Heldag!

Wow vilken dag! Vi började med att gå en sväng på drottninggatan. Julia hittade ett par coola strumpo hon ville ha och Alma önskade sig en väckarklocka. Vi hade bestämt oss för att se vaktavlösningen på slottet 12.15 så innan dess skulle vi äta lunch. Vi valde ut en mongolisk resturang som hade thai/mongolisk buffé. Jättegott!

Härlig miljö och god mat, hoppade dock över det farliga vita riset och dök rakt på kycklingen Yummi!

Sen gick vi upp till slottet och i isande vind stod vi och tittade på de vackra pojkarna som hade klätt ut sig till soldater. Inte så tokigt :)

Därefter så gick vi runt och tittade på den helt underbara miljön i slottet. Kungen och frugan var visst ute ett ärende! :)
Det var riktigt att man kände historiens vingslag. Alma tog det hela på mycket stort allvar och övade sig i alla trappor på att gå precis som alla prinsessor gör! Hon höll i kjolen och trippade (försökte sväva) ner på tå...jodå det gick ganska bra!
Vi ville absolut inte missa skattkammaren, åh varför är man inte av kunglig börd som får ha drottning kronan på sig lite då och då!
När de stängde på slottet gick vi över i gamla stan och tog en fika på ett fantastiskt härligt fik i en källare. Vi satt i ett eget litet bås som hade varit en fängelse håla för ca 200 år sedan. Kaffet var gott men kakan hoppade jag utan problem över (tog en näve nötter till i stället) det trodde ni inte va?
Gamla stan är så vacker och mysigt att jag absolut måste åka dit när det är sommar och bara strosa runt!

Man får nästan ont i nacken av att titta uppåt hela tiden men det är ju där en del av allt det fina finns!


Nu var det dags att börja fundera på var vi skulle äta kvällsmat. Vi bestämde oss för Hard Rock Café som vi verkligen gillar! Vi testade tunnelbanan dit som verkligen var en höjdare tyckte Alma.
Vi har besökt några andra av deras resturanger och vill inte bryta trenden. Vi har varit i London, Bangkok, Niagara fallen, Orlando och New York och nu Stockholm!
Maten var så god! Jag tog en kulinarisk upplevelse som hette "Haystack chicken sallad"

Jättegott!!

Nu är vi tillbaka på båten och vi är helt utslagna. Vi har ju ingen tv här så vi får roa oss på annat sätt!
God natt!


Kommentarer
Postat av: Benita

jag har också varit på samma mongoliska restaurang ococh ätit och jag hållr med dig om att det var mysigt och mycket god mat, man kan verkligen rekommendera stället

2009-03-24 @ 15:59:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0