Lördag 31/1

Ja dagen började tidigt ca 06.25 steg jag upp, men det är ändå ganska skönt att börja dagen med en stund för sig själv ;)
Sen var det dags för simskolan. Alma är så cool och har inga hämningar alls. På bilden trampar hon vatten på det djupa i bassängen!


Lite lunch i magen när vi kom hem. Upptäkte sedan när vi skulle gå ut och gå med hundarna att det låg en bukett blommor på trappan hmmmm mystiskt. Det var Anette R som tyckte synd om oss för att vi har haft kräksjukan i huset och ville muntra upp oss med en stor bukett tulpaner! Åh....hon är så underbart snäll, helt enkelt bäst. Tack!


Därefter kom svärföräldrarna och hälsade på. De har ju just kommit hem från Australien, så bruma och fina! De stannade hela eftermiddagen så Henrik fick hjälp med att sätta upp gipsskivor i källaren. Därefter åkte de iväg till nästa son där de skulle äta middag, och vi åt smördegsinbakad fläskfilé med philadelphiaost i och hasselbackspotatis och god sås mmmmmmm så gott!

Bella har tappat sin första tand idag!

Ha en skön kväll!
 PUBLICERAT »  2009-01-31 @ 19:22:28 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Pyssel

I dag skulle jag ju plugga lite jag plugga men har inte fått något gjort alls. Det går helt enkelt inte när Alma är hemme från dagis. Det är ett evigt "mammande" hela tiden...
Vi har spelat muminspelet och Alma har pysslat. Jag blev så inspirerad av henne att jag också tog fram mina smycke-pyssel-grejer. Orkade inte göra några större projekt men det blev ett par stycken halsband i alla fall!


Att få greja och pyssla är som balsam för själen! Tankarna kommer och går....och jag är fullständigt koncentrerad på det jag gör!

Ikväll är mannen på logen igen, skillnaden är att han kör bil idag så han kommer hem i redigt skick ;)
Jag och tjejerna ska titta på letś dance.
Ha en skön kväll!
 PUBLICERAT »  2009-01-30 @ 18:27:35 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(5)

Ninnis utmaning !

Ninni har utmanat mig: www.marklanda.blogg.se

Blogga om din hunds: Sätt, personlighet, träning, motor, kamp, uppfinningsrikedom, råttfångartalang och blogga senast tagna bilden (oavsett kvalitet)... Så låt utmaningen rulla!

Sally är den (i våra ögon) den bästa DSG- hund man kan ha!
Hon har en underbar personlighet, alltid lugn och tålig, älskar barnen och gör alltid allt för att tillfredställa en. Hon älskar att få uppgifter och just nu har hon fått ett jobb!
Hennes uppgift är att natta Alma på kvällarna, och det gör hon med bravur. Hon lägger sig med sitt huvud på Almas arm (för att liksom se till att Alma verkligen ligger ner) och sen stannar hon i sängen tills vi kommer och hämtar henne. Att detta har blivit ett jobb som hon utför kan förklaras med att hon vet ju att vi sitter i soffan och hon skulle hellre vilja vara med oss dvs flocklen!
Sally älskar att vara på agility banan, hon är så upphetsad att hon skäller sig igenom hela banan. Simning är en annan sak som hon ÄLSKAR, sommar tid så simmar hon varje dag, antingen med barnen eller helt ensam och hon behöver inga bollar eller pinnar, nej hon bara simmar runt och vill knappt kliva ur vattnet!

Sally är sällan mer en fyra steg bakom en, nyfiken och drivkraften är definitivt, mat! Mot hennes vilja erbjuds hon endast bantningsfodret just nu. Jo förresten, hon får alltid sista biten av bananen samt älskar hon att gnaga på melon!
Sally är ingen hund som kampar, hon är helt enkelt för snäll och ödmjuk. Ganska synd eftersom lilla Bella börjar bli en plåga...Av den anledningen så får Sally vissa fördelar som inte Bella har, ex får Sally vara med oss i soffan men inte Bella. Uppfinningsrikedom, tja...hon gör ju sällan något som hon inte får.
Tyvärr vet jag inte om hon är en bra råttfångare för att vi bor inte där det finns möss eller råttor, de få stackare som råkar irra sig in på vår tomt tar ju katterna!

En vanlig syn hos oss!

 PUBLICERAT »  2009-01-30 @ 14:45:15 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(8)

Ny design!

Ja mitt i all sjukdom så är jag glad!
Som jag nämnde innan så har jag alltså vunnit en bloggdesign, visst är den fin?
Stort tack till www.bloggdesignbymalin.se

Jag är också glad över att min Julia kom hem idag och berättade att hon fått MVG på sitt religions prov!

GRATTIS lilla älskling!
kika gärna in på hennes blogg som oxå har fått ett nytt utseende Julias blogg
Det ska vi fira ikväll!

Jag har annars idag läst mina läxor i sakta mak, jag känner mig helt orkeslös blääää

Alma har piggat på sig och har spelat spel idag och fått i sig lite mat. Jag mår "sådär" så jag får väl fortsätta be böner för att slippa kräksjukan - faran är inte över än! Huuuuu så hemskt.

Nått som är mindre bra är att vår hemtelefon fortfarande inte fungerar Grrrrrrrr

Ha en skön kväll!
 PUBLICERAT »  2009-01-29 @ 15:44:14 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(5)

Jag vann!

Jag är så glad idag!
Nr 1 - ingen av oss har kräkt i natt :)
Nr 2 Jag har vunnit en bloggdesign ifrån www.bloggdesignbymalin.blogg.se Jättekul eftersom hon är proffs! Gå gärna in på hennes sida och kolla!

Idag ska jag göra mitt bästa för att få undan skolarbete, det blev inget gjort igår........
Återkommer senare!
Kram till alla

 PUBLICERAT »  2009-01-29 @ 09:14:06 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

KATASTROF!

Alma har kräkt hela natten


Vid första kräkningen så hade hon kräkt ner sig själv (och hennes långa fina hår) täcke, kudde, lakan, gosedjur och väggen!!! Jag får ju fullständig panik och tvingas själv ta hand om detta inferno eftersom Henrik är i Stockholm. Jag tar på mina handskar och knyter en halsduk över näsa och mun (ja, jag tror att jag kan skydda mig ifrån att få in virusen i min kropp då!) sen börjar saneringen med ytdesinfektion, jag blaskar på rejält och börjar med stortvätt mitt i natten av alla sängkläder.
Alma är jätteduktig och står ut med att inte få komma och lägga sig bredvid mig, jag klarar ju inte av det!!! Jag känner mig som en rutten mamma :(
När rengöringen är klar så får Alma en ny spypåse och lägger sig och somnar i sitt eget rum. Jag ringer Henrik och berättar vad som hänt. Jag inser ju att han inte kan ta sig från stockholm mitt i natten men han lovar att komma hem på morgonen.
Han är ju bara bäst!
Jag blev plötsligt extra religiös och bad en lång bön om att få slippa kräksjukan. Hoppas det fungerar!
Därefter var jag uppe och hjälpte Alma flera ggr på natten när hon kräktes, hon har sedan kräkt tre ggr på fm. UUUrrrrrrkkkkk och bbbllääääääääääää

Henrik kom hem vid halv tio på fm och då gick jag och la mig och sov en stund. Det känns som om jag har en tidsinställd bomb i kroppen - ska jag börja kräkas eller inte?
Ja det får tiden utvisa.....uuuäääää uuääääää uuuääääää uuuääääää

INFO FRÅN VÅRDGUIDEN!

Vinterkräksjukan (Calicivirus)

Vinterkräksjukan börjar ofta mycket hastigt med kräkningar, diarréer och magsmärtor. Sjukdomen är mest aktuell mellan november och april. Det är viktigt att du dricker mycket när du har vinterkräksjuka. Sjukdomen går över av sig själv.
 PUBLICERAT »  2009-01-28 @ 13:51:30 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(5)

Kändis i växjö!

Ok nu kommer min man att bli fullkomligt överlycklig, jag har sett en av hans idoler på universitetet i Växjö idag. Och den lokale kändisen är..........hockey primadonnan Daniel Brasar!
Om jag ska ta hela historien från början så var det så att jag har sett Daniel innan på skolan (han verkade så väldigt bekant) men då sa jag till mina kompisar: kolla den killen där borta, visst är han lika Jamie Oliver (nakna kocken)????
Jo de höll med mig.
Idag när jag såg honom igen, han läser till Polis (huuuuuu så hemskt!) så kom jag ju på vem han är, det mest kända hockeyspelaren i Karlskrona!

Visst ÄR de lika varandra???

På tal om kock så gjorde Alma en jättegod efterrätt idag

Blodapelsin med honung och smulad kaka på! Yummi vad gott!
Receptet kommer från Niklas på Bolibompa webben.

Alma har lyckats slita sönder sin jacka idag på dagis....ja jag har väl inget annat at göra ikväll?! Lika bra att sätt sig och sy nu då.
Ha en skön kväll alla!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-01-27 @ 17:35:54 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(4)

Måndags trött och glömsk

Ja jösses så tokigt det kan bli. Jag skulle träffa Marie på BTH på att jobba med rapporten. Väl framme upptäcker jag att jag har glömt hälften av grejerna hemma :(
Det var dessutom de viktiga grejerna.... ja ja vi fick en hel del gjort i alla fall.
I morgon ska vi åka ända till växjö för handledning i rapport-arbetet. Det känns inte riktigt som det är befogat just nu men förhoppningsvis kan det bli en spark i rumpan på oss att sätta fart!!!
Dock kommer vi åka bil i tre timmar för att få handledning i en timme, suck........

Henrik åker iväg imorgon på utbildning..... igen!

På väg hem från skolan körde jag inom Blekinge plantan, jag bara behöver lite blommor för att pigga upp mig själv! Jag köpte en jätte rolig blomma som heter mimosa pudica och kallas för "rör mig ej". Den är så rolig för att när man rör den på bladen så fäller den ihop sig!!!
Skojig tyckte Alma!


Jag köpte även en ny "hjärtan på tråd" + en ny kon formad ampel att ha den i.


Det blev även en gul primula som jag satte i en "båt" med ett ljus på bordet


Till köksbänken blev det en miniros i en ljusgrön härlig kruka

Tyvärr kan jag bara erkänna att färgerna på blommorna inte kommer till sin rätt, men jag orkar inte fixa med det mer i kväll.
När vi precis ätit färdigt så kom Reine och hälsade på. Och det är nu som jag blev riktigt irriterad.............på mig själv!
När det plingade på dörren och Reine kom in så tänkte jag: Åh nej, jag som inte har plockat undan!!!
Så dumt att tänka så eller hur? Men jag får liksom spunk om det är någon som kommer hit och det inte ser representabelt ut, dvs ständigt nystädat. Men ärlig talat hur många har det så då?
Det känns lite som att någon avslöjar mig, huuuuuu så hemskt!
Summan av det hela är i alla fall att det var riktigt kul att han kom förbi!

Ha en skön kväll!
 PUBLICERAT »  2009-01-26 @ 20:02:18 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Solen!

Jaaaa jag såg den i morse en stund! Underbart!
Dagens lunch blev "Annes egna kroppkakor" Jag tycker INTE om kryddpeppar och inte fläsk så i mina kroppkakor är det en fyllnaing som består av: vitkål, skinka, vitlök, vit-balsamvinäger och fetaost.
Sååååå gott!!

Jag vet, det ser ju färglöst ut men det är verkligen gott!

Till eftermiddagskaffet gjorde jag "sylt rutor", ett recept från Sju sorters kakor. Mmmmmmmm så gott det oxå!


Tyvärr åt jag mer än en... Ja ja det är ju söndag!
Under tiden som Alma var och lekte med Johanna satt jag och läste de där förbannade artiklarna.........
Fick sedan lite dåligt samvete över de små hundarna så jag jagade med mig Julia och vovvar på en promenad längs mitt underbara Nättrabyån.
Sally börjar bli sugen på att bada men det är minsann för kallt. Hon får vänta tills det är badväder ute!

Så vad har mannen gjort i helgen? Jo han har stått i källaren och svurit hemska ramsor över regelverket som ska upp för att kunna bygga innerväggarna. Nu verkar just det problemet vara löst så nu ska vi bara lyckas med konststycket att få hit en elektriker.....
Ska bli spännande att se när han dyker upp!

Ha en skön kväll!

ps lite skoj:
Sirra på de fyra prickarnai mitten av bilden i ca 30 sekunder, lyft blicken och titta sedan mot en vägg (eller bara blunda) vad ser du????
 PUBLICERAT »  2009-01-25 @ 16:54:54 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(6)

I'm in love!

Jag fullkomligt älskar min volume master! Den är fantastisk!
Det kanske verkar lite ytligt men ärligt talat, hur roligt har man när man drabbas av en "bad hairday"??? Så varför inte förgylla tillvaron ibland och samtidigt känna sig lite piggare och fräschare! Jag tillhör annars den skaran som max kan tänka sig att ägna ca 7 minuter på att fixa iordning håret per dag.
Ja ja nog om det nu....

Idag lyckades vi ta Bella på bar gärning när hon skulle rymma!
HA! Gissa om det var läge att tillrättavisa i precis rätt ögonblick! Därefter förstärkte vi staketet (det var liksom i ett buskage) efter bästa förmåga. Så imorgon bitti satsar vi på att kunna öppna dörren åt vovvarna så att de kan få morgonrasta sig själva!
Det var ju inte jättekul imorse att rusa ur huset (innan jag själv hade fått morgon pinka!) med vovvarna i ösregnet!

Igår tittade jag på Letś dance och kan inget annat än gilla C-J

Ok att han bara dansar med handlederna men jösses vad cool han är när han pratar! Sen blir jag ju bara sååååååå avundsjuk när jag ser att han har en egen butler!
Det vill jag oxå ha (helst snygg Matte!)


Ja nått ska man väl ha att drömma om! Idag är ju annars en så förfärligt grå och mörk dag. Är det nån som har fått se solen idag???
Nej idag är det en klassisk "sitta i soffan med en kopp kaffe och ha tända ljus dag".

Ha en skön kväll!
Kram


 PUBLICERAT »  2009-01-24 @ 15:31:16 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Mörbultad

Det är så jag känner mig idag, som en pigg 90-åring ungefär! Men i morse så var Henrik ute med vovvarna på så vis eliminerade jag risken att råka ut för en pissig start på dagen!  

Idag har jag och Alma varit hos uroterapeuten Agneta. Hon är så himla duktig och Alma (och vi) får bra hjälp av henne.
Därefter så var vi förbi leklandet och kollade upp lite kring barnkalas och sen köpte vi lite mat med oss hem från Mc Donalds.

I övrigt har jag och Alma bara softat idag, åh så skönt! Under tiden Alma satt och kollade på den nya bolibompa webben tog jag (återigen) upp kampen om de förfärliga gråa håren,  i mina ögon är de många och långa, kanske inte är så illa som jag tror men färgas bort ska de minsann!

Henrik är i källaren och bygger innerväggar och jag.......ska lägga mig på soffan och läsa lite tråkiga artiklar.
Ha en skön kväll

Roliga bilder på djur som katter och hundar.
 PUBLICERAT »  2009-01-23 @ 17:02:21 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

Otur...

Ingen bra start idag heller...
I morse vaknade jag för en gångs skull av mitt mobilalarm, det gjorde Bella oxå...
Snabbt som fanken hoppade jag i kläderna och skulle gå ut och koppla fast henne i löplinan. Det jag minns är att jag bär Bella fram mot linan och sen ligger jag i en vatten/gegga pöl och det gör så ont i nacken!
Vilken vurpa!!!
Det gjorde så ont att jag blev illamående och yr (vasovagal reaktion) sen kände jag att det även gjorde ont i min högra skinka och dessutom var ju så jäkla våt!
I och för sig så måste det ha sett himla roligt ut men nu var det mörkt så jag slapp väl den förnedringen!
För att göra den historien lite kortare så har jag varit hos min alldeles underbara sjukgymnast idag (Anders B, du är bäst!) och det finns tydligen hopp även för mig!

Jag drog mig iväg till BTH, "the show must go on".
Där träffade jag min nygamla kompis Benita som ska läsa kardiologi kursen så jag lånade naturligtvis ut min "kardiologi bibel" till henne. Hoppas att dagen har varit bra Benita!?

Jag hämtade Alma och Julia och for sedan till stan, dags för hårklippning! Åh det var så skönt och sen skadar det ju inte att det blev snyggt oxå! Stort tack till tjejerna på salong Stråh!
Därifrån for vi till Julias skola, det var öppet hus idag. Hon och hennes kompisar på estetiska profilen spelade upp en teater. De är så duktiga!
Alma tycker alltid att det är roligt att komma till Julias skola. Till hösten börjar ju Alma oxå där!

Nu till något helt annat!
Jag har fått många frågor kring mina jättegoda dinkel scones så här kommer receptet:

Dinkel Scones
2 dl dinkelmjöl
1½ dl grahamsmjöl
2 msk vetekli eller havrekli
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl kesella
1½ dl mjölk
2 msk flytande margarin
1 ägg

Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Rör sedan ner de "våta" ingredienserna med en slev. Klicka ut smeten i bullformar (ca 10 -12 st) Grädda dem i 220 grader ca 12-15 minuter beroende på hur mycket smet det är i varje bullform.
TIPS! Jag brukar ta i 3-4 msk solrosfrö i smeten.
När de är färdiga så bre på lite smör och björnbärsmarmelad och Njuuuuut!

Ha en skön kväll! Själv ska jag ligga på soffan med en vetekudde under min onda nacke......



 PUBLICERAT »  2009-01-22 @ 18:53:08 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

Tävling!

Ta och titta in på denna sida!

bloggdesign utlottning nr 15!

 PUBLICERAT:  2009-01-22 @ 01:29:49 Då kör vi igång igen då. Måste ju ha en ny tävling för mina trogna läsare som bara tävlar och tävlar, fast att designerna blir köpta. Lite snäll måste jag ju vara, så denna design går inte att köpas!
Den här gången är det en snygg design, enligt mig. Med en otroligt snygg RSS IKON :p
.Allt du behöver göra för att vinna är att följa instruktionerna här nedan. Gör du inte det, så kommer din röst inte att räknas med i tävlingen! Det är såklart gratis om man vinner den..OBS, Klicka på länken för att kolla hur designen ser ut  och för att få veta mer om vad du får om du vinner! http://malinsofiacalmebring.blogg.se/testdesignigen/

 PUBLICERAT »  2009-01-22 @ 08:44:36 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

21 januari

Varför?

igår kväll när jag skulle gå och lägga mig så skulle jag som vanligt rulle ner rullgardinen och i fönsterkarmen har vi en "fukt-slukare" stående

eller hade stående......för den råkade jag välta ner på golvet Grrrrrrrrrrrr
Innehållet ser ut som vatten men är uppblandat med någon slags kemikalie (som säkert inte är bra för huden för det sved som fanken) jag svor en lång ramsa och började sedan torka upp. Men det gick ju inte!
Jag hämtade hushållspapper som brukar kunna suga upp det mesta - men nej då!!
Vätskan bara föstes runt....så där låg jag på sängen med underkroppen och överkroppen utanför (som ett vinkeljärn ungefär) och försökte jaga upp sörjan från golvet! Fanken vad arg jag var!
Det tog ca 40 minuter att få upp eländet och jag hade till hjälp toalettrengöringssprayen, så när jag var färdig höll jag på att få ett astma anfall av den hemsk lukten i sovrummet.
Vilken avslutning på det dygnet då!

Nu till nästa elände......
Bella (det förbannade söta lilla hundkräket) har börjat rymma igen! Hon lyckas med detta konststycke varje gång Henrik åker på utbildning. Hur hänger det ihop?
Idag var det snorhalt ute på morgonen och Bella smet ut och rymde sin kos.
Coooooolt att börja dagen med att vara förbannad (speciellt som jag avslutade gårdagen förbannad!) efter ca en halv timme fick jag tag på henne (det lilla kräket) och slängde in henne i huset. Nu har jag i alla fall monterat upp en löplina och satt fast ett flexikoppel på linan.
Nu lilla Bella är det slut på friheten!


Vi får väl försöka lösa problemet när Henrik kommer hem från ......undrar var han är förresten!
Ja! Nyköping var det ju ;)


Här har vi Tilda!

Nu får jag väl åtrgå till studierna!
 PUBLICERAT »  2009-01-21 @ 13:27:51 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(7)

Urk för vetenskapliga artiklar

Idag fanns det inga ursäkter! Hopp in i bilen och fara till BTH för att träffa Marie O och börja söka efter vetenskapliga artiklar till vår rapport som ska skrivas. Av någon (knäpp) anledning så måste alla artiklar vara på engelska, det gör ju det hela genast mycket krångligare. Det är ingen konversations engelska direkt....

Jag hittade ett översättningsprogram på internet (fantastiskt forum!). Tjoho, nu blev det genast lite roligare! Man stoppar in texten som man vill översätta och vips så står det på svenska.....eller?!
Nja det var väl att överdriva det hela! Den så kallade svenska texten som framträder är nästan lika svår begriplig som innan jag stoppade in den för översättning.
Programmet översätter ord för ord, den kan inte "känna av" om det sedan passar in i sammanhanget eller om det blir grammatiskt rätt.
Det blir som att läsa en invandrad fylle tratts osammanhängande svammel!!!!
Så det blir som att välja mellan pest eller digerdöden ;)

Fick besked om idag att grupptentan som vi gjordee förra veckan är godkänd! Grattis till oss!!!

Efter jag hämtat Alma så bestämde vi att vi skulle städa hennes rum tillsammans. Hm....hon satt mest och plockade med lite legobitar medan jag fick ta tag i oredan som efter ett världskrig!
Jag skulle verkligen vilja slänga ALLA hennes prylar på tippen.

Bella rymde idag - ingen mer kommentar......grrrrrrrrr

TIll kvällsmat åt vi örtgrillade morötter med balsamvinäger-creme med bacon/ost korv, inte Alma för hon vill bara äta kroppkakor!

OBS! Ikväll på bygglov är det Stina min arbetskollega från Jämjö som är med! Det ska jag titta på (snygg-Matte är oxå med)
Ha en skön kväll


 PUBLICERAT »  2009-01-20 @ 18:39:40 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Växjö, igen....

Jag har vaknat ca en gång i timmen hela natten, jag var livrädd att försova mig eftersom jag skulle köra hemifrån redan 06.40! Som om jag nånsin försover mig!!!
Dagen gav mig inte ett jota :(
En professor föreläste om olika vetenskapliga artiklar. Det var så tråkigt så att jag nästan bara svimmade! Imorgon hoppar jag över två timmars föreläsning i Växjö och ska åka till BTH med Marie O istället för att börja söka artiklar till vår rapport som vi ska göra.

Efter jag kommit hem så ringde Lina och vi pratade en rejäl stund, nu hoppas jag att hon tar sig i kragen och letar upp en tid när vi ska träffas!
Sedan tog jag tag i något som jag verkligen inte gillar. Jag bytte vatten i akvariet. En sak är säker - akvarie vatten smakar INTE gott!!!! Hur jag än anstränger mig så får jag ändå alltid vatten i munnen i från slangen, Bläääääääa
Arne (grodan) blev överlycklig när han fick nytt vatten för nu far han runt som om han hade eld i baken! Ove (räkan) har jag inte sett till, hoppas att jag inte mosade honom under en sten.....

Julia är superduktig och står i sitt blivande rum och målar element. Kul att hon vill hjälpa till.
Henrik ska bygga innerväggar i hennes blivande rum men nu ska han åka på utbildning tidigt imorgon bitti och kommer inte hem förrän på torsdag, typiskt!
Han har aldrig varit iväg så mycket sen han började jobba på kustbevakningen :(

Ja ja det löser sig nog.
Ha en skön kväll! Kram

 PUBLICERAT »  2009-01-19 @ 18:19:39 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

Ovanligt vanlig ovanlig dag....

Idag vaknade vi till en grå dag... Jag tittade på Prisonbreak i morse, jag ligger fem avsnitt back! Alma kom upp en timme efter mig, Julia kom upp ca två timmar efter mig och Henrik........var inte hemma!
Jag ringde några gånger på mobilen, inget svar. Ringde sedan på den fasta telefonen (han hade sovit i sina föräldrars lägenhet) en MYCKET trött Henrik svarade efter ett par försök. Jag kan ju bara erkänna att jag absolut inte har några sympatier för bakfulla människor.
Själv göra, själv ha!

Hur som helst så körde jag till stan och hämtade honom.....
I bilen hem så berättade han att han hade träffat en av mina arbetskamrater på avd 55 som han faktiskt inte känner (!) och sedan dragtit upp henne i en vild dans! Ha ha ha ha ha...

Henrik och en kompis till honom gav sig ut på en promenad över stan, mötte efter en stund ett par snygga yngre tjejer och vad händer då?
Jo tjejerna brast ut i ett hånfullt utrop : -Kolla på dem, 30+!!!!!!!
Henrik blev helt bedrövad! Vem pratar de om?! OSS???!!!!!!
(Henrik går ju runt ock känner sig som 22!)
Det blev ett smärtsatm uppvaknande!!!
Jösses vad jag har haft roligt åt det idag!

Vi hade besök av en familj (som vi inte känner) som ville komma och titta på våra hundar. De hade hittat oss via vår hemsida. (Henrik orkade inte vara med.....)
Det är verkligen roligt att det finns så mycket intresse för Dansk/svensk gårdshund! De undrade när vi ska ha valpar igen, nja det dröjer nog lite.

Efter jättegoda pannkakor (dinkel och havre i) så satte jag igång att städa bilen. Var tvungen att dammsuga och och torka av den lite, jag ska ju ha mina kära studiekamrater i bilen imorgon när jag ska köra till Växjö (kl 06.40, blää).
Utsidan kan jag inte göra så mycket åt. Henrik vill inte att jag kör bilen i en tvättautomat, han brukar vilja tvätta den för hand...........men inte idag!

Idag fyller lilla mamma år, GRATTIS!

Nu ska jag fortsätta att titta på reprisen av Letś dance (Henrik vilar!)
 PUBLICERAT »  2009-01-18 @ 13:45:54 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(6)

Födelsedag


Idag har vi (jag och Julia) varit hos min mamma och Ingvar för att i morgon fyller mamma år.
Alma kunde inte följa med pga simskola och Emmas kalas på leklandet i Karlskrona. De var så snälla och hade fixat fram en fruktpåse till Alma i stället för godispåsar som de andra barnen fick.
Vill säga stort tack till fam Karlsson som tog hand om Alma tills jag kom hem! Stor kram till er!
Henrik var inte heller med, detta pga av att ha ville lufta pingvindräkten!

Mamma är världsbäst på att laga mat och baka! Vi fick underbara kött, sås, potatis och grönsaker. Fantastiskt gott!
Sen blev det wienerbröd ( Mamma blev ju tvåa i "radiobulle" tävlingen i Radio Blekinge)

Hon hade i stället för traditionell tårta gjort hjortrornsparfait i portionsform med chokladpinnar och melon till!


Här sitter lillasyster Johanna med Smilla i knät!


På väg hem så hämtade jag upp Alma hos Emma och väl hemma så började Alma prata om att hon inte vill vara med i "inte äta godis, läsk eller glass innan sommaren" tävlingen längre. Ok sa jag, det är ditt val.
Hon bad om att få titta på 100 lappen, det fick hon. Jag hällde upp smågodis i en skål och ställde framför näsan på henne........hon tittade och sniffade länge.......
Jag sa till henne att vi kunde göra ett undantag och låta henne få lite popcorn på lördagar om hon fortfarande vill vara med i tävlingen i alla fall.
Hon sniffade lite till på smågodiset..........vände sig sedan bort och sa att hon kunde ta popcornen i stället!!!!
Shit vilken vilje kraft hon har! Jag är imponerad!

Ha en skön kväll alla!
 PUBLICERAT »  2009-01-17 @ 20:07:17 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

Snabbis!

Jag vill börja med att tacka alla som engagerat sig och varit snälla och skrivit tips på medium. Jättekul att få så mycket respons!! Nu ska jag noga överväga alla förslag!
Idag har jag träffat underbara Jennie Eneroth och pratat skola, hus och operationer (hon är op-sköterska) och det var så roligt att träffa henne igen!
Jag har fått tillbaka min lagade mobiltelefon....trodde jag ja! Men nejdå, de har visst tröttnat på min trissta telefon och skickade mig en alldeles ny av samma ras, Ericsson K850!
Så nu ska jag "flytta in i den".
Annars handlar det mest om att läsa vårdvetenskap.............

Jag har blivit lite flinkare på att fixa med min volume master och resultatet är HELT FANTASTISKT! En sån borde finnas i alla hyfsat långhåriga kvinnors hem (har man riktigt kort hår så kanske resultatet blir affrofrilla av det!).

Om en liten stund kommer Marie & Tobbe, vi ska käka pizza ihop och så vill jag höra allt om hennes examensbal som var i lördags. Hon är ju äntligen färdig leg veterinär! Grattis stumpan!

Ha en skön kväll!
Se hela bilden
 PUBLICERAT »  2009-01-16 @ 16:23:53 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

En lååååååååååång dag i Växjö

Helt ärligt så är inte handledning utifrån ett vårdvetenskapligt perspektiv det roligaste jag vet! Sen är ju vägen till växjö inte den roligaste heller.....men sällskapet i bilen var urkul! Jag skulle kunnat åkt ett par timmar till bara för att få prata lite extra med Camilla och Marie. Ja ja vi ses ju på måndag då det är dags för nästa biltur till växjö.
Provade dagens vegetariska alternativ idag på lunchen, spenat och fetaost lasagne!
Yummi vad gott!
På väg ifrån föreläsningssalen såg vi denna lapp på studentkårens anslagstavla



Ha ha ha ha ha ha.......
Jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det men lite skumt är det. Jag tycker att vi låter fantasin flöda fritt och kommer någon på en bra förklaring så för jösse namn skriv ett inlägg!

Nu har jag kommit på att jag är mogen för att besöka ett medium! Jag har hört många som har varit hos "spåtanter" och liknande och jag har aldrig vågat följa med, men nu är det verkligen dags för mig.
Är det någon som har ett tips på ett bra medium kan ni väl vara snälla och skriva det till mig!

Ikväll är det antikrundan och jag ska inte göra nått annat än ligga på soffan och titta på det.
Ha en skön kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-01-15 @ 18:28:49 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(8)

Luftigt hår!

Igår kväll var jag och hämtade ut ett paket till mig på posten, spännande för att jag hade nästan glömt vad det kunde vara i. Jag gick på en av alla de reklamutskick som dimper ner i brevlådan. Detta var från en känd bokklubb, om man gick med inom 10 dagar så skulle man få en Volumemaster och en Fön Artist Breeze från OBH nordica,


Nu skulle det minsann stylas. Jag lider av att jag tycker håret blir så snabbt smutsigt och ser flottigt ut samt att det är svårt att få en snygg volym i håret, trots att jag klippt en hel del är det ju fortfarande långt.
Jag testade i alla fall den idag. Först tvättade jag håret och fönade, sen satte jag i gång att platta längderna (med den jättefina platttången jag fick i julklapp) och sen använde jag volumemastern och vilket lyft det blev!!!
Nu känns håret luftigt och det riktigt fläktar i hårbotten (ja nästan i alla fall) men jag är verkligen nöjd!

Något annat som jag är riktigt nöjd med idag är att jag har träffat härliga Maria Ohlsson. Oj vad härligt det är att få prata av sig, vad jag tycker om dig Maria! Det måste vi snart göra om!

Något som var mindre kul idag var att Henrik var och gjorde en gastroskopi. Stackars stackars dig......

I morgon bär det av till Växjo universitet. Det var länge sedan man var där, vi har haft tur som trots allt har haft den mesta av tiden här i Karlskrona på BTH. Fast jag har inte riktigt fått kläm på vad det ska handla om riktigt än men det löser väl sig imorgon. Efter tentan igår så har hjärnan inte riktigt vaknat än ha ha ha ha ha

Ok kompisar, ha en skön kväll och glöm inte att krama någon du tycker om!
 PUBLICERAT »  2009-01-14 @ 18:30:36 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Tenta ....

från 09,00 till 15.30, puh....Det har varit en tuff dag så nu är jag helt tom i huvudet (mer än vanligt!) och tyvärr känner jag att jag börjar få ont i halsen oxå. Ja då var det dags för en rejäl kur av "Esberitox"! Effektivt mot förkylning men man måste nog tro lite på det oxå! Och det gör jag.

Ikväll är det premiär av Bygglov (snygga Matte!) och nästa vecka är det faktiskt en kompis til mig som programmet ska handla om! Söta Stina som jobbar som sjuksköterska på avd 55 i Karlskrona. Det ska bli skoj att se!
Sen ikväll fortsätter det med underbara Dr House, undrar om det är Lupus ikväll?

Annars har jag inte så mycket att tillägga nu utan ska stoppa Alma i säng!
Återkommer när hjärnan har återhämtat sig ;)
 PUBLICERAT »  2009-01-13 @ 19:09:53 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Måndag igen

Fast jag börjar nog med att berätta lite om gårdagen. Alma och Henrik åkte ju iväg på hockey tillsammans. Henrik tänkte ge henne något ifrån kiosken och vid tidigare tillfällen så har Alma valt ett kexchoklad men inte den här gången! nej tack sa hon, jag vill ha ett knäckebröd istället!!!!!
Henrik höll väl på att svimma men köpte henne ett dubbelt knäckebröd med ost mellan skivorna. Skumt eller hur?

När det var dags för Alma att gå och lägga sig så blev hon ovanligt kinkig. Hon var arg och sur över att behöva vara ensam inne på rummet, hon ville minsann också ha sällskap!
Vi försökte med allt men hon var så trött och vid de tillfällena så är troligtvis inte hjärnan inkopplad för det var vekligen inget alls som funkade. Till slut var vi helt slut av hennes gnäll.......kom plötsligt på att Sally kunde ju få natta henne!
Sally är verkligen en klippa, stannade så snällt kvar i Almas säng och efter en liten stund med armen runt Sally så somnade Alma. Ja det var så rart att jag blev tårögd! Vår duktiga Sally ;)

Jag är inte känd för att orka titta färdigt på filmer men igår var verkligen ett undantag. Vi tittade på "skånska mord" av/med Ernst Hugo Järegård i  "Veberöds mannen". Den var jättebra och ruskigt verklig, det var säkert så på den tiden. Usch!
På grund av den filmen så kom jag sent i säng och i morse när jag vaknade så fattade jag inte att det var måndag.
Jag låg kvar i sängen och filosoferade, undrade i och för sig lite över varför Henrik drog upp Alma en söndag (jag trodde att det var söndag på riktigt!) men men måndag är det ju.................

Idag är det dagen innan tenta Ggrrrrrrrrr
Visserligen grupptenta, men ändå!

Ha en skön kväll alla!
Kram

Lite skoj!
Följ den roterande rosa pricken, och du ser bara en färg, rosa. Stirra nu på det svarta krysset, så kommer pricken som rör sig bli grön. Efter ett tag kommer de rosa prickarna försvinna och du ser endast en grön roterande prick. Mycket förvirrande för hjärnan.

 PUBLICERAT »  2009-01-12 @ 15:45:08 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(4)

Ska inte söndagar vara vilodagar?

Någon vilodag har det verkligen inte varit idag. Upp och kasta ut vovvarna vid kvart i åtta. Inte dåligt av Bella att hålla sig i nästan 10 timmar!!! Efter frukost så satte jag igång att damsuga och våttorka alla golv, mindre skoj men det blev i alla fall en timmes motion!
Sen satte jag och Alma igång att göra play-doh lera. Det var skoj och resultatet blev en saffrans gul (den röda karamellfärgen var visst slut!) stor deg som hon hade jättekul med!


Sen ringde hennes kompis Theo och ville leka. Javisst!
Skjutsade Alma till honom och sedan körde jag och Julia till Beckers färgaffär och köpte färg till hennes nya rum. De blandade färgen efter hennes önskemål och det blev en ljus "latte" färg och som fondfägg blev det en "olivbladsgrön" färg. Det kommer att bli så snyggt!
Som bonus av den jätteduktiga tjejen i affären fick vi en dvd med Mattias & Jonny från room service med tema sovrum!

Nu ser det ungefär ut så här:

Notera i högra hörnet att min (onödigt roliga!) man har skrivit KHK = karlskrona Hockey Klubb,  på väggen. Den väggen kommer att byggas in med gips men det kommer för evigt (?) att vara KHK i vårt hus suck suck suck........

Väl hemma så satte jag igång med kvällsmaten, det ska bli köttfärslimpa, potatis, grönsaker och sås!
Alma hängde med Henrik på hockeyn, hemma match i arenan.
Så nu ska jag glida ner i soffan med..............skolböckerna!
Tenta på tisdag ggrrrrrrr

Ha en skön kväll alla!
Kram kram
 PUBLICERAT »  2009-01-11 @ 15:42:37 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

En ganska vanlig lördag

Idag råkade Henrik vakna innan mig och hör och häpna - steg upp! Jo, det fick jag ju höra sen när jag kom upp ca 40 minuter senare...
Att det sen hänger ihop med att han inte kan sova (just nu) pga av att han har myror i huvudet över renoveringen i källaren hör väl knappast hit!
Ja ja.....Efter frukosten så hoppade jag på min crosstrainer och slog mitt eget rekord - 5 km på 24minuter 32 sekunder!!! Tjoho, en stor klapp på axeln åt mig!

Sen var det ju faktiskt dax, julgardiner, adventsljusstakar och stjärnor packades äntligen ner. Fram med vintergardinerna och mina vanliga fönsterlampor. Oj så skönt!
Nu känns det som i alla fall ett steg närmare våren.

Sen vet jag inte riktigt vad som hände, kände mig plötsligt som "häxan surtant"! Jag var säkert en hemsk människa att vara runtomkring och jag kan inte riktigt förklara varför det blev så.....
En liten teori är att jag tog ut mig rejält när jag tränade (jag låg och flämtade en kvart på golvet innan jag kunde prata!) åt för lite efteråt, drack kaffe (som sänker blodsockret) så jag tror helt enkelt att jag fick för lågt blodsocker. Jag vet ju att jag är känslig för svängningar (åh, det är nog bara en tidsråga innan jag får typ II diabetes) och jag måste absolut äta lite var 3:e timme annars känns det som om jag är nära döden!
Usch inget att skoja om....

Årets nyhet är att Alma har slutat att äta godis! Hon har valt det själv och frågade då om hon kunde få 100 kr om hon klarade att låta bli fram till sommaren! Hon startade för en vecka sedan och jag trodde faktiskt inte att hon skulle klara av att låta bli mer än en dag eller så. Men attans unge! Hon har definitivt mera självbehärskning än vad jag har!!!!
Härom dagen hade jag bakat dinkelscones (fast lagt dem i muffinformar), jag frågade henne om hon ville ha. Hon satte värjande upp handen och svarade ytters bestämt: Nej tack, det är ju kaka! Ge mig en morot i stället! Ha ha ha ha ha ....
Så vad händer nu då? Jo idag åkte vi till COOP för att handla "lördags frukt"! Detta innebär ju att ingen annan heller kan äta godis...
Så ikväll blir det fruktfat!

Henrik och Emil är i källaren och fixar, Henrik har slipat golvet, ska strax måla taket.
Yes vi är på G!
Häxan surtant? Äh hon drog!

Är mycket nöjd och glad över att dansk/svensk gårdshund nu ligger på plats 19 över de mest poppulära hundraserna i sverige (2008) med 650 registrerade individer!
Det är coolt!

Ha en skön kväll




 PUBLICERAT »  2009-01-10 @ 17:41:44 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

A-HLR

Ja det har jag ägnat mig åt idag. Det är så himla nyttigt att få öva och fräscha upp minnet lite, sen var det lite annorlunda med medicinerna i "vanlig" A-HLR mot vad vi har på våra thorax patienter.
Vi har gjort kompressioner så att jag är alldeles mör i armarna. En sak som jag verkligen reflekterade över är att narkosmänniskorna inte har utformat ett formulär att fyllla i (under tiden som man utför HLR) , på thorax har man ett jättebra formulär och den är lätt att arbeta utifrån. Tummen upp för thorax avd 55!!!!

När jag steg upp idag blev jag så besviken......snön var borta! Usch.....det känns så extra mörkt och jobbigt. Sen blir alla våra djur så förbannat skitiga och även Alma! När jag var på dagis och hämtade så fick Alma plötsligt för sig att det går väl jättebra att lägga sig i en stoooooor vattenpöl. Mindre kul om vi säger så........När vi kom hem så åkte allt utom Alma in i tvättmaskinen. Det verkar vara min lott här i livet - att tvätta! Gahhhh

Jag önskar mig en mycket snygg hushållerska (typ Matte i Bygglov) och han skulle få pyssla och fixa hemma ex handla mat, städa, laga mat, sköta disken och bygga lite här och var! Vilken lycka!!!

Matte på ladies night i höstas!

Fast jag har redan en händig man hemma! Nu är han och spacklar i källaren och i morgon drar han igång den stora slipmaskinen. Och angående tvätten och allt annat som jag sköter om här hemma.....tja det ger i alla fall lite vardagsmotion och är väl en länk till verkligheten!

Ha en skön kväll och glöm inte bort "Letś dance"

Kram
 PUBLICERAT »  2009-01-09 @ 18:11:34 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Intubation och annat skoj!

Ja idag var det dax. Vi träffade vår föreläsare och gick sedan in tillsammans på central operation där han hade en teoretisk genomgång av fria luftvägar (vi fick ju först byta om till såna coola op-kläder!)
Han pratade och visade och pratade och under tiden han satt gjorde det så fick jag en sån konstig tanke. Det kändes helt overkligt att jag satt där och ska lära mig
såna livsviktiga och svåra saker som att intubera för att rädda liv!
Men hallå!
Ni ser väl att det bara är jag Anne (jag tänkte att snart kommer de väl på att jag har smugit in på fel föreläsning!) och då tvivlar jag på att just jag ska klara av det för att alla andra verkar vara så himla mycket bättre och duktigare.

Men faktum kvarstår att han faktiskt helt seriöst verkade tycka att vi alla (och jag) var kompetenta nog för att få denna genomgång (visserligen är det narkospersonalen som söver och intuberar men vi som blivande IVA-personal måste ha en del kunskaper, eftersom vi kan hamna i situationer då vi måste handla snabbt för att fixa en fri luftväg på sin patient)
Efter den teoretiska genomgången så skulle vi få öva!
Det var skoj och svårt, men på tredje försöket lyckades jag faktiskt intubera övningsdockan!!! Tjoho......det kändes så bra!

På eftermiddagen fick vi en jättebra genomgång av "Prismaflex" dialysapparaten. För er som inte vet vad det är så är det en apparat som renar blodet när inte njurarna klarar av det själva. Det var intressant och spännande, känns oxå svårt men på ett annat sätt.

Imorgon ska vi till sjukhuset igen och göra A-HLR (avancerad hjärt och lungräddning) det ska bli intressant och skoj. Man kan aldrig få för mycket kunskaper!

Nu ska jag gå och träna på mitt dåliga självförtroende........

....och be en bön för att jag kommer att bli en duktig och kompetent IVA-sköterska
 PUBLICERAT »  2009-01-08 @ 18:48:01 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(6)

Seminarie!

Idag var det så dax för skola igen....vi började med heldag, seminarie av hemuppgiften vi haft under julen (för inte ska man få vara helt ledig inte!) så idag har vi gått igenom och disskuterat vetenskapliga artiklar båda avigt och rätt. suck........det är ju inte det roligaste jag vet.
Julia har haft studiedag idag så hon har varit ensam hemma med vovvar och katter, Bella har visst lyckats att välta ner en blomma i soffan ggrrrrrrrrrrr

På tal om blommor så har jag ett par sticklingar av "spindel lilja" om det är någon som vill ha! Säg bara till! De blommar inte förrän tidigast andra året men eftersom blommorna är så vacklra så är de väl värda att vänta på


Imorgon ska vi få öva oss på att hålla fria luftvägar och förhoppningsvis intubera på förmiddagen och på eftermiddagen ska vi lära oss dialysapparaten! Det ska bli kul!

Mannen är iväg på Hockey i Gislaved ikväll...det innebär att jag blir kung över fjärrkontrollen och kan titta på hem till gården i lugn och ro!

Ha en skön kväll!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-01-07 @ 18:05:25 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(8)

Slut på ledigheten och tillbaka till verkligheten!

Ja så var julen över (fast jag har ju lovat Henrik att låta ljusstakarna och adventsstjärnorna vara kvar i fönstrena en vecka till) och samtidigt som det har varit helt underbart att vara ledig så ska det bli skönt att komma tillbaka till verkligeheten, jösses nu har man ju igen koll på vilken veckodag det är!

Idag har jag haft en het och flåsig dejt med Mr Crosstrainer! Det var ca 5 veckor sen sist , men trots det så lyckades jag göra 5 km på 26 minuter! Det är jag jättenöjd med!
När jag hade gjort det så kunde jag med gott samvete lägga mig på soffan och slappa, jag tittade på de avsnitt som jag hade kvar sen innan jul av det underbara "hem till gården".
Det var faktiskt ett riktigt hallelulja moment ha ha ha ha ......
Till middag blev det mammas jättegoda ugnsrösti med fläskfilé mmmmmmmmmm vad gott!

Jag har ägnat en del av dagen åt att granska vetenskapliga artiklar, det är liksom baksidan av att plugga vidare till IVA-sjuksköterska....
Ikväll blir det läggdax i vettig tid eftersom vi alla (utom Julia som börjar med en studiedag!) ska upp tidigt och iväg till dagis, skola och jobb.
Ha det bra alla!
Kraaaaaaam
 PUBLICERAT »  2009-01-06 @ 17:57:20 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

ARG!!!!!

Dagen började bra, jag var i skolan på fm och träffade min studiegrupp, alltid lika trevligt! När jag hade varit där så skulle jag ju naturligtvis handla (hmmm, brukar visst vara min uppgift) och åkte då till COOP. Jag svängde in och parkerade snyggt och prydligt i min ruta på familjeparkeringen, ni vet de där extra stora parkeringsfickorna.....
När jag sedan kom ut ur affären så möts jag av en otrevlig syn

En fullkomlig galning har parkerat så nära min bil så att jag inte kunde öppna dörren för att kliva in på förarsidan (vår bil är till höger i bilden) Nä nu jäklar!
Jag hivade naturligtvis upp kameran (mobilen) och tar ett par kort.
Varför då? Jo för att på andra sidan om hans bil (jag utgår ju ifrån att det är en man som har parkerat så här illa!) så såg det ut så här

Jag menar, kolla hur mycket plats det var där då! det var nästan så stor plats att det hade kunnat få plats en bil till!!!
Åh vad arg jag var/är (fast det börjar lägga sig nu!) jag lastade in mina matvaror och tog sedan fram mitt A4 block och skrev en MYCKET ARG LAPP och satte fast på hans vindruta. 
Men problemet kvarstod....jag var ju tvungen att på något sätt ta mig in i bilen.
Jag har inte jättelånga ben direkt, men de små korta benen jag har hade nog stelnat till i kylan
(-8 grader)  så när jag skulle krångla mig in så lyckades jag placera mina snömoddiga och smutsiga skor både på ratten och sätet GRRRRRRR
så när väl rumpan landade på sätet så landade den i en blött & smutsig klump, jaha fläck på jeansen!
Satan! Nu var jag så uppretad att jag fick ånga på mina glasögon!
Åh nu vill jag bara hem......satte mig till rätta och skulle starta bilen.....gahhhh, där satte jag handen på den andra blöta och smutsiga fläcken!

När jag väl kom iväg därifrån så tänkte jag på den där boken som jag läst av
Kaj Pollak - "att välja glädje".
Där skriver han bla om att när man möter en person eller en jobbig situation så kan man välja hur man ska se på den och bemöta den. Man ska tänka så här: den här personen är utsänd åt mig för att jag ska lära mig något av den.
Men hallå!!! Vad ska jag lära mig av den här situationen?? Att jag ska välja en parkeringsplats som ligger längst ut i en parkeringsrad eller att ta med mig blå tossar att sätta på mina skor om jag behöver krångla mig in genom andra sidan på bilen eller ska jag välja en annan tid att åka och handla?

Nej, det jag lärde mig är att det tyvärr finns personer i vår värld som helt saknar förnuft och sans och troligen inte behandlar sin värld som han själv skulle vilja bli behandlad!

Ha en skön dag och glöm aldrig att parkera bilen rakt!

 PUBLICERAT »  2009-01-05 @ 15:04:31 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

Söndag 4/1

Idag har vi viarit i Kallinge och åkt skridskor! Henrik blev lite sur över att han inte hittade sin "KHK" mössa att ha på sig där! Jag drog en lättnande suck..... Vi packade ner fika och åkte iväg. När vi hade fått på oss skridskorna (det känns nästan som om man ska vända ut och in på sig själv när man sitter dubbelvikt och snörar sina skrillor) så vinglade vi ut på isen, det är ju trots allt ända sen i våras som vi åkte sist!
Plötsligt är det en människa som ropar till oss: "Ni måste ha hjälm på er!" Ojdå.....av någon okänd anledning så brukar jag och Henrik fuska med hjälmen (herre jösses har man stått och fixat frisyren vill man ju inte sabba den direkt!) jo vi vet att det är dumt. Som tur var så hade de hjälmar till utlåning (Alma och Julia har alltid hjälm på sig) jag fick först en blå men den satt så hårt om huvudet att jag kände att den stasade av blod ifrån att komma upp till hjärnan!
Sen fick jag en gul och Julia sa att jag liknar "svamp bob fyrkant"


Vi var väl alla lite ringrostiga idag men det tog inte så lång stund innan man fick bra glid! Jag har dock inte vant mig vid att jag inte har några "tjej-taggar" på mina nya skridskor. Jag köpte ju ett par nya för ett år sedan och då var taggarna precis livsfarliga (jag köpte ett par sport-skridskor) och pga det så bad jag Anna Appelbergs pappa att slipa bort taggarna. Jodå det fixades efter säsongen var slut så när jag nu tog på mig mina nyslipade skridskor så höll jag nästan på att slå ihjäl mig på pga av att taggarna är borta!!!

Alma fixade det riktigt bra!
     

Vi hade en härlig förmiddag ihop!


Henrik ("isprinsessan") visade glatt upp sina färdigheter! 


När vi kommit hem så åt vi lite lunch och sedan var det dags! Alla tomtar och julgranen packades ner och välkomnas inte förrän om ca 10 månader.
Men det är inte lätt att göra alla till lags i vår familj, Julia vill som jag, ta bort julen men Henrik tycker att det är mysigt att ha ljusstakar och stjärnor uppe nu (det var ju ett farligt gnällande när jag ville ha upp det i slutet av november för då ville han absolut inte ta fram det!) vi gjorde i alla fall en kompromiss, jag lovade att vänta en vecka innan ljusstakar och julstjärnor i fönstren packas ner.

Sen gick vi ut så att Alma fick åka lite pulka
  

När vi kom in igen så fick barnen ge sig på pepparkakshuset

Dammigt men gott! 

Ha en skön kväll!
 PUBLICERAT »  2009-01-04 @ 17:13:12 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

del 2...

Gahhhh, nu har vi ägnat timmar åt källarröjning, det verkar ju aldrig ta slut!!!
Hur i hela hissingen kan man bara ha så mycket skräp, bra att ha saker(hittade typ 5 passare), sentimentala minnesprylar (en miljon teckningar som barnen har gjort), böcker, kläder, möbler (man vet ju aldrig när man behöver 13 extrastolar!)
en gammal stenmangel nån som vill köpa den? samt en massa andra saker som man faktiskt hade glömt att man äger!
Det lustiga med detta är att det är lika mycket prylar varje gång vi röjer!
Jag har en liten konspirationsteori om att våra grannar är inne i vår källare när vi inte är hemma och fyller på med sina prylar ha ha ha ha.....

Alma och Julia var ute och åkte pulka under tiden vi var i källaren så jag satsar på att åka pulka imorgon istället!
Ha en skön kväll!
 PUBLICERAT »  2009-01-03 @ 18:34:49 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

3/1-09

Tjohooooo det snöar idag!
Äntligen skulle jag vilja säga. Nu ska väl ändå pulkorna få användas! Snön gör att det blir lite ljusare ute och lite roligare. Alma är på kalas så hon har ännu inte varit ute i det. Men det har vovvarna som tyckte att det var jääääääätte skoj! 



Bella är ju som sagt lite frusen av sig men har fått ärva en jacka av "morbror" Max som har växt ur sin. 


Nu är det knappt att jag kan lägga band på mig längre.......jag vill verkligen ha bort julgrejerna! Lika mycket som jag längtare efter att få ta fram dem under hela hösten så vill jag verkligen ha bort dem nu! Får se vilken av de närmaste dagarna det blir.......jag orkar i alla fall inte vänta till "tjugonde dag knut"!
Ha en skön vintrig dag!
Kram  

 PUBLICERAT »  2009-01-03 @ 14:34:54 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Fredag 2 Januari

Idag har vi varit och hämtat kaffekannan som jag beställde till min "King of coffee" så nu har det äntligen löst sig! Julia fick ett par nya jeans, Alma handlade present till Johanna S som fyller år idag (kalas imorgon) och så fixade vi ljusdämpade glödlampor till sovrummet för att när man ska ligga och läsa så lyser det som om man hade själva aftonstjärnan i rummet!
Vi åt en sen lunch och gav oss sedan iväg på en underbar promenad till Tallholmen i Nättraby. Tog lite bilder med mobilen


Här är betydligt mycket fler människor på sommaren!


Det var verkligen kallt och Bella frös som en tok trots den varma tröjan.


Isen ligger tjock och vi mötte en del som åkte skridskor. Hundarna tyckte att isen var konstigt att gå på!




Vår underbara Sally!



Här sitter Alma och har hela sjuhalla bakom sig.

Ja det var verkligen en helt magiskt vacker tur vi gick på. Jag blir så fylld av ny energi och jag tänker ofta på hur bra jag har det som får bo i en sån här vacker miljö.
Jag har hela Nättraby i mitt hjärta!

Ha en skön kväll och glöm inte att kramas lite extra ;)
 PUBLICERAT »  2009-01-02 @ 16:14:26 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Nyårsafton 2008

Jösses vilken härlig dag det var! 
Det mesta av städning, pyssel och plock hade vi gjort dagen innan, skönt!
Jag och Julia åkte till Fredrikskyrkan för att vara med på Linas & Niklas bröllop! De var så fina och bröllopet var vackert och kärleksfullt!


Under eftermiddagen var vi och hämtade maten som vi hade beställt - grekiskt festfat. Vilken besvikelse grrrrrrrr
Vi hade beställt mat till 6 personer (109 kr/person) och när vi öppnade upp och tittade så var där mat möjligen till tre personer. Henrik kontaktade Konsum, som bara är ombud för "festbutiken" (som levererade maten) och konsum var så snälla att de hjälpte oss dvs de plockade ihop mat så att det skulle räcka till alla. TUSEN TACK konsum!!!!!

Maten var jättegod och alla var så nöjda och glada!

Marie, är inte bara veterinär utan oxå sömmerska och hon lovade att hjälpa Henrik med att göra lite justeringar på hans frack (pingvindräkt!) En del mått behövdes ju tas mitt i allt ihop


När det var klart så bara måste man titta på "grevinnan och betjänten" innan vi njöt av den underbara desserten som kan rekomenderas åt alla - Baileys panacotta med passionsfrukt. Yummi vad gott.......

Nu var det äntligen dags att testa det nya spelet som vi köpt

Så hysteriskt roligt att jag faktiskt har träningsvärk i skrattmusklerna i dag!! Man gör saker som man nästan inte trodde att man skulle kunna göra.....ha ha ha

Utmaning, någon annan skulle skriva ett ord på magen (det stod inget om att man inte fick använda en permanent penna!)
Helt plötsligt sitter man och ser intelligent (?) ut i majonäs på kinderna!!! Efter en stund började ångorna svida i ögonen och huden blev konstigt röd......Men vad gör man inte för att vinna?!
  Ja......vad gör man inte för att vinna? Man tar frugans smink!

 En eldig tango ingick oxå i spelet, alla är dock inte lika böjbara!

Fungerar inte det så kan ju alltid ta till det gamla knepet, låtsas är du är en galen kanin som äter morötter och hoppar samtidigt ha ha ha ha ha ha ha ha...........


Tiden gick alldeles för fort och plötsligt så var det gamla året slut och det nya bankade på dörren (kan ju i och för sig varit alla smällare som dundrade), vi gick ut och firade med champange och tittade på smällare, jo vi smällde en del själv oxå. Eftersom våra hundar inte är skotträdda så tyckte vi att det var ok att göra det. 
 
      
Vackert med fyrverkeri och så luktar det så gott!

 GOTT NYTT ÅR!!!!

Ja vi blev väl lite dimmiga sådär i slutet.....


Hur som helst så hade jag en fantastiskt rolig nyårsafton med min familj våra kära vänner! Det blev ett riktigt bra avslut på 2008 så nu ser vi fram emot 2009 med allt vad det för med sig.
Kram till alla!
 PUBLICERAT »  2009-01-01 @ 11:38:02 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

RSS 2.0