ett mycket konstigt språk) har jag nu dekrypterat och det är så coolt ;)
Ha! Jag har alltså lärt mig det hemliga språket!!!
( I och för sig så finns det ju en del läkare som inte talar utan skriker och morrar! Det finns säkert en del av er läsare som vet vem jag menar!)

Idag skulle jag verkligen vilja skriva vad jag har varit med om men det kan jag inte göra för då röjer jag min patients identitet. Typisk för det jag har sett idag är verkligen "ojdå" det där var inte bra.....Undrar om patienten överlever till imorgon när jag kommer till IVA. Även om jag anser att sjukvården är mycket bra så finns det en gräns för vad man som människa kan överleva.

Min lilla Julia har kommit hem ifrån mormor och morfar. En timme efter det att hon kommit hem så sa hon: jag skulle kunnat stannat hos dem ett par dagar till för det är så mysigt där!! Snacka om gott betyg. Tack till mormor och morfar!

Mannen min var nästan okontaktbar när han lkom hem från jobbet. Han var så nervös och det såg nästan ut som om nerverna låg utanpå kroppen på honom.......varför då? Jo han skulle på en mycket viktig hockeymatch!
Tur att jag inte hade en massa viktiga saker att diskutera med honom om ;)
Ja ja.....ikväll blir det ett par avsnitt av "hem till gården" och en liten skål med capuccino glass, yummi!

Så, en skön kväll till alla!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-02-18 @ 17:55:52 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

Ok, det är tisdag ...

Ok, tisdag igen. Idag har jag varit på IVA, spännande som vanligt. Idag var det lite extra spännande för jag att jag var med och tittade på en operation. Man öppnade upp och utförde en tracheostomi

Det betyder att man gör ett hål i luftstrupen och stoppar ner ett "rör" och på så vis kan man se till att patienten får en bra och fri luftväg.

I och med att jag inte hunnit vara hemma så mycket idag så har jag inte hittat på nått annat spännande. Henrik är i källaren och sätter ihop Julia nya garderob. Det är sååååå fint i hennes rum, bilder kommer när Julia har möblerat det!
Glöm inte att House börjar ikväll!


Ha en skön kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-02-17 @ 18:40:02 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

♥ Bara en dag

Idag har jag varit på skolan tillsammans med Marie O och jobbat med rapporten. Måtte den bli klar snart..... annars då? Ja idag har jag faktiskt lite skrivtorka, eller inte... äh jag vet inte.....Ofta är det så att jag har så himla mycket i huvudet som jag skulle vilja skriva om men då skulle varje inlägg bli hundra mil långt och jag skulle inte göra annat än sitta och skriva. Jag blir väldigt lätt beroende, kan ju vara lite farligt det oxå ;)
Till saken hör att jag ägnar mer och mer tid vid datorn, hm.......jag undrar vad som kan vara normalt per dag?
Hur mycket tid ägnar Du åt att sitta vid datorn per dag???

Julia har namnsdag idag, Grattis stumpan! Hon är just nu på bio med mormor och morfar. Nice! Den lilla sorken (Alma) har åkt inlines sen hon kom hem ifrån dagis, så det gäller att akta tårna när hon susar förbi!
Efter jag hade hämtat Alma tog jag åter igen upp kampen mot mina gråa hår (den bara ska jag vinna!) så under tiden färgen satt i hårbotten stod jag och lagade mat, vilken syn va? Men så är det när man är kvinna - man har en grym simultan kapacitet ;)

Resten av veckan ska jag vara på IVA, så imorgon blir det till att stiga upp kl 05.15! Ja det spelar mig faktiskt ingen roll alls, jag är morgonpigg av mig!
Ha en skön kväll!
Kram

 PUBLICERAT »  2009-02-16 @ 18:16:05 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Kalas!

Idag har vi haft lite kalas för Alma . Mormor & Morfar (de kan tyvärr inte komma på födelsedagen) kom med paket. Moster Johanna skulle varit med men fick visst förhinder (det vill jag höra allt om!) så vi ser fram emot att träffa henne den 28:e istället! Jag hade gjort en prinsesstårta till Alma (rosa så klart!) och Alma ville själv dekorera den. Så fin!


Vi sjöng och Alma önskade sig något och blåste sen ut alla 6 ljusen på ett andetag.


Alma fick det hon hade önskat sig; inlines och knä & armbågsskydd (som kan blinka!) Lilla vovven Smilla var oxå med och gissa om Bella blev ledsen när smilla åkte hem.


När gästerna åkt och Henrik farit iväg till hockeyn så satte jag mig en stund i soffan och ägnade mig åt mina favoritsysselsättningar; blogga och titta på hem till gården! Underbart!


Julia följde med mormor & morfar hem och ska vara där ett par dagar och bli ompysslad. Mysigt, jag är faktiskt riktigt avundsjuk. Det är helt underbart att komma hem till mamma och sova över.....Mamma och taxifar, jag älskar er, ni är bäst!

Nu är Alma helt genomvåt av svett (åkt inlines inne i tre timmar!) så nu tror jag att det dags att varva ner. I morgon ska jag till skolan och träffa Marie O, vi ska försöka göra undan det mesta av rapporten.

Ha en skön kväll!
Kram

 PUBLICERAT »  2009-02-15 @ 18:24:00 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(5)

Alla hjärtans dag del 2

Jag och Alma åkte in till simskolan och lämnade pappa hemma....lika bra det!
Julia har åkt till E (biologisk far) och kommer tillbaka imorgon. När jag och Alma kom hem åt vi lunch och sen fick jag en present av min kära make, blommor och choklad! Han fick en present av mig och blev så glad så!

Vi tillbringade eftermiddagen i pulkabacken tillsammans med Tessan och Annie.

Vilket fantastiskt underbart väder! Alma och Annie åkte så det yrde snö runt dem. Därefter fikade vi backen, kaffe, choklad och bullar...åh så gott!

Jag släpade med maken och jag tror minsann att den friska luften gjorde att han återvände till sitt forna jag ha ha ha ha ha

Nu sitter vi och laddar för att se melodifestivalen (hoppas att den är bättre idag) har ingen riktig koll på vilka som är med så det blir förhoppningsvis en trevlig överraskning.

Ha en skön kväll!
 PUBLICERAT »  2009-02-14 @ 18:18:45 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

Alla hjärtans dag!

I morse vaknade jag av att mina älskade barn kom in med en frukostbricka med ett tänt ljus på. Jag fick världens finaste teckning av Alma


Hon hade gjort en fin teckning till sin storasyster Julia också


Jag blir så tagen av all deras kärlek att jag blir alldeles tårögd.
Jag hade köpt varsen present åt dem som de fick när vi satt och fikade i sängen. De fick vars en hjärtformad lurvig kudde och varsen tröja.  Jag har köpt en present åt min käre make också men han är visst lite trött idag (kom hem vid 03.00 ...) så vi återkommer till honom senare!
Nu vankas det simskola och därefter blir det pulka åkning och då ska Henrik vara med!

Hoppas alla får en härlig alla hjärtans dag med mycket kärlek och mys!
 PUBLICERAT »  2009-02-14 @ 09:42:07 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

fortsättning på fredagen den 13:e

Ärligt talat har jag inte tänkt så mycket på det idag att det är "den stora otursdagen". Skönt, hade varit jobbigt och gå och oroa sig för det. Det finns ju så mycket annat man kan fundera över......
Saken är den at jag funderar väldigt mycket över mycket!
Varför har kon 4 magar? Dör spindlarna om man dammsugar upp dem? Blinda människor använder ju mörka glasögon, varför använder inte de som är döva öronvärmare? Vad finns bakom universum?

Ja det är mycket som rör sig i huvudet! Nån som har bra svar????

Förutom praktiken så har jag suttit och skrivit på rapporten....
Jag och Julia käkade pizza till kvällsmat, Alma ville bara ha kroppkakor(!) och Henrik ville inte äta alls för han är iväg på logen ikväll. Jag och tjejerna ska sitta hemma och mysa och titta på letś dance!
Jag har inte riktigt bestämt mig om vem jag vill ska vinna! C-J är ju bara hur cool som helst men han kan inte dansa, Laila är jätte duktig men det är Morgan oxå.....klassiskt I-lands problem eller hur?

I morgon är det alla hjärtans dag (och det hoppas jag att min man kommer ihåg!)



Jag har faktiskt varit så redig att jag har skänkt en slant till hjärt och lungfonden genom att köpa en "Hjärtepin"

 

Varje år föds cirka 1 000 barn med hjärtfel. Varje dag får omkring tre familjer i Sverige det dystra beskedet att deras barn har hjärtfel. Forskningen inom detta område är mycket eftersatt och behovet är enormt!
Hjärt-Lungfonden har utlyst februari månad till Alla barnhjärtans månad och vi vill att så många som möjligt ska visa sitt engagemang och stöd genom att bära ett hjärtepin. En symbol för forskning, hopp och engagemang men framför allt för alla hjärtsjuka barn.

Ha en skön kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-02-13 @ 19:08:16 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Fredag

Idag är det ju fredagen den 13:e..........
Någon som tror på skrock? Berätta om det är något speciellt ni aktar er för denna dag , eller kanske något speciellt ni verkligen gör idag just för att det är den 13:e!


Jag ska till IVA nu men återkommer när jag har kommit hem!
Stor kram till er alla!
 PUBLICERAT »  2009-02-13 @ 07:52:59 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Livet är skört

Idag har jag jag varit med och vårdat en pytteliten bebis, född i vecka 27! Oj så liten, överarmarna var knappt så stora som min tumme och fingarna knappt som en stoppnål! Huden var så tunn att den i princip var genomskinlig.

Ungefär så här såg min dag ut!

Jag känner att livet verkligen kan vara så skört. Denna lilla människa skulle lätt kunna dö om man vände ryggen åt. Visserligen kan man kanske inte gå runt och tänka så för att livet kan vara skört utan att man är en bebis och väger som en paket mjölk men det jag menar är att jag känner så mycket respekt för livet och för hur snabbt man kan förlora det.
Ju mer jag ser och möter ju mer vill jag lära mig så att jag kan bli en riktigt bra IVA-sjuksköterska. Det känns så himla bra att kunna hjälpa människor som är i behov av det.
Jag har två jättebra handledare som verkligen är superproffsiga! Så skönt!

När Julia kom hem från skolan så hade Bella fått upp grinden igen (grrrrrr) till hallen och tuggat sönder mitt nya fina skoställ! gahhhhh jag blir toooooooooookig på henne!
Så nu har Henrik skruvat fast en mojäng i väggen så att vi kan spänna fast grinden på ett bättre sätt. En dansk/svensk gårdshund är inte som andra.....suck....

Nu ska jag sätta mig och läsa på lite i min bibel


Ha en skön kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-02-12 @ 18:01:52 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Vinter!

Imorse så vaknade vi till vinter! Konstigt för i helgen var det fint väder och det luktade vår i luften. Vi har en del vårblommor som redan är igång!

Idag har jag varit på IVA hela dagen. Kul som vanligt. Det finns så mycket att lära sig.....
i morse var jag inne på min gamla avdelning och pratade lite med dem. Så kul att få träffa dem igen! Allt var sig likt men ändå fick jag en känsla av att jag inte hör dit längre....lite sorgligt.

När jag var på väg hem så ringde Bodil, härligt att höra den rösten igen! Hon berättade en liten hemlis för mig......tack!

Väl hemma så sprang jag bara förbi Henrik i hallen, han skulle på hockey! Ja ja denna hockey men det innebär att jag blir kung över fjärrkontrollen. Det är bra eftersom jag ligger ca 16 avsnitt back på "hem till gården". Efter en lång dag med så många intryck kan man behöva bara koppla av!

Ha en skön kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-02-11 @ 18:10:08 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(4)

En ganska vanlig tisdag!

Började dagen med ett riktigt "I-lands problem", jag stoppade in fingret emellan plattorna på den riktigt varma platt-tången grrrrr jag har haft skönare upplevelser om man säger så!
Alma var överlycklig när hon vaknade och såg att tandfen hade lämnat henne en guldpeng under kudden! Hon funderade ett tag och sa sen att: mamma, jag kommer ju bli rik eftersom jag ska tappa många tänder!!!

Idag har jag varit med Alma hos en ortoptist för att göra en lite nogrannare synundersökning på Alma. Det finns en liten möjlighet att hon kommer att få glasögon senare i vår. Vi får bättre besked nästa gång vi ska dit (ska träffa en ögonläkare då) men Alma verkar inte bry sig. Det är ju skönt!

Jag har suttit med mina tråkiga artiklar hela eftermiddagen...... usch nog om det.

Bella har varit hur jobbig som helst idag! Jag har mina misstankar om att hon tycker att det kliar i munnen eftersom hon ska tappa sina tänder. Man kan säga att hon har varit i gång på 200% hela dagen........Exempelvis har hon krafsat jord ur en av mina blomkrukor som står i fönsterkarmen, gnagt på en köksstol och tjuvat en strumpa av Alma......
Nu sover hon tack och lov!


Här i Karlskrona har vi fått se solen idag oxå! Vilken lyx, och vad pigg man blir! Härligt.
Missa nu inte att "24" börjar en ny säsong ikväll med en inledande film på 2 timmar, tv400 sänder detta kl 20.00!


Ha en skön kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-02-10 @ 18:02:43 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Milstolpe!

Nu har det hänt! Alma har tappat sin allra första tand!


Den har hängt lös i munnen ett par dagar men idag tog hon mod till sig och drog ut den. I natt ska hon lägga den under kudden för at tandfen ska komma och lägga en peng där.
När jag var liten så la man tanden i ett glas med vatten & salt över natten men det är tydligen förlegat.
Ni som har barn hemma, hur gör ni när barnet har tappat en tand?

Jag har även hunnit att ta hand om mig själv idag. Jag har nyss tränat på min crosstrainer, jag har legat i kärring-grillen en liten stund (bara 12 minuter eftersom rören är nyss utbytta, vill ju inte grilla ihjäl mig!) igår köpte jag mig en ny ögoncreme och en ny mascara som jag har provat idag!
Jag har dessutom ätit extra nyttigt och bara druckit vatten.
Yes, jag är på G mot mitt nya liv ;)

Ha en skön kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-02-09 @ 18:17:34 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(6)

Söndag 8/2

Söndag igen, vilken lång vecka det har varit!
Igår var det full rulle hela dagen, simskola på morgonen och sedan hem och käka lunch. Julia behövde hjälp med håret, 80-tals våffling! Hon skulle ju iväg på 80-tals fest på kvällen.
Det festliga i samanhanget att jag använde en orginal våffeltång a la 1986! Tur att man är samlare (?). Jag hade faktisk sparat mina "jättefina" grönprickiga byxor som jag hade på mig på skolavslutningen i årskurs 6. Julia hade de på sig tillsammans med en skjorta (som jag oxå på allvar har haft på mig ute bland folk) som jag köpte 1987 på Sjöbo marknad. Så här fin blev Julia igår!


Senare på dagen så kom Marie, Tobbe och Isak. Vi bjöd på mat och tittade på melodifestivalen. Vi passade även på att be veterinären (Marie) om manikyr på våra hundar, oj så tjusigt det blev!
Jag lyckas aldrig få det lika snyggt som när Marie har gjort det. Tusen tack för hjälpen!

Melodifestivalen brukar jag vanligtvis älska men igår var det verkligen bedrövligt! Inga bra låtar ( Emilia var ganska ok) men annars var det inte alls bra. Jag som verkligen är en schlager nörd har ju sett fram emot detta ända sen förra året men blev riktigt besviken........nu hoppas jag att nästa lördag blir bättre!

Alma har äntligen fått upp ögonen för LEGO-lådan med tjej-legot som Julia fick när hon var liten. Det är hur mycket prylar som helst i lådan och nu har vi med gemensamma krafter lyckats påbörja uppbyggnaden en del av alla "scener". 
 
Jodå, tungan rätt i mun!

Imorse hittade jag Bella sovandes i .............soffan. Där får inte vara men det struntade väl hon i!

Börjar bli ganska trött på hennes upptåg nu........

Henrik är i källare och bygger fönsterfoder! Nu är det inte så långt kvar innan rummet åt Julia är färdigt! Det bankar och låter, luktar färg och lacknafta med jämna mellanrum men snart är vi i mål!
Nu ska jag gå och göra ......ingenting!
Ha det bra alla!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-02-08 @ 15:58:13 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(4)

Melodifestival!

Japp, ikväll är det äntligen dax! Vi har lite gäster så jag återkommer senare!

Kram till er alla!
 PUBLICERAT »  2009-02-07 @ 18:39:09 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Tack för att det äntligen är fredag!

Imorse när jag steg upp kändes det så skönt att jag slapp rusa iväg direkt, jag skulle ha en mjukstart på dagen.....trodde jag! Precis när jag stod och skulle ner trolla bort min dagliga Kurt Olsson frissa så ringer det på dörren! Fanken oxå! Där stod ju jag i bara trosor och bh...tänkte låta bli att öppna men den som stod utanför gav sig inte så lätt!
Jag hoppade i några kläder och öppnade dörren. Där utanför stod en ganska irriterad sotare och ville komma in!
Min alldeles underbara man (!) hade glömt att tala om att sotaren skulle komma och hade oxå glömt att ställa fram stegen, grrrrrrrr
Den irriterade sotaren blev inte så mycket gladare......

När sotaren hade kört iväg så hade ju min lugna morgon flugit sin kos och jag fick kasta mig ut i bilen och dra till skolan. Vilken låååååååång dag det har varit.......orkar inte ens blogga om det men det resulterade i att jag måste läsa en tjock bok som psykoanalytikern Clarence Crafoord har skrivit grrrrrrr
Unnade mig en stund i solariet på väg hem (låg där och fantiserade att jag var på en strand i karibien...) kom sedan ut till ett ösregn :(

Skyndade mig sedan hem och såg att kleptomanen Bella hade varit i farten igen. Hon hade fyllt hela buren med våra skor. Gahhhh
Tack och lov att det verkligen är fredag, jag ska lägga mig på soffan och stanna där tror jag!
Ha en skön kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-02-06 @ 16:46:26 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

Ambulans och dykare!

Steg upp kl 05.20 och såg som vanligt ut som Kurt Olsson i huvudet

Lyckades förvandla mig till Anne innan jag åkte iväg till IVA och idag var det extra spännande.....jag fick åka ambulans! Tjoho!
Det var ju lite extra kul att få åka utan att vara sjuk själv. Färden gick till marinbasen och målet var tryck-kammaren.
Jag kan inte avslöja mer med tanke på sekretessen, men det var spännande att få se.
Jag hade dessutom sån tur att jag fick en alldeles egen guidad tur av en narkos kille, och inte nog med det utan i dyk-tanken hade de en övning så att det var ett gäng dykare där (i bara badbrallor!) ha ha ha ha

På vägen hem körde jag förbi Beckers och köpte färg till Julias rum.
Henrik var redan hemma med Alma när jag kom hem, hon hade blivit krasslig på dagis.
Julia håller på att leta kläder i källaren, hon ska på fest på lördag och temat är 80-tal. Jösses det där har man ju faktiskt upplevt på riktigt! När jag ser Julia i mina gamla kläder (som jag hade på mig på fullaste allvar) så håller jag på att skratt ihjäl mig;)
 
Imorgon bär det av till skolan, jag ska presentera mitt handledningsfall och så ska vi ha bokseminarie.....suck......
Ha en skön kväll!


 PUBLICERAT »  2009-02-05 @ 18:40:19 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Min hemliga kärlek...

Jag saknar dig så varje dag. Jag längtar efter att få röra dig..... smeka dig med lätta rörelser.....känna din värme mot mina fingertoppar.....vi har en fin kontakt med varandra, en kontakt som jag ibland försöker dölja för omvärlden.
Det finns alltid en risk att andra ska tycka att jag ägnar dig för mycket tid......men jag kan inte låta bli att längta.....efter dig min älskade..............DATOR!!!!





Idag har jag varit på IVA igen. Roligt som fanken och så lärorikt. Men det känns i hela kroppen att man håller ett högt tempo och att man måste vara helskärpt hela tiden. Läget kan förändras från att vara lugnt till kaos på mindre än en minut! Men jag gillar det, jag har nog ganska lätt för att bli uttråkad så jag behöver den där adrenalin-kicken för att vara nöjd.

Mannen har kommit så långt att det faktiskt är dags att börja måla! Det betyder att vi börjar närma oss att kunna möblera.....tjoho vi måste till IKEA!!!!!

Imorgon har jag en tidig morgon igen, 07.00 ska man vara respektabel och vara redo för en ny spännande dag på IVA.
Ha en underbar kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-02-04 @ 18:31:48 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(7)

Ny dag och nya mål!

Det finns så mycket som jag skulle vilja göra och så lite tid! Jag beställde en helt underbar bok som heter
"
Åhhh vad jag skulle vilja sitta hela dagen och virka. Jag har tidigare "bara" virkat filtar men det finns så mycket mer att skapa med denna lilla manick - en virknål!
Att få sitta och skapa med händerna är som balsam för själen, tankar kommer och går, ofta kan man reda ut både det ena och det andra under tiden.
Jag har ju väldigt svårt för att sitta stilla annars, far runt som en tok och ska göra allt på en och samma gång! Men med virklningen kan jag verkligen koppla av!
Just nu finns det alldeles för lite tid att virka, men till helgen kanske jag kan påbörja något fint!
Här är den senaste av alla de filtar jag har gjort


Idag är det det dags för praktik på IVA igen. Spännande och mycket givande, och sååååååå mycket som man ska lära sig!

Ungefär så här ser miljön ut på IVA. Mycket teknisk apparatur och mitt i allt detta ligger det en stackars patient. Skulle jag eller någon i min familj bli sjuk så skulle jag känna mig helt trygg i att bli vårdad på IVA. De är verkligen proffsiga - en sån sköterska vill jag oxå bli!

Ha en underbar dag och glöm inte krama någon du tycker om!
 PUBLICERAT »  2009-02-03 @ 08:44:14 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(6)

IVA praktik!

Wow vilken rivstart på den här veckan! Natten var orolig, det blir alltid så när jag ska påbörja något nytt. Mobilen väckte mig 05.15!
Upp och hoppa och göra sig respektabel inför att möta ett gäng nya människor på praktikplatsen. Det blir som en förvandling varje dag, man stiger upp och ser ut som en zombie och går hemmifrn som sig själv ;)
Jag fick i alla fall en jätte trevlig och härlig handledare!
Sååååå skönt, hela inlärningsmomentet hänger på att man har en bra kontakt med sin handledare.

När jag kom hem ifrån praktiken så hade Bella lyckats med konststycket att få upp grinden som vi satt upp emot hallen, grrrrr
Hon hade nog jobbat hårt för att hon hade burit varenda en sko, vante, skohorn, en marschall (!) och en del brev och lagt i sin bur.
Japp nu har hon blivit kleptoman!!!!

Men vi hade tur (och hon oxå) för att hon hade i alla fall kunnat låta bli att tugga på sakerna. Detta trotts att jag hade kokt saftiga märgben till dem som de skulle ha idag när vi var iväg.........

Imorgon är det IVA som gäller igen!
Ha det bäst ;)
 PUBLICERAT »  2009-02-02 @ 20:55:29 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(4)

Polis dramatik!!!!

Nu har det hänt, jag blev tagen av polisen i morse!!!


Jösses jag trodde att jag skulle pinka ner mig så rädd jag blev. Jag hade varit och solat vid halv tio i morse och när jag var på väg hem så stod de plötsligt bara där mitt i vägen! plötsligt så visste jag inte var varken blinkers eller gas satt utan började vifta med torkarbladen och tvärnita samtidigt. Gahhh varför drabbar detta mig?
Jag försökte se så oberörd ut som möjligt när jag hissade ner rutan. -Körkort och nykterhetskontroll sa polisen.
Jaha fick jag fram, ska bara hitta min plånbok, den ligger visst under sätet sa jag samtidigt som jag försökte krångla fram den (kryllade ihop mig till en ostbåge och försökte pilla fram den under sätet men utan någon större framgång)

Ojdå sa jag, jag tror nog att jag får kliva ur bilen om jag ska få fram den!!!!
(O nej vad säger jag? Tänk om han tror att jag anspelar på något snuskigt?) äääääähhhhhhhh.... jag menar plånboken säger jag då!

Tänk om hela min hjärna är inkopplad någongång innan min mun öppnar sig......
Plånboken hittade jag till slut och sen fick jag blåsa, allt v ar ok!
Äntligen fick jag på darrande hjul åka hem! Jag kanske måste söka hjälp för min polis rädsla, eller???

När jag (äntligen) kom hem så satte jag och Alma igång att göra semlor. Mmmmmm vad gott det är!


Alma gjorde egna bullar som hon ska ha på kompisklubben fika på torsdag.

Svärmor och svärfar fick smaka på de nygjorda semlorna.

Imorgon börjar min praktik på IVA i karlskrona kl 07.00. Det ska bli kul men samtidigt lite läskigt. Tänk att jag ska bli IVA-sjuksköterska.
Ett stort ansvar och jag ska göra mitt allra bästa för att lära mig så mycket som det bara är möjligt av de duktiga sköterskorna som jobbar där.

 

Har pratat en lång stund med Anette ikväll, hon är så snäll och go'! Pratade om allt mellan himmel och jord men mest om våra underbara hundar.

Nu är det dags och packa ihop allt inför en ny vecka!
Ha en skön kväll alla!

 

 

 PUBLICERAT »  2009-02-01 @ 19:03:17 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(7)

RSS 2.0