Min årskrönika

Dags att summera året som gick. Egentligen så tycker jag att det är lite deppigt att göra så men samtidigt så är det ju helt enkelt bara fakta och kanska kan det användas till att förändra eller göra saker på ett annorlunda sätt inför det nya året.
Vi började på nyårsdagen-08 med att starta upp vårt akvarium (som vi har lånat av Marie & Tobbe) och har väl kommit på att det inte är helt lätt att hålla liv i de små stackarna!

Tilda tyckte att det var jättekul!

Nästa händelse är ett stort svek av en person i min närhet som jag inte trodde var möjligt...... och det gör fortfarande ont.

Julen vara till påsk... i alla fall snön!


Sen var det dags att renovera badrummet, det är orginal sedan 1957 och nu var det verkligen dags! Så här hemskt såg det ut innan


Och så här fint blev det! (bara lamporna som saknas på bilden)Badrummet blev precis klart till det var dags för den årliga cykelfesten i Nättraby. Ett kul evenemang som engagerar nästan alla (i alla fall väldigt många) här i Nättraby. Årets grej var att det var obligatoriskt hjälmtvång, och det kunde man ju tolka hur man vill...
Jo detta är faktiskt min man!

Sally fick valpar den 1 JuniMidsommar, Alma fick en krans (av farmor och farfar) på Lövmarknaden som alltid är dagen innan midsommaraftonSommaren blev rolig (och ganska jobbig) med alla valpar! Men de är så söta och man mår så bra av att bara vara med dem!


Vi hann med en hel del bad, tack och lov eftersom det var så kallt förra sommaren så blev det knappt något bad alls då!
Kusinerna har tagit ett kvällsbad tillsammans på KSS!

Alma längs till vänster i bild, sen Hanna med Ludwig i knät, Simon, Oskar och Filip. Julia ville inte bada.
Annars när vi åker och badar så har vi hittat vår egen lilla pärla, en liten strand som det inte är många som har hittat än!
Dit åkte vi nästan varje dag under semestern

Vi älskar att bada!

Sen kom årets Sail till stan, tyvärr måste jag nog säga att det inte är lika bra som det brukar vara men skoj i alla fall!
Alma ville bara dit för att äta kroppkakor

hm...inte min eller Julias favorit. Vi käkade thaimat i stället. Yummi!
Jag och våra underbara flickor!

Lördagen den 16 augusti startade jag min blogg!!!

Sen kom det ett par kräftskivor som var riktigt roliga!


Sally fick en ny kompis. Mina föräldrar skaffade sig en liten Smilla som är så söt!


Vi ville ju så gärna ha en lite valp så vi åkte och köpte lilla Bella!


En stor händelse för mig var när jag äntligen vågade klippa av mig håret, det var tjockt, tungt och tog hela dagen för det att torka. Här är en bild kvällen innan klippningen


Hösten dundrade fram i en rasande fart och det blev dags för halloweenfest hos oss!


Och så plötsligt har det blivit december och jul igen!


Det finns säkert en massa annat som skulle sägas i en årskrönika men min samlade uppfattning är att det har varit ett bra år (trots en hemsk början), jag har haft ett bra jobb och hade turen och fick en fast tjänst på 100%!!!!!
Mina studier betalas av landstinget och jag kommer att få börja jobba på Thoraxintensiven när jag är klar i juni-09.
Jag har fått en mängd nya kompisar och bekanta som jag tycker mycket om. Jag älskar mitt hus och min familj och alla våra djur! De flesta i min familj har hållit sig pigga och friska (ja en person har haft det lite extra jobbigt men det är bättre nu!). Jag har även funnit kraften att ta ta i min hälsa, jag har motionerat regelbundet och lärt mig att äta bättre, så för en gångs skull har jag ingen ångest inför nyåret. Jag har redan startat min resa och är på väg!
Rom byggdes inte på en dag!


Så vad har det nya året med sig?
Ja jag hoppas på att vi får hålla oss pigga, friska o ha hälsan. Jag tar inget för givet men jag hoppas verkligen att jag klarar av min IVA-utbildning, en fin sommar hade suttit fint (men inte för varm!) med mycket bad i havet, jag kommer aldrig ge upp kampen om att hejda de gråa håren, många och långa skogspromenader, mycket kärlek och lite bråk och att min dator aldrig pajjar!!!

jag önskar alla kära människor ett GOTT NYTT ÅR!

Kram Anne

 PUBLICERAT »  2008-12-30 @ 16:10:36 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

Fika och galna tanter...

Idag åkte jag till stan och träffade Linda Karlsson på café "tre G", det var superkul att äntligen träffas och prata bort ett par timmar. Vardagarna är ju oftast fullspäckat med plugg, skola, barn och djur, men nu tog jag mig helt enkelt tid!
Efter vi hade fikat så skulle jag smita in en snabbis på Kappahl för att se om det fanns något kul på rean......men det var så mycket folk att jag nästan fick spunk!
Alla var ju där, unga tjejer, medelålders kvinnor, tanter och deras män som står och håller handväskan åt dem! Det hostas och nyses i alla hörn, pillas och plockas på allt som går att pilla på och då.........får jag nästan panik! I mitt huvud ser jag bara alla hemska "kräksjukebakterier" som yr omkring!
Nej det utsätter jag mig absolut inte för så jag flyr ner i garaget och hoppar in i bilen (hivar fram min handsprit ur handväskan och blaskar på ordentligt!) och drar därifrån. Då kan jag hellre köpa kläder en annan dag när det inte är så mycket folk i omlopp.
När jag kommer hem ifrån stan provtillagade jag den tilltänkta efterrätten till nyårsafton - panacotta med baileys smak. Det var riktigt lätt att göra och smakar så faaaaaaaaaantastiskt gott! Rekomenderas åt alla!

Jag satte mig sen och gjorde klart hemuppgiften i skolarbetet. Skönt att ha det gjort! Sen gick vi på promenad med vovvarna, som vanligt längs ån bara för att det är så vackert!Söta lilla Sally

Alma hittade en isfläck att åka kana på!

Nästan hela familjen på bild!

Henrik har varit och fixat material till att mura i källaren - Julia ska ju få ett rum där. Han hade dessutom tur och fick tag på Emil (som är murare/plattsättare till yrket) så nu håller de på och donar med det!

Tänkte bjuda även idag på lite underhållning:

tolv flaskor whisky

Jag hade tolv flaskor whisky i min källare, men min hustru tyckte inte om detta spritinnehav, varför hon bad mig hälla ut alltsammans i vasken. Eftersom jag inte vågade säga emot henne, började jag mitt vanskliga arbete:

Jag drog upp korken ur den första flaskan och hällde ut innehållet i vasken med undantag av ett glas som jag drack ur.
Så drog jag korken ur den andra flaskan, hällde ut innehållet i vasken med undantag av ett glas, som jag drack ur.
Jag drog sedan korken ur den tredje flaskan, hällde ut ett glas, med undantag av det innehåll, som jag drack ur.
Så drog jag korken ur den fjärde vasken, hällde flaskan i glaset, som jag sedan drack ur.
Sedan drog jag upp korken ur det nästa glaset, hällde korken i flaskan och drog ur glaset.
Därefter drog jag korken ur flaskan, hällde vasken i flaskan och satte korken i flaskan med glaset och hällde whiskyn på flaskan.
Då alla flaskorna voro tomma, stödde jag huset med ena handen medan jag räknade flaskor, korkar och glas med den andra. Det blev 29 precis.
För att vara säker på min sak räknade jag en gång till. Den gången blev det 74 igen.
Då huset passerade förbi räknade jag det hela om igen och till sist alla husen, flaskorna samt vaskarna med undantag av en kork som jag hällde i huset och drack ur....

Ha en skön kväll!

 PUBLICERAT »  2008-12-29 @ 18:08:15 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Pysslig hemma pappa

För ett tag sedan lovade Henrik Alma att göra en Svamp Bob fyrkant.  Vi åkte och köpte färg och sedan satte han och Alma igång med projektet.
Idag var det så dags att slutför det. Så här blev resultatet!


Han har verkligen lyckats bra eller hur?
Orginalet ser ut så här:

Ha det bra!
 PUBLICERAT »  2008-12-28 @ 19:33:42 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Julpromenad

Ja igår eftermiddag var jag och vovvarna på promenad längs den vackra ån i Nättraby!
Bella är en liten frusen stackare och som tur är så har jag en stickad polotröja (som min lilla mamma har gjort efter ett mönster ifrån hemmets journal) som Sally fick när hon var mindre. Den fick Bella på sig

Visst är hon fin? Och så kunde vara ute längre än vad vi brukar, tjoho!

På tal om att vara ute så letade jag som en tok efter mina långkalsonger innan vi skulle gå ut men de är verkligen försvunna! Grrrrrr.............. Det fick bli dubbla vanliga byxor, suck.....
På eftermiddagen var vi på Rusta och då hittade jag två olika underställ, ett i fleece och ett mer traditionellt. Jag kunde inte bestämma mig för vilka jag skulle välja så jag tog bägge!
Här ska minsann inte frysas nått i vinter (jag känner på mig att det snart kommer snö på riktigt!)

När vi ändå var ute och for i mellandagsrean så åkte Henrik tillbaka till Elgiganten, (där var det mer hysteriskt än dagen innan) men han fick i alla fall tag på en GPS navigator, så nu ska vi väl hitta bort och hem!
Vi tackar våra föräldrar för den julklappen (vi hade ju önskat oss pengar i julklapp så att vi kunde köpa just den bästa!) idag får vi väl ta en tur och testa den!

Mannen var med några kompisar på konsert igår "The Bones" på telenor arena Karlskrona. Han har ju förvisso just stigit upp men jag tänkte jaga med honom ut på en promenad med hundarna, lite frisk luft har ju ingen mått dåligt av!

Ha en skön dag alla!
Vi hörs!
 PUBLICERAT »  2008-12-28 @ 10:50:03 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

27 december

Jag är så glad över att jag har lyckats med konststycket att sova lite längre! Idag väckte Alma mig vid 07,30 och igår sov jag nästan till kl 08.00!!!!
Nu för tiden har man ju ingen aning om vilken dag det är eftersom alla dagar ser likadana ut, dvs man tar dagen som den kommer utan stress för nått!
Idag är det tydligen lördag eftersom det låg en tidning i brevlådan och det stod lördag på den!

Alma är nog den pyssligaste lilla tjej jag vet. Igår kväll pysslade hon till en princessa av glittriga piprensare


Hon har även ett mycket stort intresse av bokstäver och har kommit så långt att hon ljudar sig igenom ord och sen skriver hon dem

"snipp snapp snut så var sagan slut"

nu sitter hon och bygger av LEGO, en ambulans, en polisbil och en brandbil....

Henrik ska på konsert ikväll "Bones" med Thomas och Tobbe. men innan det så ska vi åka till Henriks favvo affär Elgiganten samt ta en lång promenad med vovvarna!

Lite underhållning:

Saker du kan göra för att reta upp folk!


1) Vid lunch, sitt i din parkerade bil med solglasögonen på.
Peka på förbipasserande bilar med en hårtork. Se om de saktar in.


2) Sök dig själv via växeln. Försök INTE förställa din röst.


3) När någon ber dig om hjälp, Säg jag delegerar!


4) Varje gång någon ber dig att göra något, fråga om de vill ha
pommes frites till det?


5) Ställ sophinken på skrivbordet med en lapp med texten: Inkorg


6) Utveckla en onaturlig skräck för kontorsapparater, speciellt
datorer.


7) Häll koffeinfritt kaffe i kaffeautomaten i tre veckor. När
alla har kommit över sitt koffeinberoende, byt till espresso.
 
8) I minnesfältet på alla dina inbetalda räkningar skriv: För
sexuella tjänster


9) Avsluta alla dina meningar med: "I enlighet med profetian."


10) Använd inte punkt


11) Så ofta som möjligt: hoppa istället för gå.


12) Fråga folk vilket kön de tillhör. Skratta hysteriskt när de
har svarat.


13) Specificera att din drive in order är för att "ta med".


14) Sjung med på Operan


15) Gå på poesiafton och fråga varför dikten saknar rytm.


16) Häng myggnät runt ditt skrivbord. Spela band med djungelljud
hela dagarna.


17) Fem dagar i förväg talar du om för dina vänner att du inte
kan komma på deras fest för att du har huvudvärk.


18) Be dina arbetskamrater tilltala dig med ditt Gladiatorsnamn,
Rock Hard, eller varför inte Snöret......


19) När pengarna kommer ut ur bankomaten, skrik "Jag vann!","Jag
vann!"
"Tredje gången denna vecka!!!"


Och det sista sättet att hålla uppe en lagom nivå av galenskap:


20) Skicka detta e-mail till alla i din adressbok, även om de
har skickat det till dig eller uttryckligen bett dig att INTE
skicka dem sådana här e-mail.

Ha en skön dag!

 PUBLICERAT »  2008-12-27 @ 10:58:37 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Annandag jul

Jag fortsätter där jag slutade igår dvs jag tänkte ju vinna över Henrik i monopol.....och det gjorde jag, 2 ggr!!!  Tjoho!
jag har inte spelat monopol sen jag var ca 12 år tror jag.

Alma och Bella satte vi i buren under tiden!

Äh skämt å sido, när vi väl hade tagit in buren till Bella ifrån bilen så var det ju helt omöjligt att få ut Alma ifrån den. Det var ju så spännande att få plats i en bur!!
Igår kväll tittade vi på Narnia - Prins Caspian som var jättebra! Därefter var det ju bara att glida ner i sängen - pyjamasen var ju rdan på!

Jag lyckade att slå sönder min kaffe kanna igår (grrrrrrr) så hur i helsike ska man då kunna få sitt morgon kaffe i sig??
Ja jag stod och micklade en stund innan jag fick till något som liknar kaffe, men det är ju verkligen att problem som måste lösas innan denna dagen är slut.

Alma leker med Emma och under tiden spelade vi en omgång av Monopol igen och till Henriks stora glädje så vann han!! Så nu står det 2-1 till mig!

Lite läsunderhållning så här i jultider:

 Hur man ger sin katt ett piller:

1) Lyft upp katten i armvecket såsom du skulle hålla ett spädbarn. Placera höger hands pekfinger och tumme på vardera sida om kattens mun och tryck försiktigt på kattens kinder, medan du håller pillret i handflatan. När katten öppnar sin mun, låt pillret rulla in i munnen. Låt nu katten stänga sin mun så att den kan svälja i lugn och ro.


2) Ta upp pillret från golvet och hämta katten bakom soffan. Låt katten ligga i ditt armveck igen och upprepa proceduren från punkt 1.


3) Hämta tillbaka katten från sovrummet och släng det uppblötta pillret.


4) Ta fram ett nytt piller från aluminiumförpackningen, håll katten i vänster arm och håll i baktassarna hårt med vänster hand. Tvinga upp käkarna och tryck in pillret längst bak i kattens mun med pekfingret. Stäng nu kattens mun och räkna till tio.


5) Fiska upp pillret ur akvariet och plocka ner katten från bokhyllans översta hylla. Ropa in maka/make från trädgården.


6) Ställ dig på knä och håll fast katten mellan dina ben, håll hårt om fram- och bakbenen. Strunta i om katten morrar. Be din maka/make att hålla kattens huvud samtidigt som du för in en linjal i kattens mun. Låt pillret glida längs linjalen och gnid kattens struphuvud kraftigt för att sätta igång sväljreflexerna.


7) Plocka ner katten från gardinstången. Plocka ur ett nytt piller ur förpackningen. Gör en snabb anteckning om att köpa en ny linjal och att laga gardinerna. Sopa försiktigt upp skärvorna från de krossade porslinsfigurerna som stod i fönstret och lägg dem åt sidan för reparation.


8) Vira in katten i ett badlakan och be makan/maken att ligga uppe på katten så att kattens huvud sticker fram ur armhålan. Lägg pillret i ett sugrör, tvinga upp kattens mun med en penna och blås i sugröret.


9) Läs på bipacksedeln så att du försäkrar dig om att pillret inte är skadligt för människor. Drick ett glas vatten för att skölja bort den äckliga smaken. Sätt på ett plåster på din makes/makas arm och tvätta bort blodet från mattan med kallt vatten och såpa.


10) Hämta katten från grannens trädgårdsbord. Hämta ett nytt piller. Stoppa in katten i ett köksskåp och stäng dörren så att endast huvudet sticker ut. Tvinga upp munnen med en matsked och skjut in pillret i kattens mun med ett gummiband.


11) Hämta en skruvmejsel ur garaget och sätt tillbaka skåpluckan på sina gångjärn. Sätt på ett skyddsförband på din kind. Ring din husläkare och fråga när du tog din senaste stelkrampsspruta. Släng din nedblodade T-shirt och hämta en ny i garderoben.


12) Ring brandkåren och be dem plocka ner katten från trädet på andra sidan gatan. Be din granne om ursäkt för det demolerade staketet. Hämta det sista pillret från folieförpackningen.


13) Surra ihop kattens framben med bakbenen med ståltråd och fäst stadigt till ett ben på matrumsbordet. Hämta dina skinnskodda trädgårdshandskar i verktygsboden. Tryck in pillret i kattens mun och följ upp med en stor oxfilé. Håll huvudet vertikalt och spola ner en eller två liter vatten för att skölja ner pillret.


14) Be din maka/make köra dig till akuten. Sitt tyst och snällt medan doktorn syr ihop dina fingrar med tolv stygn och plockar ut resterna av pillret ur ditt högra öga. Åk förbi möbelbutiken på vägen hem och beställ ett nytt matsalsbord.


15) Ring Blå Stjärnan och be dem hämta kattjäveln. Kolla med ditt lokala zooaffär hur mycket en hamster kostar.


Hur man ger sin hund ett piller:

1)
Vira in pillret i en skiva bacon. Klart!

Ha en skön dag!

 PUBLICERAT »  2008-12-26 @ 15:19:57 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

juldagen

Åh vilken bra julafton vi hade igår! Vi samlades redan kl 12.00 och började dricka glögg och förbereda och ställa fram maten (i all iver glömde jag att ta kort) men vi åt i lugn och ro innan Kalle Anka. När Kalle äntligen började på tv så började det snöa lätt utanför, lyckan var total!
Snö på julafton, kan det bli bättre?!
Alma kröp upp i min famn och vi mös och tittade på tv och åt pepparkakor. Henrik och Bella satt och slumrade i en fotölj, ja det var riktigt hemtrevligt!
Sen kom TOMTEN!!!
Det spelar ju ingen roll hur gammal man är för det är ju ändå lika kul när han dyker upp. Barnens uppspelta pladdrande och förväntansfulla ögon och det ser nästan ut som om nerverna ligger utanpå kroppen!

Han kom in och satte sig (Alma konstaterade att han hade lösskägg men att det inte gjorde nått!) delade ut julklappar till barnen och sen hade han bråttom iväg, så resten av klapparna delade vi själva ut.
Det är så underbart att ge bort gåvor när man ser hur lyckliga och tacksamma barnen blir. I år var det verkligen mitt i prick på alla klappar!
Julias bästa var biljetter till hennes favorit rockband "an Café" som spelar i Stockholm i mars. Så då blir det en helg i storstan! Alma blev överlycklig när hon fick ett frisyrhuvud att fixa med!
Hur som helst så var det massor av fina paket och alla var nöjda!
Jag och Henrik fick en gedigen hög tillsammans


Efter barnen hade öppnat sina klappar så åt vi gröt och hade förstås mandelgåva! Sen var det dags för oss vuxna att öppna våra presenter. Då brukar vi göra så att vi öppnar i tur och ordning så att alla hinner se vad alla får. Många glada skratt och förvånade miner!

Då hade mat och gröt sjunkit undan i magen så nu var det dags för kaffe, kakor och julgodis

Allt fick inte plats på samma bild!

Vi kände att vi hade firat färdigt vid 22.00 (då hade vi hållit på sen 12.00 på dagen!) så vi begav oss hem och satte oss i soffan och mös tillsammans, julafton avslutades lugnt och stillsamt ...

Idag är det den stora "hasa runt i pyjamas dagen"! Det betyder att vi faktiskt inte går utanför dörrarna (ok hundarna får komma ut och kissa!) På denna dag som är årets lugnaste umgås vi, tittar på film och spelar spel.
Alma fick ett barn alfapet som vi redan har spelat

Det riktigt roligt!
Henrik fick ett Monopol spel "sverige". Det ska vi spela nu och jag har naturligtvis tänkt att vinna!

Återkommer senare!
 PUBLICERAT »  2008-12-25 @ 13:19:51 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

JULAFTONEn riktigt GOD JUL till alla!

Idag ska vi till min syster och Henriks bror (som hör och häpna är gifta!) mor och far och lillasyster kommer oxå dit. Äldsta brodern bor i Australien och Henriks föräldrar valde att fira julen där.

Det är väl ingen risk att någon missar Kalle Anka....
Se hela bilden
 PUBLICERAT »  2008-12-24 @ 10:19:15 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(4)

tisdagDan före dan!

Igår gjorde vi skinka och njöt sedan av en fantastiskt god ljummen skinkmacka med snapps till!
Efter maten kom Anette Riis förbi och lämnade en julklapp till oss. Det var en jättefin gåva (som vanligt alldeles för mycket!) och jag känner ingen människa som är så generös som Anette är.
Jag vet inte ens hur vi ska kunna återgälda det...
Vi pratade en stund, mest om våra hundar innan hon körde hem till sin familj igen.
 
Slöade en stund på soffan och sen plingade det på dörren igen och minsann....där stod Marie & Tobbe!
Våra kära vänner som inom en månad faktiskt kommer att flytta ner hit igen!
Marie är ju abslut min favorit veterinär så vi disskuterade Bella avigt och rätt....Tack Marie för alla goda råd!
Tobbe är en sådan duktig hundtränare så nu hoppas vi på at kunna träffas lite oftare så att vi kan få lite träningstips av honom!
Baileys- bollar- smeten tog minsann god tid på sig att stelna så att rulla bollar ska vi ta tag i idag istället. Ja det gör inget för jag känner fortfarande ingen stress över nått (usch jag undrar om det är på riktigt?) och idag har jag egentligen ett enda mål, att göra gröten till imorgon!
Jo jag ska faktiskt försöka jaga in Alma i duschen oxå!

God jul till er alla, här kommer ett julkort till er från fam Folbert.
Klicka på länken.

http://elfyourself.jibjab.com/view/H2oS8WwIXMfFlcFl

 PUBLICERAT »  2008-12-23 @ 09:52:30 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

måndag del 2

Jag har förstått att det är en och annan som är intresserad av receptet på Baileys bollar!
Ja men visst bjuder jag på det!

250 gr vit choklad
1,2 dl vispgrädde
5 cl Baileys likör
100 gr marie kex

Smält chokladen i vispgrädden på mycket svag värme. Rör ner likören och ställ det sedan kallt i ett tag.
Smula kexen (lägg dem i en påse och banka sönder dem!) och rör ner dem i smeten. Ställ det kallt tills det har stelnat ca 4 timmar.
Rulla små bollar av smeten (fukta händerna eller använd med fördel latexhandskar!) och rulla dem sedan i kokos. Vill man kan man lägga dem i knäckformar annars i en burk. OBS! Man måste förvara dem kallt, står de för länge i rumstemperatur så smälter dem.
Ät och njuuuuuut!

 PUBLICERAT »  2008-12-22 @ 16:31:58 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

måndagJa nu är det dan före dan före dopparedan!
Vi har varit en sväng till stan och det är ju förfärligt vad en del människor stressar, svär och är allmänt sura!
Jag bara stannade upp och tittade....
Vi åkte sedan till coop för att få tag på en julskinka (en liten i år eftersom vi brukar ha skinka till förbannelse!) och i kyldisken hittade jag "den". En liten knubbig och söt julskinka som vi ska sätta tänderna i ikväll!
Hör och häpna de hade allt som vi skulle ha och vi klarade oss helskinnade ur affären men när vi åkte därifrån så var det lång kö bara för att få komma in på parkeringen! Puh vilken tur att vi slapp det!

Det enda jag gick och oroade mig över i affären är alla smittor och bakterier. Jag blir nästan hysterisk när jag tänker på hur hemsk "vinter kräksjukan" är!!
Folk hostar, nyser , harklar sig och pillar i näsan överallt och sen fingrar de på ALLT i affären och sen kommer jag och måste ta i allt detta! Huuuuu det är så hemskt!!!
Det finns ju inget värre än att ligga i sängen som en slapp ål med kramper och kasta ur sig det otäcka maginnehållet (inte fanken hjälper Linas älskade primperan mot det heller!) och man har värsta nära döden upplevelse!
Åh tänk om man kunde vaccinera sig mot det hemska! Då skulle jag stå först i kön.

Nu i eftermiddag håller vi på med julgodisbakning det blir Baileys bollar och Rocky road (så fasansfullt gott!), Alma har sin kompis Johanna hos sig och de är ute i det fina vädret och njuter. Hur skumt är det inte med +8 grader och sol två dagar innan jul?!

Bella har inte ännu tagit sig ut....
Nu ska jag stryka barnens julaftonskläder
Återkommer!
 PUBLICERAT »  2008-12-22 @ 14:13:54 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

söndag del 2Ja så har det bllivit fjärde advent! Snart julafton ;)

Idag har vi fixat nytt staket till nedre delen av tomten, vi lever ju på hoppet om att få Bella att stanna på tomten! Vi får väl se hur länge det varar...

Vi har varit på glöggbjudning hos våra underbara grannar Pelle och Pernilla. Tack ni är underbara!
När man hör vilka problem det kan finnas i bostadsområde kan man ju bli mörkrädd, men vi har världens bästa grannar med jämngamla barn. Kan det bli bättre?!

Ha det bra!
 PUBLICERAT »  2008-12-21 @ 21:24:03 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

söndagÄntligen skiner solen igen! Fast det skulle ju inte göra någon om det var 20 cm snö och 5 grader kallt oxå!
Jag älskar att åka pulka (men inte att behöva gå upp för backen) vi har en sån där uppblåsbar med handtag och jäklar vad det går undan. Har man ingen sån så går det alldeles utmärkt med en rejäl sopsäck. 
För ganska många år sedan var jag och en kompis i "skidbacken" i Olofström och skulle åka plastsäck, hur kul som helst men mindre kul när jag råkade glida över till delen av backen där de hade gjort en mängd "gupp" för de som ville öva hopp.......
Jag kunde knappt gå på en vecka!!! 

Sally älskar att springa runt och röjja i snön Bella vet jag inte eftersom hon inte upplevt det ännu.
Bella står inte så högt i kurs nu, hon har fått soff-förbud så nu bevakar vi henne som hök!
Vi ska iväg idag och försöka hitta material för att kunna hålla kvar henne på tomten. Hon rymmer ju fortfarande....
Har någon bra tips så tar vi TACKSAMT emot dem.
Återkommer senare!
 PUBLICERAT »  2008-12-21 @ 10:39:01 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

lördagGrattis Henrik på ...års dagen!

I vårt hus har vi en tradition av att den som fyller år får fika på sängen, skönsång, paket och flagga!
Stackars Henrik kunde inte på något sätt få upp sina ögon (tog ca 10 kort och han blundade på dem alla!) förrän han fick blåsa ut ljusen på bakelserna! Han fick tre paket och han blev glad för dem alla!

Nu vankas det städning, matlagning och dukning innan gästerna kommer.
Ha en skön dag så återkommer jag (förhoppningsvis) senare...

OBS! Jag vill gärna ge er lite underhållning så klicka på länken och bered er på ett hysteriskt roligt ljudklipp!

http://www.rixfm.com/webbradio/?type=audio&id=3529

 PUBLICERAT »  2008-12-20 @ 09:56:54 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

fredagNu börjar jullovet! Äntligen! Visserligen har jag ju en tenta i början av januari men jag ska unna mig att ta det lite lugnare nu...
Sista dagen för Alma på dagis, lite sorgligt eftersom två av hennes fröknar slutar. Tack för den här tiden Bea och Ulrika!
Julia hade sista dagen idag, oj vad hon har längtat efter lite ledighet!
Mannen min, har faktiskt fått beviljat lite semester så nu ska vi bara ta det lugnt och mysa!

Idag var vårt pepparkakshus i tidningen!

Imorgon fyller Henrik år så nu håller jag på att förbereda det som förberedas kan för att slippa hålla på och stressa med det imorgon. Jag kan inte avslöja vad det blir eftersom jag vet att våra gäster som ska komma imorgon läser min blogg!

På tal om det så är jag glatt överraskad av alla de som tar sig tid att gå in och ta del av min blogg. Antalet ökar ständigt och det glädjer mig!
Till detta hör att jag (helt ärligt) har blivit beroende av min blogg!!
Gahhh det låter lite läskigt men jag kan liksom inte värja mig....Varför bloggar man då? Jaaaaaa..... jag vet faktiskt inte, men jag har ett ständigt flöde i hjärnan av en massa saker som vill ut. Jag pratat ju ofta och gärna (ibland utan att hela hjärnan är med!) men att blogga har gjort att jag har blivit mera medveten om min tillvaro.
Jag tycker att det är roligt att gå tillbaka och läsa mina egna blogginlägg, det är ju förvånande hur snabbt man glömmer. När jag läser vissa grejer så tänker jag: jösses jag är verkligen inte riktigt klok! Ha ha ha ha ....

Gnagaren Bella har faktiskt låtit bli listerna idag när jag var i skolan. Kan i och för sig bero på att jag har lagt ett tjockt lager med vitpeppar på listerna i hallen! Alla sätt är bra!


Så här fin är årets Amaryllis som just har slagit ut!

Ikväll ska vi ut och resa igen! Missa inte "på spåret"!
Ha en skön och avkopplande kväll.
(speciellt Du Tessan!)
 PUBLICERAT »  2008-12-19 @ 17:11:59 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

torsdagIdag vaknade vi ju upp i Malmö!
Straffet för att behöva sova i Malmö var att sängen borde ha bytts ut för sådär en sekel sedan! Oj vad jag gillar min egen säng...

Jag var så tagen över föreställningen igår att jag totalt glömde bort att berätta att jag satt två platser ifrån "Babben" Larsson (nu kanske inte alla ser det som en merit och troligen inte jag heller men det var i alla fall en rolig grej!) jag till och med rörde vid henne, men såvärst rolig var hon inte! Ha ha ha ha ha ha

En magnifik miljö inne på konsert huset! Kanske denna lilla krona kunde passa blivande fru Ishav?!

När vi äntligen kom hem till Nättraby (vi längtar ju jämt hem när vi åker bort!) så möts vi av en hall som har sett sina bästa dar....det betyder att lilla fröken Bella har roat sig med att dra bort tapetbitar!
Nej nu jäklar får det vara nog!!!!!!
Den lilla hulliganen kan få se fram emot att få sitta i kompostgaller bur hädanefter när vi ska åka bort.
Fungerar inte det så............Är det någon som vill köpa henne???

Alma har fått brev av tomten! I brevlådan låg det ett fint rött brev som Alma gladeligen öppnade. Gissa hur glad hon blev!

Undertecknat av Tomten i "egen hög person"


Ha det bäst!
 PUBLICERAT »  2008-12-18 @ 17:01:22 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Jesus christ superstar!


Ja nu har vi varit och sett den fantastiska uppsättningen av Jesus christ superstar! Det finns knappt ord nu som kan beskriva hur bra den var.........Man skulle nästan kunna kalla det en uppenbarelse!

Ola Salo är ju jesus!!!
Man fick ju naturligtvis inte ta några kort men jag satt och smygfotograferade hela tiden! Vi hade våra platser bara ett par meter från scenen.

Vi är så himla nöjda med vår kväll! Härligt att få komma iväg och göra något med bara Julia.

Innan vi gick till föreställningen var vi och åt middag på en mexikansk resturang. Wow vad gott!
Imorgon hoppas vi på en lång och god frukost!
Hälsningar från Malmö!
 PUBLICERAT »  2008-12-17 @ 22:00:27 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

onsdag


Sitter i Malmö på teaterhotellet och bloggar! Jag och Julia ska gå på Jesus Christ Superstar i kväll och sen sova över! det ska bli en roligt avbrott i vardagen. Visserligen så missar jag två föreläsningar men som jag redan har sagt innan så går barnen och familjen före. Denna dag har varit bokad sedan i början på Mars månad. Det jag har varit mest nervös över var att behöva köra och helst hitta fram till rätt hotell! Men det gjorde vi i alla fall. Parkeringsavgiften är fullkomlig horribel 86 kr!!!! Vilken tur att man inte bor i stan!


Innan vi körde hemifrån så kom mamma och Ingvar förbi. De hade varit i Karlskrona idag, mamma var en av finalisterna i tävlingen "Radio Bullen" i Blekinge radion.
Mamma blev tvåa!
Grattis grattis grattis till lilla mamma (fast vi har ju alltid vetat om att mamma är bäst på matlagning och bakning)
men det är riktigt kul ialla fall!

Nu ska jag och Julia leta upp en resturang och sedan ser vi fram emot en bra föreställning med Ola Salo i huvudrollen.
Vi återkommer!
 PUBLICERAT »  2008-12-17 @ 16:21:16 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

tisdagYooodilatihoooo!
Jag fick tillbaka tentan idag och jag klarade det med god marginal! Gissa hur glad jag är?!
Nu kan jag äntligen koppla bort det och fira jul i lugn och ro. Nästa tenta är i januari men det tänker jag inte jaga upp mig över nu!

Idag har det varit (otroligt!) jordbävning i skåne!
Inte så långt efter fick jag följande mail:
(Tack Mia!)


JORDBÄVNING I SKÅNE - DIN HJÄLP BEHÖVS!
NU HAR DEN GLOBALA UPPVÄRMNINGEN ORSAKAT JORDBÄVNING I SKÅNE!


Tisdagen den 16 december slog katastrofen till med full kraft i Skåne. Med epicentrum utanför Bo Olsson i Tomelilla skakade en kraftig jordbävning med magnituden 4.7 på Richterskalan hela Skåne. Tusentals skåningar väcktes ur sin nattsömn de så väl behöver. Många var hungriga efter att inte ha ätit på hela natten.

Din hjälp behövs omedelbart.
Skåningen är en mycket känslig individ, särskilt nu inför julen. Många skåningar kommer lida oerhört om de inte får luad ål, gröt och kalkon med sviskon till jul. Läkare har redan sett naveldjupet minska hos vissa skåningar i särskilt utsatta områden.

Skänk 1500 kronor till konto bifogat nedan. Denna blygsamma summa kan ge tre skåningar en trygg tillvaro under julen som de så väl behöver. Se exempel nedan.
1500 kronor ger tre skåningar:
 •  
  • snaps till julbordet
  • extra grädde i ris á la Maltan
  • extra fet ful-fiskad ål
  • specialimporterade äpplen till äpplekagan
  • filtar till soffan, för eftermiddagsluren
Öppna ditt hjärta, och plånboken, och börja skänk NU!

DU KAN RÄDDA EN SKÅNING TILL JUL!

Skånsk jordbävningshjälps konto 90 1950-5

Ha en skön kväll så återkommer jag!
Kram alla
 PUBLICERAT »  2008-12-16 @ 18:17:02 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(5)

måndag


Nedräkningen till julafton har på allvar börjat!


På morgonen var det lucia firande på dagis och som vanligt var det hur mysigt som helst! Alma och kompisen Theo läste tredje versen och de kunde den som ett rinnande vatten.


Alma var så fin som lucia! Hon börjar bli en stor tjej nu....


Efteråt så fikade vi tillsammans och som vanligt hade Alma och Emma mycket att prata och skratta åt!
Vilket härligt gäng!

Jag och Alma var en sväng till barnmottagningen efteråt, det drog ut på tiden så att jag missade skolan. Ja ja, barnen går före!

Annars vet jag inte om jag bör bli orolig över att jag faktiskt inte har någon julstress i år! Märkligt fenomen och jag fick en hemsk tanke innan om att detta är kanske bara en dröm och att jag kommer vakna upp ur den lillejulafton och upptäcka att jag inte har köpt en enda julklapp eller fixat någonting inför jul!
Huuuuuu hemska tanke. Nej jag ska fortsätta av att bara njuta, man vet ju inte när man får uppleva det igen!

Ikväll ska jag skriva alla våra julkort, man ska visst skicka dem senast imorgon!!!
Stressad? Nej jag njuter....
 PUBLICERAT »  2008-12-15 @ 15:51:29 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

söndag del 2Oj, det är redan tredje advent!

Här kommer bilden på årets upplaga av granen. Tilda älskar att sitta och mysa under den! Hon är coooooool!


Jag och Julia åkte till Carl Gustav kyrkan i Karlshamn där Johanna skulle uppträda med gospel kören.

Inne i kyrkan fanns det en model av hur kyrkan ser ut!


jag kan tala om att det svängde ordentligt när de sjöng!

Underbar stämning och hela kyrkan var proppfull.

Johanna är super modig för att hon sjöng en vers själv!

Innan vi gick därifrån så gav prästen oss alla i kyrkan en välsingnelse. Jag är inte religiös men det kändes ändå fint på något sätt.

Till er som aldrig varit på en gospel konsert - missa det inte en gång till!
I morgon är det luciatåg på dagis!

 PUBLICERAT »  2008-12-14 @ 20:35:03 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

söndagVilken rivstart på den här dagen då! Till att börja med så kan vi ju inte släppa ut Bella själv så imorse var det på med kläderna i raketfart (hon håller sig hela natten så på morgonen är hon super kissinödig) och det var väl inget jätte trevligt väder ute...

När Henrik hade stigit upp och fått i sig lite frukost så kom han med ett skojigt förslag - Ska vi inte klä granen?!
Alltså, nu fattar jag ingenting! Det brukar ju vara jag som driver på att granen ska fram (vi har ju plastgran varje år eftersom Henrik är allergisk!) Jodå, granen packades upp och nu är den klädd och sååååååååå fin!!!

Bild kommer i nästa inlägg ikväll!

Efter påklädningen av granen så gick vi ut i trädgården (har hittat hålet som Bella rymmer igenom) och nu har vi slitit hårt för att hålla henne inne på vår tomt. De som känner till Dansk/svensk gårdshund vet ju om att det nästan är omöjligt att "bygga" in dem i trädgården. De hittar alltid nya sätt att ta sig ut!

Återkommer senare!
Kram
 PUBLICERAT »  2008-12-14 @ 14:28:51 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

lördag


Ikväll kommer Henrik hem, äntligen!

Imorse blev jag väckt kl 04.42 av mina underbara flickor, de kom in i sovrummet och lussade för mig!

Jag blev så glad att jag nästan började gråta. Det var så underbart som om det vore en dröm eller nått som bara finns på en bra film på tv:n. Åh vad ni är bäst Julia och Alma!!!!


De hade med sig en bricka med fika (det ligger pepparkakor på fatet) och ett tänt ljus.


Alma la kronan i sängen och kröp sedan ner bredvid mig och konstaterade att luciaklänningen var ju ett jättebra nattlinne! Vi sov till kl 08.00 ch hade då missat Lucia på tv men det hade ändå inte kunnat mäta sig med mina flickor imorse!

Vi har hunnit vara på simskole-avslutningen idag. Alma fick köpa sitt märke som hon har kämpat med i höst, Silver pingvinen. Nästa termin ska hon flyttas upp och få börja i Guld-pingvinen!

Det fungerade alldeles utmärkt igår med att sätta ihop Pepparkakshuset med smält socker. Inga hemska incidenter hände. Tjejerna dekorerade huset (utan tjafs)Titta så fint det blev!
Vi har satt gelantinblad i fönsterna och placerat en ljusslinga inuti och det doftar helt underbart av jul!

Ha nu en skön kväll!

 PUBLICERAT »  2008-12-13 @ 15:09:14 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

fredagOj vilken grå dag... Till och med yrvädret Bella låg stilla!

Annars är jag riktigt sur på henne. Hon har rymt idag! Grrrrrrr
Efter jag upptäckt det så gick jag en vända runt i trädgården och kollade var hon möjligen kan komma ut. Jag satte upp ett par kompostgaller där jag trodde att hon hade smitit igenom.
Så var det inte! Nästa gång jag släppte ut henne så försvann hon igen. Då kom en av mina grannar med henne! Hon hade röjt fram längs vägen som om hon äger den!
Nä nu j**lar....
Jag for ut igen och försökte "se" trädädgården som Bella gör. Var kunde hon ta sig igenom????
Ok jag försökte "täta" de möjliga flyktvägarna............
Helsike heller! Hon rymde en gång till.
JAG BLIR TOKIG PÅ HENNE!
Nu kan hon bara drömma om att få gå och strosa i trädgården själv (vilket innebär att vi måste gå ut med henne i koppel varje gång) Tur att husse kommer hem i morgon så att vi kan slå våra kloka huvud ihop!

Jag har faktiskt varit iväg och köpt ett par "klacka skor" idag (eller stövletter om vi ska var nogranna) jag äger endast praktiska skor, som jag bara älskar typ gympadojjor, vandrar kängor, foppa tofflor (som jag fortfarande går omkring i när det inte ösregnar) Jag känner mig liksom inte hemma i klackaskor också låter det så mycket när man går i dem.
Ja ja, jag ska ge dem en chans i alla fall!

Alma, Julia och jag har bakat pepparkakshus i em. Kaoset är totalt när man håller på med det men det är ju så juligt och mysigt!En av delarna i ugnen!

Nu ska vi äta lite mat och sen ska jag sätta ihop huset. Håll nu tummarna för att jag slipper bränna mig och sen sitta med händerna i frysen hela kvällen!

Idol final ikväll, men det är ju i princip redan avgjort, Kevin vinner!

PS Henrik är i London och jag är "inte alls avundsjuk"!!!
 PUBLICERAT »  2008-12-12 @ 17:19:11 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Torsdag del 2

Oooooooooo det snöar! Äntligen!

Idag när jag var och handlade fick jag plötsligt syn på pepparkaksdeg. Ja men visst tänkte jag, så jag slängde ner två paket i korgen.
DÅ kom Ludmilla (som jobbar i affären och är "typ" bäst på vad det gäller matlagning och bakning) tittade ner i korgen och utbrast; du menar väl ändå inte att du köper pepparkaksdeg när du kan göra mycket godare själv!? Det är ju bus enkelt!

Asså.....jag tänkte komma lite lindrigt undan sa jag. Sen sa hon några andra ord som jag inte kan skriva på bloggen men det slutade med att jag la tillbaka pepparkaksdegen i kylen och gick till kryddhyllan och plockade åt mig ingefära, kanel, pomeransskal, nejlika och bikarbonat!!! Nu ska det jävlar i mig göras deg tänkte jag och muttrade en stund för mig själv...

Jaha sa jag, du som är så jäkla redig (!) kan du tala om vad jag ska göra för middag idag då? För jag har nämligen härdsmälta i hjärnan och vet inte vad jag ska laga idag.
Ja gör en "karlsson" sa hon. Hon berättade att man köper en påse med skivad potatis (finns i frysdisken) fräs 1/2 kg köttfärs och krydda det ordentligt. Lägg hälften av potatisen i en form häll över köttfärsen och lägg sedan på resten av potatisen. Sprid över lite riven ost och häll ett paket matlagningsgrädde över (jag tog 4% grädde) och sätt in gratängen i 200 grader ca 45 minuter. Servera med sallad!

Maten blev jättegod och även omtyckt av barnen. Efter middagen så var det ju dags att ta tag i (problemet) degen....
Ok, jag ger mig! Det var ju kanon enkelt att göra den själv och det doftade helt underbart i huset! Nu ligger den och vilar i kylen och i helgen blir det pepparkaksbak!!!

Tack Ludmilla för att just Du är Du!
 PUBLICERAT »  2008-12-11 @ 19:25:11 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(4)

Torsdag

Såhär finblev Almas pepparkaks hjärta som hon gjorde på dagis i tisdags. Ny hänger den på väggen och doftar undarbart!Till er som möjligen missade sydnytt igår så lägger jag adressen här:

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1342508

Återkommer senare under dagen!
 PUBLICERAT »  2008-12-11 @ 09:34:38 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

onsdagTvå veckor till Julafton!

Idag var det så dags för den stora åka med "mobila förskolan bussen" dagen! Så spännande så att det faktiskt inte är riktigt klokt!
Tyvärr lyckades jag inte få några riktigt bra bilder

men om man tittar noga så ser man Alma bakom rutan!

Alma sitter precis ovanför den gröna fläcken, framför dörren. Idag skulle de till Naturbruksgymnasiet i Bräkne Hoby och få titta på djur, maskiner och åka häst och vagn. Äta lunch i bussen och bara ha det skoj. Bussen är fullt utrustad som ett litet dagis. Som sagt var Sydnytt där och filmade. Ikväll hoppas vi att de ska sända det!

Fröken Bea ville gärna följa med......men fick inte för vem skulle då göra dagens om-möblering på dagis???

Mera då?
Maria kom förbi på en "Nobel middag" hos mig efter jobbet. Så mysigt att äntligen få sitta ner och prata! Maten var god men efterrätten kunde vi varit utan!!! Märkligt eftersom smeten var så god, ja ja, även solen har sina fläckar!
Bättre lycka nästa gång...

Maria hade med sig en "MiniAnne" (festligt namn va?)

(det är en övningdocka som man övar hjärt & lungräddning på) från jobbet hem till mig. Så ikväll har jag och Julia övat oss på HLR. Julia är en naturbegåvning på att utföra båda hjärtkomressioner och inblåsningar!
Jag tycker att det är lika viktigt att kunna HLR som att kunna simma eller använda cykelhjälm.
Är någon intresserad så vänd er till röda korset för mera information!

Glöm inte att titta på Leilas Jul ikväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2008-12-10 @ 19:32:55 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

tisdagIdag känner jag mig helt tom. Brukar vara det dagen efter tenta!

Ikväll var det "jul pyssel kväll" på dagis. Fröknarna hade förberett och fixat så att det var hur mysigt som helst. Vilket engagemang!!! det är som jag brukar säga - världens bästa dagis!!! Tack till alla fröknar som bara är bäst!!
De hade gjort olika stationer med olika pyssel grejer.


Här är det "måla kotten med grön färg och häll sedan på glitter" stationen!


Här tillverkas en ljuslykta av sockerbitar!


Av denna glasburk ska det bli en ljuslykta. Man målar på lim och sedan tar man på strösocker och vips så har man en jättemysig ljuslyka!


Barn och föräldrar fick hjälpas åt att kavla och sen stansa ut ett stort hjärta. Skriva på den ville Alma själv göra!


Här har vi en av Almas härliga fröknar (Tessan som säkert inte vill vara med på min blogg men hon är så söt, så det får hon stå ut med!)


Vilken härlig bild! Almas absoluta bästis Emma och de är så söta att det tåras i ögonen på mig. Det finns ingen större lycka än att ha en riktig bästis!

Nu ska jag packa lite saker som Alma ska ha med sig på "Äventyrs" bussen imorgon (mobila förskolor)
Sydnytt kommer att vara med på bussen och filma dem under dagen så glöm nu inte att titta på sydnytt imorgon!!

Ha det bäst!
 PUBLICERAT »  2008-12-09 @ 19:52:53 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(4)

Måndag del 2


Får jag presentera Oves nya party-polare, Arne!
Han flyttade in i stengrottan tidigare ikväll.

Kan väl erkänna att hjärnan har blivit lite överhettad idag därav det plötsliga rycket att skaffa en vattengroda till akvariet, Jag passade på att fråga (i akvarieaffären) om varför vi har "små bollar" på växterna! Han tittade på mig och frågade hur länge sedan vi bytte vatten i akvariet! Och tyvärr fick jag ju erkänna att jag inte riktigt visste men att det faktiskt är min man som brukar sköta om akvariet.
Jodå när vi kom hem med nya växter och en glad groda så fick jag möta en av mina faror; stoppa ner händerna i akvariet! Jösses tänk om de anfaller???

Planen var i alla fall att göra som mannen i affären sa: tappa ur en tredjedel av vattnet och ersätt det med nytt. Hmmmm det lät inte så lockande! Jag hittade den där urtappningsmojjängen (lång slang med en slag tub längst ner) och för att få vattnet att flytta från akvariet till spannen så måste man suga i slangen med munnen Ggaahhhhh jag kan tala om att akvarievatten smakar apa!!!!
Inte undra på när man tänker på vad de gör i vattnet Bläääääääääää
Hur som helst så klarade jag mig helskinnad ur äventyret (gör inte gärna om det!) och Arne och växterna är på plats och verkar trivas så inatt blir det väl party! Räkan Ove, malen Sture och grodan Arne, Tjohooooo

Efter akvarie appertiff åt vi middag och för att fira att tentan är gjord så hade vi grönsaks dipp och satt och mös i soffan

Det var vanlig morot, gul morot, lila morot och gurka och dippa till det mmmmmm vad gott!

Förlåt lilla mamma att jag inte ringde. Jag hör av mig i morgon!
Kram
 PUBLICERAT »  2008-12-08 @ 21:24:34 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

Måndag

 

Vilken dag! Med tanke på att det var den stora tenta dagen så hade jag bestämt mig för att stiga upp tidigt för att slippa stressa. klockan 05.30 steg jag upp (hade i och för sig vaknat 17 ggr under natten pga att jag var rädd att jag skulle försova mig) Jag steg upp och gjorde frukost, läste tidningen (ja bläddrade är väl rätt ord, kommer inte ihåg ett dugg av vad som stod i den idag). pluggade sedan en halv timme innan Julia steg upp.
Den delen av morgonen var lugn, sen kom Alma upp.... Hon var ovanligt tillmötesgående och på gott humör MEN det stora problemet var ju att få i henne pencillinet helst utan bråk (igår tog det 30 minuter)
jodå det mesta gick bra och jag kom iväg i hyffsad tid men när jag kom ut till bilen så såg jag att det var frost på rutan och jag blev tvungen att skrapa den.
Vid det laget så var jag så uppjagad av stress att jag fick ta av mig jackan och när jag kom ini bilen igen så sa Alma: -vet du mamma?
- det ryker om dig! Ha ha ha ha.....

Min underbara kompis Ludmilla passade Alma medan jag var och gjorde tentan. Jag skjutsade ut Alma till henne och jag blir lika tagen varje gång av hennes underbara utsikt


Jag stod där en minut och tog några djupa andetag och blev redo för att tentera!
Tentan kändes ok men svår så nu blir det en veckas vånda innan man får reda på resultatet ggrrrrrrr
Nu ska vi snart åka till stan jag och mina tjejer. Julia ska klippa luggen och så måste vi köpa lite mera hundben åt gnagaren Bella, som även har provsmakat ett par lister i hallen! 
Rött kort på Bella!

Ikväll ska jag bara njuta av att slippa plugga!
Kram till alla!
 PUBLICERAT »  2008-12-08 @ 15:17:36 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

söndag del 2Andra advent! Wow vad tiden springer iväg! Jag borde verkligen ha pluggat idag (tenta helvetet imorgon) men har inte lyckats alls med det :(
Nej istället har jag varit på jourcentralen med Alma. Min diagnos stämde - halsfluss!
Men jag har i alla fall blivit imponerad idag av hur bra sjukvården faktiskt kan fungera!
Vi fick en tid kl 15.20 och som vanligt kommer jag alltid en kvart innan utsatt tid (hatar att komma för sent!) och vi fick komma in DIREKT och träffa doktorn. När klockan var 15.10 kom vi ut ifrån jourcentralen!!! Känns lite som "tillbaka till framtiden" Imponerande, det hade jag inte väntat mig! Jag hade till och med laddat för att få sitta och vänta i evigheter (bananer och "mut-godis" i handväskan) dagens ros till jourcentralen alltså!

Däremot fungerade det inte när jag skulle till apoteket och hämta ut hennes antibiotika. Fanken, de stängde 10 minuter innan vi kom dit.
Äh, jag har säkert pencillin i husapoteket som jag kan ge ikväll så vi körde hem och fann att jag INTE hade någon pencillin hemma. Gahhhh! Vad göra nu då?
Vi åt middag och hoppade sedan in i bilen och for tillbaka till den underbara jourcentralen som utan knussel lämnade ut medicin för ikväll och till imorgon bitti. Tack för det!

Morgondagen har löst sig tack vare att min kära väninna Ludmilla har lovat att Alma får vara hos henne medan jag gör
(den där förbannade) tentan. Vad underbart att man har så underbara människor i sin närhet som kan ställa upp när det kör ihop sig!

Tack till  Mia och Ninni som faktiskt inte tror att vi har en knäpp Bella utan att hon är normal! Fast ibland tvivlar jag på henne.....hahahaha....

Fridens alla!
 PUBLICERAT »  2008-12-07 @ 18:54:27 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(4)

söndagGod morgon!
Idag har jag och Alma skjutsat Henrik till tåget, han ska till Camebridge i England och vara där tills på lördag *snyft*
Jag tycker att det är jobbigt när han reser iväg...

Barnen är fortfarande inte ok men Bella gör sitt bästa för att trösta!Jag har en liten undring! Varför ligger Bella ovanpå Sally? Så fort Bella blir trött och ska sova så söker hon upp Sally och lägger sig helt enkelt ovanpå! Sally bryr sig inte utan ligger kvar och somnar hon med.
Är det ok eller ska jag säga åt Bella att gå därifrån? Är det över huvudtaget normalt eller har vi en knäpp valp???
Jag blir tacksam om det är någon som vet!


Återkommer senare idag!
Kram så länge
 PUBLICERAT »  2008-12-07 @ 10:09:45 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

lördag20.00
Jaha, det blev ingen julfest för min del :(
Det blir planläge i soffan istället med ett stort glas proviva. Jag känner mig inte bra, det är en rejäl försämring av min magkatarr....pluggandets baksida.
Alma har fortfarande feber, jag misstänker att jag måste till akuten med henne imorgon eftersom hennes hals ser ut som en halsfluss. Då är det nog lika bra att de kikar på Julia också.

Ha en skön kväll alla!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


God morgon på er!
Idag är båda mina barn sjuka.......feber, ont i huvudet och svullna i halsen!
Jag mår sådär, typiskt ikväll är det ju Thorax klinikens julfest. Ska försöka kurera mig under dagen.


Inget jättebra kort men ser ni lilla Bella mitt i filten?!

Återkommer senare under dagen!
Kram så länge!
 PUBLICERAT »  2008-12-06 @ 09:53:32 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

fredagAlma är sjuk idag :(
feber och ont i halsen....och jag som skulle plugga!
Återkommer senare idag!

Jag bjuder på en bild som jag tog igår kväll ifrån Hoglands park i stan!


16.00
Ja vad ska man säga om denna dag då? Mycket gnäll och gnöl men det har jag fulloförståelse för eftersom Alma har ont i huvudet och en rejält svullen hals.
Jag har inte lyckats plugga så mycket som jag hade hoppats på....
Eftersom jag ska på Thorax julfest i morgon så var jag bara tvungen att ta upp kampen med de gråa håren (igen) så nu är det så tjusigt så! Men i och för sig så kanske det blev i det mörkaste laget, det stod faktiskt "ljusbrun" på paketen. Det är ju i princip omöjligt att kunna förutspå vilken den slutgiltiga nyansen på håret!

Har just tagit tempen på Alma (2 timmar efter alvedon) 39,2!
Hon är lite trött och blossig på kinderna men hade det varit jag så hade man väl i det närmaste varit halvdöd!
Jag känner mig lite sådär.....får se vad det blir av det? INGET hoppas jag (peppar peppar, ta i trä!) sjukdomar har jag inte tid med och igentligen inte med Alma heller, för var ska jag göra av henne på måndag när jag har tenta om det är så att hon fortfarande är sjuk då????? (Henrik åker ju till England på söndag och ska vara borta i en vecka!)
Nån som erbjuder sig?

Idol ikväll!
 PUBLICERAT »  2008-12-05 @ 10:48:12 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

TorsdagDagen började med att jag v ar med Alma hos distriktssköterskan för en extra synkoll. Allt gick väl bra men Alma ska få en remiss till ögonmottagningen för ytterligare en synkoll!

Idag har jag varit på skiolan och pluggat intensivt med Camilla & Marie. Trevligt som vanligt men det är som sagt tufft nu innan tentan!
Tiden springer ju iväg och plötsligt hade det gått flera timmar (tyckte väl att jag började bli hungrig) och efter vi avslutat i skolan så kastade jag mig i bilen (nu var jag verkligen ashungrig!!!) svängde förbi Mc Donalds för att köpa det godaste de har dvs chicken wrap, vad möter mig då? Jo i luckan där de lämnar ut maten står världshistoriens hemskaste människa (en snorunge, knappt torr bakom öronen)!
Hon såg jätte sur ut, tittade inte på mig, sa inte hej eller smaklig måltid utan nästan slängde ner maten till mig! Grrrrrr vad sur jag blev (kan ju kanske bero på att mitt blodsocker nu var nere i skorna och krälade!) men jag blev plötsligt överdrivet supersarkastisk och sa innan jag körde iväg: "Tusen tack, en trevlig dag till dig med"!!!!
DÅ tittade hon för första gången på mig men sa inget tillbaka utan bara blängde på mig.
Gahhh vad är det med folk igentligen???

När jag körde hem så tog jag denna bild (genom rutan i bilen!) av molnen på avstånd med solen bakom.
Visst ser det ut som en stor hemsk invasion är på väg in över oss?
Anfall ifrån rymden.......

Ja jag vet att det kanske inte är så smart att ta kort under tiden man kör!

Efter middagen åkte jag till stan för att klippa luggen. Det var jag verkligen i stort behov av, herre jösses jag såg ju inte världen omkring mig!
Ikväll har vi tänkt att (försöka) fotografera barnen och hundarna ihop till årets julkort, det kan bli hur skoj som helst!
Jag har gått och väntat på att det ska bli snö så att vi kan ta såna där härliga vinter bilder ute men det kan väl bara drömma om!
Jag önskar oss lycka till med fotograferingen!
 PUBLICERAT »  2008-12-04 @ 18:36:42 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

onsdagJa, vad ska man säga om denna dag? Den såg ut ungefär som igår, dvs plugg.......
Men jag känner för att dissa lite! Jag vill dissa alla busschaufförer som pratar i mobiltelefon under tiden som de kör ggrrrrrr helt oacceptabelt! Det är ju inte trafiksäkert att chauffören inte har total uppmärksamhet på det han gör. Det är ju lika dumt som om jag skulle prata telefon under tiden som jag sprutar medicin i blodet på en  sjuk patient!
Nej, det är nolltolerans som gäller!

Idag åker svärföräldrarna till Australien och ska vara där i 2 månader! Avis? Inte alls!

Åh ikväll är det underbara Leilas Jul på tv4+. Hon gör ju de ljuvligaste bakverk man kan tänka sig (och tänka på det är det enda man får göra eftersom det är trilljoner kalorier i hennes alster!) Hon har så fina uppläggningsfat, koppar och skålar att man helt enkelt vill åka dit och fika! Missa inte det klockan 21.00

Mannen ska på bortamatch i Tingsryd ikväll, det har visst gått bra för KHK den senaste tiden!  I ärlighetens namn så underlättar det om de vinner för då sover Henrik bättre.

Jag tror att jag måste dissa årets julkalender i alla fall för att den är fånigt dålig. Varför i herrans namn har "äggskalet" "kycklingen" och "tuppen" kidnappat en man som de tror är tomten? En leksaksmaskin som spottar bowlingklot!? Nej det var bättre förr!

Kram till alla!
 PUBLICERAT »  2008-12-03 @ 17:12:17 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

tisdag
Idag har jag bara pluggat.... På måndag kommer nästa helvetes tenta i patofysiologi och farmakologi!
Så nu vet jag att min redan sönderstressade magkatarr kommer bli hemsk och min grymma spännigshuvudvärk kommer att få fritt spelrum....Nu är det enbart överlevnadsstrategi som gäller!
Här kommer lite tips: fänkål/anis te med honung i, proviva i mängder, verum hälsofil, promenader med hundar, tända ljus, snälla barn(!?) ett fungerande bredband, mycket sömn........

Jag har ju glömt att visa bilden på Almas julkalender med alla 24 paket som tomtenissen kom med i söndags natt! Gissa hur lycklig hon blev?


Henrik var i stort behov att klippa sig (han ser ut som ett troll i huvudet!) så det var bara att släpa fram klippmaskinen. Nu ser han riktigt trevlig ut igen. Tänk att man är gift med en sån snygging!!
Men det är inte det enda jag har hunnit med, jag har ju även hunnit med att tvätta 5 maskiner tvätt, duschat en arg liten unge, lagat middag och lyssnat på en franska läxa (som jag inte förstod ett jota av) tur att Henrik som faktiskt kan franska är hemma!
Nu är det snart dax för andra avsnittet av julkalendern, ska bli intressant att se om den är bättre ikväll....

Ikväll är det näst sista avsnittet av dr House grrrrrr
Glöm nu för allt i världen att titta på det!
 PUBLICERAT »  2008-12-02 @ 18:28:53 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Måndag


Ja idag är det 1:a december. Jag fick helt underbara (separata) advents ljus av Anette & Bengt igår för att vi passade Nova och på bilden är det ju det första ljuset som är tänt.
OBS! Kolla till vänster på bilden, det är en liten tomta ca 5 mm hög sittandes i ett valnötsskal!

När jag kom och hämtade Alma på dagis idag så hade de vernisage av de prinsess dockor som de själva har tillverkat och denna har Alma gjort!


Det var även avtäckning av Susanne Demånes skulptur som nu pryder utemiljön på dagis! Det är bra med konst som en naturlig del i barnens miljö fast jag tycker att den ser farlig ut! Vassa kanter som barnen kan ramla och slå sig på. Det kanske behövs ett staket runt om?
Alla fröknar och barn var till dagen klädda till prinsessor och prinsar och så bjöd de på cider och salta pinnar. Tack till alla fröknar som fixar så mycket för barnen, Ni är bara bäst!


Jag har väl nämnt det i ett tidigare blogginlägg men nu kommer bilden på den urgulliga lilla granen som jag har i den lilla bilen!


Nu har vi tittat på årets första avsnitt av julkalendern. Jag kan inte riktigt säga vad jag tycker om den än.......spontant så känns den löjlig men jag har bestämt för att ge den en chans.
Alma gillar den!
Jag kan tillägga att det hör till att följa julkalendern. Det blir man aldrig för gammal för! Man ska bejaka barnet inom sig, eller hur? Mina favoriter bland julkalendrar som har varit är "Trolltider", "Pelle Svanslös" & "Mysteriet på Greveholm"
Har ni några favoriter?

Ha en skön kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2008-12-01 @ 19:29:55 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(4)

RSS 2.0