A-ha och ojdå!

Ja vad ska man kalla denna dag? Kanske "a-ha! och ojdå!" dagen?! Det kan inte hjälpas men det blir mycket sjukvårdsprat på min blogg, jag är ju mitt i det hela dagarna.
Det roliga med att göra denna praktik är när man få såna där a-ha upplevelser. Hela hösten pluggade jag så att hjärnan nästan fick härdsmälta och nu är det så dax att omsätta det till verklighet. När alla dessa kunskapsbitar faller på plats och man ser att det fungerar i verkligheten (oftast) som det står i böckerna så känns det så bra!
Det så kallade "läkarspråket" (som för många är ett mycket konstigt språk) har jag nu dekrypterat och det är så coolt ;)
Ha! Jag har alltså lärt mig det hemliga språket!!!
( I och för sig så finns det ju en del läkare som inte talar utan skriker och morrar! Det finns säkert en del av er läsare som vet vem jag menar!)

Idag skulle jag verkligen vilja skriva vad jag har varit med om men det kan jag inte göra för då röjer jag min patients identitet. Typisk för det jag har sett idag är verkligen "ojdå" det där var inte bra.....Undrar om patienten överlever till imorgon när jag kommer till IVA. Även om jag anser att sjukvården är mycket bra så finns det en gräns för vad man som människa kan överleva.

Min lilla Julia har kommit hem ifrån mormor och morfar. En timme efter det att hon kommit hem så sa hon: jag skulle kunnat stannat hos dem ett par dagar till för det är så mysigt där!! Snacka om gott betyg. Tack till mormor och morfar!

Mannen min var nästan okontaktbar när han lkom hem från jobbet. Han var så nervös och det såg nästan ut som om nerverna låg utanpå kroppen på honom.......varför då? Jo han skulle på en mycket viktig hockeymatch!
Tur att jag inte hade en massa viktiga saker att diskutera med honom om ;)
Ja ja.....ikväll blir det ett par avsnitt av "hem till gården" och en liten skål med capuccino glass, yummi!

Så, en skön kväll till alla!
Kram

Kommentarer
Postat av: Bellis

Hej och tack för kommentaren. Ja jag är då helt nyfärsk syrra och det känns både jättekul och lite skrämmande att vara ute i verkligheten. Jag har fått jobb på en gynonkologisk avdelning och trivs jättebra. Vad roligt att specialisera sig, jag har väl planer på det om ett par år också, är lite inne på barnmorska. Trevlig blogg förresten, hit återkommer jag gärna igen./ Bellis

2009-02-18 @ 18:21:01
URL: http://metrobloggen.se/Bellis
Postat av: MammaRussin

låter som du och lilla stina håller på att lära er språk båda två, hihi..;)



se att du hittade "bellis" med.. världens goaste tjej..



ha en toppen kväll nu ..



kramkram

2009-02-18 @ 21:45:02
URL: http://enburkrussin.blogspot.com
Postat av: MammaRussin

hej hej

du har en överraskning hos mig... :)



kram

2009-02-19 @ 17:02:21
URL: http://enburkrussin.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0