Så glad!

Åh vad jag känner mig nöjd och glad idag. Idag när jag skulle köra hem så bestämde jag mig för att köra till systembolaget för att köpa vin och när jag kommer till kassan så säger kassörskan: Kan jag få be om din legitimation? ;)
JA!

Det var verkligen ett hallelulja moment (himlen öppnade sig och änglarna sjöng för mig!) Wow liksom!

Jag hade den stora glädjen att stiga upp 05.10 även idag......hm det är väl den enda nackdelen med jobb, eller hur?
Idag har jag haft en mycket spännande patient, respiratorbehandlad, mycket droger = mediciner och en del krävande undersökningar. Det är ju så spännande!

Glädjande är oxå att vågen och jag är kompisar igen :)
Men mer om det på söndag!

Mer glädje då.....ja solen skiner ju och det är härligt väder och så får vi en extra lång helg!
Tyvärr blir det ingen maj eld i kväll men det får väl gå ändå!
Jag har beställt ett par nya glasögon via favoptik. Det ska bli så skönt att få ett par nya bågar och eftersom de är så billiga så behöver det ju inte gå 4 år tills det är dags för nästa par. Jag har i och för sig redan bestämt mig för att köpa ett par slipade solglasögon oxå.

Ha en skön kväll!
Kram ♥
 PUBLICERAT »  2009-04-30 @ 18:43:06 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Rufsig i håret

Idag har jag varit hos världens bästa sjukgymnast igen, helt underbar men när man går därifrån är jag ju helt rufsig i håret... :D
Ja då kan man ju börja undra vad han har gjort med mig men skönt var det i alla fall!

Jag har fått hem provbågarna som jag beställde i måndags men jag hann inte prova dem innan jag stack iväg idag. Hoppas att de är bra! Fortsättning följer...

Imorgon ska jag stiga upp 05.10 igen....åh hemska tid på dygnet! Men det är spännande att vara på thiva så det gör inget. Idag har vi haft en riktigt instabil patient, hemskt att erkänna men det gillade jag verkligen! Lärorikt men oj så trött jag är nu...
Sängen kallar!

Ha det bäst!
Kram ♥
 PUBLICERAT »  2009-04-29 @ 21:33:31 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Godkänd igen!

Idag vaknade jag kl 05.10 av att mitt mobilalarm sätter igång med låten "Tingeling" ha ha ha ha ....Helt galet och helt oplanerat för jag vet verkligen inte hur den lyckades hamna där!

Igår när jag kom hem sent efter praktiken så blev jag överlycklig, jag hade fått mail ifrån läraren i handledningskursen att jag var godkänd på min enskilda rapport ;)
Yes, vad skönt!

När jag skulle åka och hämta Alma ifrån dagis så åkte jag förbi denna vackra vy

Man riktigt känner hur allting vaknar till liv igen efter den tråkiga vintern!

Hemma i trädgården har körsbärsträdet börjat blomma!


Här sitter Sally och njuter av värmen tillsammans med oss i uterummet!

Åh vad jag älskar den hunden!

I morgon ska jag till min underbara sjukgymnast igen och bli "knådad på". Faktiskt så försvann den riktigt jobbiga yrseln nästan helt efter förra gången jag var där.
När jag har varit där så ska jag göra ett kvällspass på thiva.

Nu ska jag snart putta Alma i säng!
Ha det bäst!
Kram ♥
 PUBLICERAT »  2009-04-28 @ 18:35:45 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Nyss hemkommen

Jag har varit på thiva idag och det var kanonbra! Jag hade även denna gång en jättebra handledare. Tyvärr har operationen blivit inställd som jag skulle vara med på imorgon, men men .....nästa vecka blir det av istället.

Idag har jag äntligen varit på en synundersökning så nu ska jag sätta mig och beställa hem bågar ifrån favoptik. Jag är i stort behov av nya bågar!
Ja vad ska man annars säga om denna dag.....äh det blir inte mer!

Ha det bäst!
Kram ♥

 PUBLICERAT »  2009-04-27 @ 20:21:55 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Ett litet minus!

Efter 4 veckors kämpande så visar vågen idag på - 0,6 kg ;)
Åh vad glad jag blev! Jag har ju förvisso minskat i cm men man kan ju inte låta bli att vilja minska i vikt också.

Jag har inte ätit pasta, bröd, mjöl, kakor eller godis sedan jag började med GI. Det är så fantastiskt att kunna säga nej till saker som jag annars skulle bara vräka i mig, jag är stolt över mig själv!
Fast jag ska erkänna att jag tror att jag håller på att gå över till LCHF kosthållning. Hur som helst så mår jag bra och det är den största vinsten (ja en viss förvirring kvarstår men det kanska kommer att rätta till sig snart!).

Lilla partyprinsessan har fullt upp med kalasbjudningar om helgerna, så här fin var hon idag när hon skulle på Ellas kalas


Medan hon var där så bejakade jag mina dolda pyroman fantasier (?), jag plockade fram min ogräsbrännare och gick lös på allt hemskt ogräs utmed staketet och på plattorna. Riktigt bra resultat till minsta möjliga muskelinsats :)
Sånt gillas!

Jag har även tagit tillvara på solen idag så även ikväll är jag illröd i fejset ha ha ha ....
Till kvällsmat grillade vi, det blev en stor flintastek och jag valde idag att grilla falukorv till mig och Alma. De övriga åt potatissallad och jag tog spenatsallad och fetaost


Ikväll ska jag faktiskt kalasa på hemmagjord vaniljglass! Jag hittade en liten glasmaskin i längst in i skåpet (en bortglömd maskin, aldrig använd som Julia fick en gång när hon hade sålt jultidningar) och idag gjorde jag en liten portion gräddglass med äggulor och med äkta vaniljstång i och bara pyttelite fusksocker i.
Min familj trycker i sig glass både nu och då, så ikväll kan vi äta glass tillsammans :)

I morgon är det så dags att åka till Thiva igen, det ska bli kul och på tisdag ska jag vara med på en stor hjärtoperation!
Men nu är det snart dags för Alma att krypa i säng.
Ha en skön kväll!
Kram ♥
 PUBLICERAT »  2009-04-26 @ 18:51:34 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

Sol och grillning

Igår hade vi ju besök av Marie och Tobbe och deras två barn. Vi satt på altanen och pratade och hade det hur mysigt som helst. Framåt kvällen så grillade vi men det blev lite kyligt i vinden så vi satt i uterummet och åt. Oj vad gott det var!
Julia hade en av sina kompisar på övernattning så dem såg vi knappt röken av :)
Almas nya medicin fungerar bra och det är riktigt skönt!
Nu ska jag ut i friska luften och återkommer senare!
Kram ♥
 PUBLICERAT »  2009-04-26 @ 10:15:56 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Vackert

Ja det är verkligen en vacker stad vi bor i

Här står jag på trappan till makens jobb, hyffsad utsikt eller vad säger ni?
(fotat som vanligt med mobilkameran)


Igår var vi på middag hos systern som fyller år. God mat naturligtvis! En annan rolig sak var att vi blev presenterade för lillasysters nya pojkvän. En riktigt trevlig kille så nu håller vi tummarna för dem och önskar all lycka!

Jag har faktiskt inte vaknat av yrsel en enda gång inatt, åh så skönt!

Idag på förmiddagen så har jag äntligen skrivit klart min enskilda rapport så jag tänkta lämna in den på måndag. Solen skiner och det är helt underbart. Nu ska jag sätta mig på altanen med en kopp kaffe och invänta Marie & Tobbe (veterinären) vi ska grilla och som vanligt så blir det mycket hundprat! Alma och Isak är hyffsat jämngamla så de leker så bra ihop.

Återkommer!
CU, Kram ♥
 PUBLICERAT »  2009-04-25 @ 13:11:07 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Gud...

Jag mötte gud idag, (nej det var inte en thoraxkirurg ha ha ha ha) utan det var min underbara sjukgymnast.
Guuuuuud så underbart när han masserade och forcerade min nacke. Jag ska dit igen på onsdag, nice!
Alma har ju varit ledig idag så vi var en sväng på stan och fixade present till min stora syster som fyller år i helgen och vi ska dit ikväll och fira henne.
På eftermiddagen så har jag och Alma varit ute och njutit av det fina vädret. Sååååå skönt!

Systern hade otur med sin katt Bosse idag. Har var ute och skulle ju "bara titta lite närmare på den jätteroliga saken som låg i det höga gräset". Jodå Bosse blev huggormsbiten i näsan!
Syrran fick kasta Bosse och sig själv i bilen och åka till veterinären där han blev inlagd med dropp och smärtstillande. Vi kommer nog få en mer utförlig rapport om dettta ikväll men tydligen såg han ut som en handboll i huvudet den lille stackaren!

Ha en skön kväll!
Kram ♥
 PUBLICERAT »  2009-04-24 @ 17:24:17 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Överlevaren

Japp jag har klarat av mitt första pass på Thiva, trots nackvärken ;)
Det var så bra som jag hade föreställt mig , ett härligt gäng brudar som jobbar där.

Imorgon är dagis stängt så då ska jag vara hemma med Alma. Vi ska till Uroterapeuten och sen ska jag äntligen till världens bästa sjukgymnast. Gissa om jag längtar efter en rejäl nackmasage och sk "kotknäckande"...
Nice!
På hemmafronten har det varit bra, katter, hundar, barn och maken är nöjda med det mesta!
Nu kallar sängen och jag är på vippen att bli religiös dvs be en bön för en god nattsömn utan yrsel!

Ha det bra alla bloglovers!
Kram ♥
 PUBLICERAT »  2009-04-23 @ 21:57:21 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Kalldusch

Usch inatt har jag varit yr igen och jag känner mig verkligen inte alls bra ! Jag har ont i nacken och huvudet...
Idag ska jag ju börja på min nya praktik/nya arbetsplats så man vill ju gärna göra ett bra första intryck.
Jag har medicinerat mig och tänkte ta en lång varm dusch för att mjuka upp nacken lite, men nej då! Det fanns inget varmvatten så jag fick paniktvätta mig i kallt vatten

Nu sitter jag här och försöker ordna till mig så att jag kan gå iväg sen, jag svettas mängder, och känner mig svajig och vågar inte röra huvudet för fort för då snurrar det. JÄVLA SKIT!!!!
Gahhh jag vill inte ha det så här....

Ha det bra!
 PUBLICERAT »  2009-04-23 @ 10:09:11 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

Matte utställning!

Idag var vi bjudna på matte utställning på Almas dagis. Det var en utställning som alla förskolorna i byn har varit med och skapat. De är mycket ute i skogen och för in matten i de dagliga aktiviteterna, ex en hel, halv eller fjärdedel, större än och mindre än, jämnt delbart och storlek kontra vikt. Fantastiskt vad duktiga barnen är!
Sen är det ju fantastiskt skönt att barnen har såna aktiva och drivande fröknar. Vad jag vill minnas så bestod min förskola av (visserligen ett antal år sedan) att man satt och vävde och pärlade:)
Åh vilken härlig tid det var! Så bekymmerslöst...

Idag har jag och Marie O varit på BTH och fixat och justerat på den där jäkla rapporten. Ja ja ...vi är i alla fall närmare slutet än början.
Jag har oxå hunnit med att koka ett gäng märgben till vovvarna så nu luktar det apa i hela huset ha ha ha ...vad gör man inte för sina små "vovvs".

I morgon är det så äntligen dags att få komma på praktik till thiva, som om ca 6 veckor ska bli min nya arbetsplats ;)
Nu är det bara till att hoppas på att jag kommer sova bättra i natt än den natten som var. Jag vaknade två gånger av en kraftig yrsel. Ganska tröttsamt och jobbigt att ligga och se bokhyllan komma flygande från samma håll hela tiden! Det kanske snart är dags att söka för det där....tänk om det är allvarligt....



Ha en skön kväll alla härliga människor!
Kram ♥
 PUBLICERAT »  2009-04-22 @ 18:21:09 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Möte med chefen!

Idag har jag och de andra två tjejerna varit på möte med chefen och löneassistenten. Jodå allt gick bra! Jag ser fram emot att få komma igång och börja jobba och framför allt börja få LÖN!!!

Annars har jag suttit med rapporten....

Jag skjutsade in Julia till stan för att hon skulle klippa sig på Stråh hos fantastiska Anna. Julia blev så snygg i håret men så tar det oxå en timme att bli tvättad, få hårmassage och bli klippt!
Hur som helst så blev hon jättefin :)
Jag och Julia var oxå på bokia och köpte pennor som hon behöver till att rita/skriva på en tröja som hon tänker fixa till. Det projektet ska bli spännande att se!

Maken har varit i Karlshamn idag och innan han körde hem så skulle han leta efter mandelmjöl till mig på city gross men icke att det fanns där ! Är det någon som vet var jag ska kunna köpa mandelmjöl?

Nej nu är det dags för Alma att hoppa i säng!

Ha det bäst!
Kram ♥

 PUBLICERAT »  2009-04-21 @ 19:03:43 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Mossig eller?

Mossig i hjärnan kände jag mig synnerligen idag när klockan ringde 05.15.....
Jag har varit på HIA hela dagen, punkt.

När jag körde till dagis för att hämta Alma så kom det en tjej gående längs vägen, ca 15-16 år sådär och det är nu jag började att känna mig mossig när jag märker att jag ojjar mig över hennes klädsel (som kanske är helt normal på en tjej i den åldern!)
Hon hade en svart skinnjacka, svarta jogging brallor (såna med muddar längst ner) vita tubsockor (team sportia) och badskor(!) också teamsportia!!!
Men hallå, hur tänkte hon där?

Som pricken över i:et så hade hon långt superblekt hår och massor av brunpuder i ansiktet och vita läppar (idominsalva) och jättesvart runt ögonen. Är detta verkligen normalt, eller är det ett mått på hur mossig jag är? Shit vad jag känner mig gammal nu ;)

Vad tycker ni?

Till lunch idag hade jag fiskgratäng som blev över igår, jodå det gick att äta idag oxå. Jag hade ett kokt ägg till och en sallad. Kvällsmaten blev en köttfärsröra med CF (creme fraiche) i, sallad och fetaost till det. Gott!
Ikväll ska jag mentalt förbereda mig för mötet med mina nya chefer imorgon :S

Måste även sätta fart att skriva på mina rapporter. Min egna i handledningskursen och den tillsammans med Marie O i vårdvetenskapskursen som heter "Patienters upplevelser av respiratorvård"...suck...
Har tappat lite av inspirationen där känner jag...

Alma tittar på svampbob fyrkant och det driver mig nästan till vansinne!

Gahhhh
Nej tacka vet jag Pippi Långstrump.

Ha en skön kväll!
Kram ♥



.
 PUBLICERAT »  2009-04-20 @ 17:16:19 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Bakning och matlagning

Idag har jag bakat mandelbröd, gode tid vad jag har saknat att sätta tänderna i en smörgås!

Det var ju så enkelt att det är rent löjligt! Så varför har jag inte gjort detta innan??

Alma har varit hos en kompis och lekt idag. Julia och jag har varit på långpromenad tillsammans med vovvarna. Vi plockade en ny bukett vitsippor. Åh vad de är fina!

Mannen har röjt i trädgården och klippt gräset och jag har röjt inne . Almas rum såg ut som ett katastrofomrråde och det krävdes en kraftansträngning att få det beboeligt igen!

Till kvällsmiddag gjorde jag något som jag faktiskt inte har gjort sen förra årtusendet! Jag tillagade torsk!!!
Såna där "saker som bor i vattnet" är faktiskt inte min favorit, men nu gjorde jag det i alla fall ;)

Familjen blev överlyckliga så jag förstår att det var efterlängtat. Jag gjorde panerad torsk, kokt potatis och remoladsås till dem och en fiskgratäng till mig. Jo det var faktiskt gott! Nu har jag fått lova att tillaga torsk snart igen.

Imorgon är de måndag och då bär det av till HIA igen, 07.00 ska jag vara där...

Ha en skön kväll alla!
Kram ♥
 PUBLICERAT »  2009-04-19 @ 18:28:43 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Händelserik eftermiddag och grillpremiär!

Eftersimskolan så skulle ju Alma på "tjuv och polis" kalas.Så här tjusig blev hon

På huvudet har hon en helt äkta "befälshatt" ifrån sovjetunionen (när landet hette så).

När hon var där så åkte vi till Elgiganten och köpte en torktumlare. Vi hystade in den i bilen och körde hem. Eftersom både tvättmaskin och torktumlare är kopplade till samma brytare i tvättstugan så kunde vi inte få den på plats och börja använda den förrän en elektriker hade kopplat in den åt oss.

Henrik ringde till den elektriker som brukar komma och hjälpa oss och......tada!
En halvtimme senare kom han hem till oss och kopplade in den!

Av en händelse så hade jag tvätt i tvättmaskinen så de var bara att lägga in tvättan i torktumlaren och provköra den direkt. Wow alltså!
Så tyst den är om man jämför med den gamla maskinen. Dessutom finns det massor av olika program så jag får nog sätta mig och läsa bruksanvisningen. Tvätten torkade på ett kick och då kom nästa överraskning....när tvätten var torr och jag öppnade den så lyste det en lampa! Jo jag vet...I-lands lyx men så himla bra med lampa i ;)
(vi har ju så dåligt lyse i tvättstugan. Vi har faktiskt lampa i diskmaskinen också!)

Idag är mannen min bästa vardagshjälten som såg till att få hem en ny torktumlare OCH en elektriker som kunde hjälpa oss.
Därefter så var det äntligen dags för grillpremiär! Men jösses så gott!
Jag är lite kinkig och gillar bäst kyckling medan de andra är mer för "riktigt" kött. Till det hade vi sallad och de andra hade potatisklyftor.
Åh vad det smakar sommar ;)

Som vanligt så är det mannen som sköter grillningen, och det gör han med bravur!
(det är ju i och för sig lite märkligt för han lagar alldrig mat inomhus med samma goda resultat)
:O

Alma sitter och äter sitt lördagsgodis - jordgubbar!
(importerade och svindyra men ack så mycket nyttigare än godis)

Imorgon tänker jag hoppa över vägningen, känner på mig att det inte kommer att vara något minus ändå....

Glöm nu inte Robinsson ikväll!
Kram till alla mina kära bloglovers ♥
 PUBLICERAT »  2009-04-18 @ 18:38:22 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Klargörande ang Bella!

Jag fick tidigare idag en kommerntar (anonymt) ang hur vi tar hand om Bella (som för övrigt är 8 månader) så jag känner att det är dags för ett klargörande om hur saker och ting ligger till.
Jodå vi känner mycket väl till rasens egenheter och för den delen är ju alla hundar ett flockdjur.

De dagar när alla i familjen är iväg (inte jätteofta eftersom jag normalt sätt jobbar oregelbundna tider) så är Sally och Bella instängda i halva hallen och i köket tillsammans.

Jag antar att Du (anonym) känner till att allt för stora utrymme gör att hunden blir stressad av det. Vi har talat med flera olika uppfödare och olika veterinärer om att begränsa deras utrymme för att göra dem tryggare med att vara ensamma hemma så detta är inget vi har kommit fram till själva för att vara elaka mot våra djur. Tvärtom vill vi skydda dem ifrån att skada sig när vi inte är närvarande, vilket de lätt kan göra om de har tillgång till hela huset.

Stora flickan går i skolan som ligger 5 minuter från vårt hem och mannen kör hem ifrån jobbet när det behövs för att rasta dem, så de är inte lämnade ensamma hela långa dagar.

Innan vi lämnar dem ensamma så är de välrastade (ca 45 minuter) men livet består inte bara av aktivering och lek utan också av avkoppling och vila. De får ha sina leksaker, tuggknutar, ben och ofta nykokta märgben och naturligtvis tillgång till friskt vatten. Radion står på för att de inte ska bli stressade av ljud utanför. Vi är väl insatta med vilka regler som är gällande angående att ta hand om hundar i hemmet.

De som känner mig och mitt sätt att skriva i bloggen vet att jag har en speciell jargong när jag uttrycker mig. Detta är inget jag tänker ändra på utan att jag kan försäkra alla läsare om att våra djur har det bra och blir väl omhändertagna.

Visst är det bra att det finns Djur (skydds) vänner som värnar om alla djur.
Så nu hoppas jag att jag har lugnat de som var oroliga för Bella!

Anne





 PUBLICERAT »  2009-04-18 @ 15:28:18 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Simskola

Idag vaknade Alma som vanligt tidigt, innan 07.00 tjoho....
Av den anledningen så hinner man ju nästan hur mycket som helst innan det är dags att åka till simskolan.
Efter simskolan så ska hon på "Tjuv och Polis" kalas hos en dagiskompis. Tur att man har kompisar som har pojkar som kan låna ut poliskläder, Tack!

Solen skiner och det är ju helt underbart ♥

Återkommer senare!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-04-18 @ 10:13:04 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Kvällspromenad

Nu har vi varit på en helt underbar promenad med hundarna längs vår vackra å genom byn. Passade på att plocka vitsippor, de är ju helt ljuvliga, eller hur?


Ha det bra alla!
Kram ♥
 PUBLICERAT »  2009-04-17 @ 19:07:04 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Vi har plockat poäng!

Idag när jag var på väg till skolan så ringde de ifrån dagis och sa att Alma inte kände sig bra. Som väl var så hade farmor och farfar tid att åka och hämta upp henne och ta med henne hem till sig. Tusen tack för det
Vi jobbade på bra med rapporten och mailade sedan den till vår handledare. Som jag undrar om vi någonsin kommer bli klara med den! Varje gång vi tycker att vi har kommit en bra bit på väg så får vi tillbaka den med kommentarer om allt vi ska ändra på. Oftast handlar det om småsaker som ex ordföljd och referensteknik. Eftersom ämnet är vårdvetenskap så är det kvalificerat ordvrängeri!

Nytt på Bella fronten.....tada, det står 2-1 i kampen om vilken sida om gallret som Bella ska vara på, så vi plockar äntligen poäng där :D

Ikväll orkar ingen laga mat så det blir pizza för familjen och en brödlös kebab till mig. Gott!
Ha en skön kväll!
Kram

 PUBLICERAT »  2009-04-17 @ 17:19:18 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Fredag, åh vad underbart!

Så skönt att denna vecka snart är till ända! Så vad har Ni för planer idag då?

Jag ska strax bege mig till skolan (hmmm måste bara försöka göra mig respektabel först!) så nu har jag pratat allvar med Bella. Om hon sköter sig bra så ska hon få ett extra gott ben när jag kommer hem. Undrar om hon fattar?!

När mannen kommer från jobbet så får vi väl åka och titta på vilken torktumlare som vi ska köpa...suck...
I den takten som jag tvättar hinner jag inte få tvätten torr, och ärligt talat så blir handdukar bara hårda och raspiga om man inte torktumlar dem så att de blir sådär mjuka och fluffiga. Eller vad säger ni?

Solen skiner från en fullkomligt klarblå himmel, kan det bli en bättre start på den här dagen?

Jag önskar alla en härlig dag ♥
Kram
 PUBLICERAT »  2009-04-17 @ 08:17:37 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Varför ...



ska det vara så svårt att överlista en dansk/svensk gårdshund? Just nu står det 2-0 till Bella :mad:

De insatser som vi gjorde igår för att få Bella att stanna i hennes avgränsade utrymme hade ingen som helst nytta till vår fördel. Hon hade överlistat husses stängningsanordning och lyckats komma ut i hallen igen..suck...
Idag blev offret mina "fin skor" och Almas inline hjälm. Skohyllan (som jag för övrigt köpte för ett par månader sedan) ja...av den finns det bara spetor kvar :(

Henrik har förbättrat stängningen på grinden, hoppas att det fungerar!

Imorgon ska jag till biblioteket och skriva på rapporten med Mia om Bella då är på fel sida kompostgallrena så blir det hårdhandskarna med Bella. Det innebär att det blir en stängd kompostgaller bur till henne (med tak!)
Känn på den Bella!

På tisdag ska jag på ett möte med mitt nya jobb på Thiva = Thoraxintensiven i Karlskrona. Jag börjar faktiskt bli nervös, jösses det har liksom gått upp för mig att jag snart är färdig IVA sjuksköterska. Samtidigt som det känns lite läskigt så är jag så sugen på att börja jobba och dessutom är personalen på Thiva är jättetrevliga!

Mannens finger bultar idag oxå men han har ändå "dragit sig" iväg på ett möte ikväll.
Ha! Det innebär att jag med all säkerhet kan titta på hem till gården ikväll ;)

Ha en skön kväll!
Kram ♥


 PUBLICERAT »  2009-04-16 @ 18:17:50 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Hemma igen!

Kära maken är hemma igen!
Halv åtta ikväll kom han hem med fingret i behåll. Jo de gjorde ett ultraljud på fingret och fann då en bit tagg inuti fingertoppen! Den ena ortopeden tyckte att de skulle skära upp fingret direkt medan den andra tyckte att de skulle vänta eftersom det finns risk att de skadar nerverna. Det känns ju oftast bäst om doktorerna är överrens!
Det avslutades med att han fick med sig antibiotika hem för att få bukt med infektionen. Så får man se sedan vart taggen tar vägen.....har man tur så kan kroppen kanske själv förinta den.
När Henrik kom hem så var han helt slut och vrålhungrig.

Som om inte det räcker så har torktumlaren gått sönder :mad:

Nu får det vara nog!
Nu ska jag lägga mig ner och bryta ihop!
 PUBLICERAT »  2009-04-15 @ 20:01:15 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

SOS

Vaknade i morse kl 04.57 av ett illvrål -MAMMA!!!!!!!
Shit vad jobbigt det är att fara upp från sovandes till stående på 1 sekund....Alma stod nerkissad på toagolvet och grät. Jaha så var man vaken! Intressant sätt att börja dagen på...
Jag for till HIA och har haft en helt ok dag där fram till vid 13.00. Jag ringde till mannen då för att kolla hur det var med honom.

Nu kommer bakgrunden till det som ledde till denna eftermiddag:
För 1 1/2 vecka sedan så kämpade vi med att få ner vår jättehemska stora taggbuske. Jag rev mig mest på armarna men Henrik tog i rejält med händerna och stack sig naturligtvis (mer en gång) i höger pekfinger. Allteftersom dagarna har gått så har det bultat mer och mer i fingret....aj aj aj aj. Jag sa till honom att söka till vårdcentralen idag. Jo det gjorde han. Den första doktorn var lite osäker och kallade in den andra doktorn som då tyckte att en tredje doktor (ortoped) skulle kika på det.

Nu kommer fortsättningen:
Henrik svarade i telefonen sittandes på akuten! Jaha, va nu då undrade jag. Eftersom jag ändå var på sjukhuset så gick jag ner till akuten. Vid 15.00 fick han träffa ortopeden som tyckte att man skulle kika på fingret med ultraljud för att se om det möjligen satt någon bit av taggen kvar. Jag lämnade honom där eftersom jag var tvungen att åka och hämta Alma. Klockan 16.30 hade han varit på röntgen och jodå det fanns tydligen något kvar i fingret...men han skulle vänta på att få prata med doktorn igen....
Nu är klockan snart halv sju och han är inte hemma än!!!
Hmmmm, kanske dags att börja efterlysa honom!

Jag ska till HIA igen imorgon, ja dvs om jag har hittat maken innan dess ;)

Ha det bäst!
Kram

 PUBLICERAT »  2009-04-15 @ 18:24:21 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Handledning och seminarie

Wow vilken rivstart för hjärnan idag efter en mycket avkopplande påskhelg! Både handledningen och seminareit gick bra men nu börjar det närma sig tenta i denna kurs, pust....mycket som ska läsas in till den.
Alma har ju varit hos farmor och farfar idag men i morgon tror jag att hon ska försöka få gå till dagis. Det är planen i alla fall...

Jag ska till HIA igen morgon.

Bella den hulliganen har varit hemsk idag. När Julia kom hem för att gå ut med vovvarna så hade Bella på nått sätt fått upp gallret ut i hallen och tuggat sönder Almas cykelhjälm, en förvaringslåda och delar av skohyllan :mad:
hon hade dessutom tömt ut alla sakerna som låg i hallbänken och pridit ut dem. Julia var gråtfärdig när hon kom hem och möttes av detta.
Men varför??? Jag förstår det inte. Vi har avgränsat och anpassat storleken på deras utrymme till endast hallen och en liten del av köket. Hon slipper ju att vara ensam för hon har Sally hos sig, de är nyrastade när vi går hemifrån, de har ben att tugga på och regelbundet får de nya märgben. Så varför fungerar det inte då???
Så onödigt Bella! När husse kom hem från jobbet idag så tog han fram stora verktygslådan så nu sitter gallret väl förankrat i väggen och jag tycker nog att vårt hem börjar likna ett fängelse med alla galler.
Fungerar inte det så får vi väl skicka henne på uppfostringsanstallt ;)
Nån som ställer upp frivilligt?

Nu ska jag sätta mig och fixa manikyr, jag har ju världens bästa maskin


Ha en skön kväll alla bloglovers!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-04-14 @ 17:57:23 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Ny dag och nya möjligheter!

Oj så deppigt det var igår då :blush:

Ok men idag är det en ny dag som jag hoppas ska vara bättre. (Vaknade dock med värk i axeln....)
Idag är det skoldag med seminarie på filmen som jag såg i helgen. Då ska väl den ältas och vältas och analyseras i ett par timmar, pust....
Alma hostar rejält så hon ska vara hos farmor och farfar idag. Tack till er! Julias påsklov är slut så hon är tillbaka i skolan.
Glömde berätta igår att min kära make har vaxat min lilla bil ♥
Nu måste jag gå och göra mig respektabel (försöka i alla fall) för att möta världen utanför!

CU

(Bilden har jag snott av Lina med godkännande, Tack!)
 PUBLICERAT »  2009-04-14 @ 07:53:09 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Annandag påsk

Alma hostar på som en tok :(
Fanken också....

Jag har röjt undan i uterummet. Så välbehövligt. Vi har ju en önskan om att göra om det och öppna upp mera med glasdörrar. Det är väl bara den lilla detaljen kapital som saknas till det projektet. Tills dess så ser det ut så här


Idag var det avslutning på valpkursen som Henrik har gått med Bella. De har varit så duktiga och det ser ut som om det ska bli ordning på henne oxå ;)
Alma har lekt på eftermiddagen med Annie och de hade så kul ihop!

I övrigt då? Jo jag känner mig som "häxan surtant".
VARNING!!! Orkar ni inte med gnäll så sluta läs NU!

Det känns som om det är massvis med saker som går mig emot....den stora datorn är lika långsam som en snigel i sirap, våra sommar accessoarer verkar var borta med vinden (jo vi har flyttat på våra saker så många gånger att vi inte hittar dem längre) fönsterna är såååååå skitiga och behöver tvättas men jag har ont i nacke/axlar så jag fixar inte att göra det nu för då blir jag handikappad i minst en vecka, jag är trött på mat orkar inte planera eller laga mat längre (skit samma allt innehåller ju ägg ändå!!!) bläääää

Kära nån så illa detta låter.....jag borde låsa in mig själv och kasta bort nyckeln för att rädda undan världen detta gnäll ;)

Ha det bättre!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-04-13 @ 17:38:07 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(3)

Trött eftermiddag

Jag har legat på soffan i em (med huvudvärk) och tittat på filmen som vi har i läxa tills på tisdag "Den engelske patienten". Den är väldigt långsam men vacker på nått sätt, romantisk och känslosam men jag vet inte riktigt hur vi ska kunna ha seminarie på den i handledningskursen! Jag har inte sett hela filmen klart utan får ta resten imorgon.
I övrigt då? Jo min käre make har (för en gångs skull *ler*) varit mera aktiv än mig och har rensat och gödslat/jordförbättrat runt häckplantorna. Sen satte han upp en hylla i vår nya klädkammare.

Till kvällsmat blev det grillad kyckling, avokado och fyllda svamphattar (philadelphia och creme fraiche i) Så gott!



Idag var det ju dags att väga sig igen men vågen vägrar fortfarande att röra på sig ;(
Känns jobbigt.............men jag kommer inte att ge upp!

Alma har lekt med Emma en stund idag. De är verkligen så tighta kompisar. Härligt!
Alma var ju feberfri idag men luftrören är långt ifrån bra......Tur man har medicin hemma!
Så här såg det ut ikväll när Alma och Bella låg på soffan och tittade på bolibompa


Nu väntar en lugn och skön kväll i soffan!
Kram alla bloglovers ♥
 PUBLICERAT »  2009-04-12 @ 19:47:58 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Aj aj aj...

Åh nej idag har jag en fruktansvärd huvudvärk :(
Det känns som om den kommer ifrån nacken, jag misstänker att jag fick drag i nacken igår när jag satt på altanen. Jag kände ju att det var kallare vindar, gahhh vad dumt!
Nu tänker jag lägga mig på soffan och titta på en film som vi blir tvingade att se pga att vi har seminarie på den filmen på tisdag i skolan. Det heter "Den engelske patienten"
och jag ber en bön för att den är bra eftersom den är nästan 3 timmar lång!

CU
Kram
 PUBLICERAT »  2009-04-12 @ 13:10:16 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Påskafton och äggmålning!

En viktig tradition i vårt hus är att måla ägg som sen ska ätas. Men innan man får äta äggen så ska man tävla i "äggapickning"

Det går till på följande vis att man sitter mitt emot varandra två och två och så ska man på given signal knocka ihop äggen mot varandra och se vilkens ägg som går sönder som då förlorar. Den som har mött alla och då har sitt ägg kvar och framför allt är helt har vunnit.
mannen vann i första ronden och Julia vann andra ronden :)
Sen får man äta sina ägg! Jag skulle vilja påstå att påsken är en riktig GI-höjdare. Bra mat alltså!
Vill passa på att tacka lilla mamma för de goda havrebollarna (ja jag fuskade och tog en halv!) De var goda. Skickar oxå en kram till Morfar, vi tänker på dig!
Kram kram
 PUBLICERAT »  2009-04-11 @ 18:43:44 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Påskafton

Efetrsom Alma inte äter godis (jag är så imponerad av hennes målmedvetenhet!) så fick hon ta sin peng och åka till leksaksaffären och köpa något till sig. Hon köpte en gunga (en sån där med ett snöre som är fäst vid en rund platta) pappa lackade den och sen har hon gungat för fullt!

Jag kunde inte låta bli att köpa ett litet LEGO set som hon har önskat sig

Ja...hon är ju en pojkflicka så varför inte pirater med en kanon!

När vi kom hem ifrån stan så gjorde jag en blixtvisit hos Johan & Jeanette. Deras hund Lidas som är son efter Sally (från den första kullen) mådde inte bra och de ville att jag skulle kika lite på honom. Jag for hem och hämtade mitt stetoskop och hundtermometern och undersökte honom. Därefter ringde jag min kära kompis veterineren Marie för en viss konsultation (Tack för det Marie!)
Eftersom han var sådär pigg kom vi fram till att han inte behövde åka till veterinären idag utan skulle avvakta.
Lidas har fått sin mors vackra ögon

Han ser lite vissen ut...

Julia satt och gottade sig i solen på altanen med sin Ipod i öronen

Det visserligen lite kallare i vinden idag men ändå så skönt att vara ute.
Alma börjar bli ordentligt krasslig nu ikväll med feber och pipig och rosslig i luftrören så det var fram med stetoskopet igen samt öppna vårt miniapotek! Det är som Alma brukar säga: "Det är tur att du är skjutsköterska"!!!!

Glad påsk till er alla!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-04-11 @ 18:04:33 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Glad påsk!

Tänk att det ärpåsk igen. Alma var verkligen taggad för att ge sig ut och leta efter ägg i trädgården. Undrar bara när påskharen tänkte komma? Det var lite värre med den storatjejen som undar varför allting alltid ska ske på morgonen i vår familj?!


Jodå alla ägg hittades och de var så nöjda så!


Alma var lite ledsen över att inte hon fick något påskägg med godis i. Det gör ju ont i mig men hon vill inte bryta sitt vad med pappa utan väljer att stå ut.....
Det låg en peng i en av ägg en så jag lovade att hon skulle få åka iväg och köpa något roligt för den pengen istället för godis.
Så alldeles strax ska vi bege oss till stan! Och sen är det dags att måla ägg :)
Vi återkommer senare!
Kram

 PUBLICERAT »  2009-04-11 @ 09:41:15 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Långfredag!

Vilken varm dag va?! nu ska vi snart fara till stan för att äta mat hos svärfar och svärmor.
i morgon kommer ju påskharen....Alma är så spänd att hon nästan spricker snart
;)

GLAD PÅSK!
 PUBLICERAT »  2009-04-10 @ 15:03:23 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Lunch

Nu har vi just suttit på altanen och ätit lunch.

Solen gassar och det är precis hur gott som helst ;)
Dagens lunch blev fläslfilé från igår, svampröran och nygjord supergod omelett med jarlbergsost. Mmmmmmm
Mannen tvättar bilen och jag.........sitter i solstolen och latar mig! Nice!

Barnen (Alma och hennes kompis) satt vid lekstugan i stället och åt lunch.


Jag har även passat på att fixa mina fötter när jag ändå satt i solen och gjorde ingenting. Allt gick bra tills Bella snodde min fotfil och tuggade sönder den Grrrrrrr

Nu ska jag ha en kopp kaffe och fortsätta att göra just ingenting
:)
Kram
 PUBLICERAT »  2009-04-10 @ 13:13:50 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Långfredags frukost!

God morgon alla blogglovers!
Solen skiner och det är helt underbart. Jag gjorde en riktigt god frukost till oss idag (för en gångs skull var tre av fyra vakna!)

Mandelplättar med hallon och vispad grädde, yummi vad gott!!!!
Receptet:
2 ägg
ca 40 gr mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl grädde

Av detta blev det 9 små plättar (stora som en te kopp ungefär)

Loppefrö säljs under namnet Psylliumfrö. De är kanonbra för magen och har överhuvudtaget inget näringsinnehåll, 1-2 msk per dag.

Återkommer senare!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-04-10 @ 08:44:55 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Smothie!

Tack mammarussin för receptet!



Jag stoppade i "loppefrö" för magen skull!
 PUBLICERAT »  2009-04-09 @ 20:49:46 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Skärtorstagskväll!

I dag har vi börjat städa undan i uterummet. Det är så underbart att sitta där ute. Framför allt är det mysigt att äta frukost där. På dagen är det alltför varmt att sitta där, rena bastun! Vi har inte vinterbonat den så det är bara ett halvår i taget vi kan aktivt vara där. Tanken är att vi ska göra i ordning den....saknas "bara" kapital.....suck....
Men snart börjar jag oxå jobba och då äntligen får jag oxå lön.  Vädret idag har varit skönt, solen skiner och alla springer omkring i sina trädgårdar som små arbetsmyror.
Kvällsmat blev fläskfilé med svampstuvning och grönsaker, de andra fick potatis till.

Ha en skön kväll!
Kram ♥
 PUBLICERAT »  2009-04-09 @ 18:40:21 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Skärtorsdag!

Idag är Alma förkyld... Jag känner mig raspig i halsen så jag käkar Esberitox allt vad jag orkar! Men även om man är sjuk så behövs det mat i kylen så vi for iväg till Coop, och tänka sig, Alma hittade ett par skor som hon verkligen ville ha

med prinsessorna på!

Vår katt Pallas Athena tyckte att de var så fina.


Julia är har cyklat iväg till en kompis och mannen.....ja, han suckar över att han har 4 ton pellets som ska bäras ner i källaren. Usch......jag avundas inte honom!

CU!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-04-09 @ 14:18:53 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Påsk!

Idag var det dags för påskfest på dagis! Så morgonen bestod av påsk-kärring påklädning och ffa sminkning, för det är viktigt!
Så här fin blev hon!

Det är ju inte utan att man minns hur kul det var när man var liten och gav sig ut på byggden för att "påska" för grannarna. Vi bodde på österlen då och det var långt mellan grannarna, så man blev ju hyffsat trött i benen! Härliga minnen ;)

 

För min del väntar praktik ikväll. Det låter hemskt men jag hoppas på att det finns patienter! Julia har påsklov och är hemma och myser med alla djuren. Här ligger "lilla" Tilda och kopplar av....

Ha en skön dag alla!

Vi hörs ikväll! Kram

 PUBLICERAT »  2009-04-08 @ 09:36:09 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(4)

En ganska vanlig tisdag!!

Så vad har denna dagen bjudit på? Tja, jag fick lov att stiga upp 05.20 för att hinna med att koka ägg, äta och sätta på ansiktet och frisyren innan jag for till HIA. SÅ vad har jag gjort där.......ingenting! Kolla puls och blodtryck, digitalisera och kolla timdiuresen behöver man inte vara IVA-syrra för att klara av!
Usch jag känner mig negativ och inte kan jag skriva allt jag vill heller........jag vet att det finns en del som läser som kanske för vidare en del saker som jag inte vill. Kanske dags att skaffa en blogg som är lösenordsskyddad?


Har varit uppe på min gamla arbetsplats och pratat lite idag. Vad kul det var att återse sina gamla kollegor, wow vad jag trivdes bra där! Nu är det inte så långt kvar innan jag får nya kollegor och jag vet om att de är ett riktigt härligt gäng som jobbar på Thiva i karlskrona. Det ska bli så kul att äntligen få komma dit ;)

Ikväll ska jag bara slappa och njuta av att vara hemma!

Ha det bäst!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-04-07 @ 18:05:00 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Hemma igen!

Jaha då var första passet avklarat på praktiken! Den största händelsen idag var att jag fick "sticka och sätta nål i armen", kan inte hjälpa det men är fortfarande löjligt förtjust i att  göra dessa moment  ha ha ha ha ....
Ju svårarae desto roligare, dagens patient hade vener som var stora som ett avloppsrör så det var ett enkelt moment.

Vi har idag fått klasslistan och Alma ska börja i B-spåret och alla jublar. Dessutom kommer hon i samma klass som bästa kompisen Emma :)

Bella har snart tömt mitt lilla prydnadsträd med de fina påskfjädrarna.......hon kommer driva mig till vansinne snart.

Nu måste jag snart hoppa i säng, ska ju upp 05.20 igen
God natt alla blogglovers!
 PUBLICERAT »  2009-04-06 @ 21:16:10 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Praktik!

Nu är det så dags att åka till sjukhuset på praktik. Ska vara på HIA i kväll.
Ha en skön dag alla!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-04-06 @ 11:27:22 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Härlig födelsedag!

Ja min föddelsedag har verkligen varit bra!
Vi var och åt lunch på Almas favorit "resturang" MAX. Jag provade en low carb meal. Helt ok (tog kyckling) för att vara snabbmat.
Henrik har varit på hundkurs med Bella och sen kom gästerna. Jag bjöd på fetaost biffar med olika kalla såser, potatis (som jag hoppade över) och en jättegod sallad.
Tårtan blev jättebra trots att botten och fyllning bytte plats (fråga inte för jag orkar inte förklara!) och till det hade jag hallon. Den blev verkligen kanon bra :)

(Jag skulle tippa på att det var ca 15 g kolhydrat per bit) men det får man väl stå ut med på sin födelsedag!

Nu är det dags att ladda för en ny praktikperiod. Jag börjar i morgon på HIA (hjärtintensiven) och ska vara där i drygt 2 veckor- Det ska bli intressant! Julia har påsklov så hon kommer ha sin "tonårstideräkning" i den närmsta veckan, dvs lägga sig sent och stiga upp sent ;)

Ha en skön kväll!
Kram till alla!

 PUBLICERAT »  2009-04-05 @ 19:46:41 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Min födelsedag!

Tänk att det har gått ett helt år sedan sist! Idag är det i alla fall min födelsedag och min älskade familj kom och väckte mig med skönsång, frukost och paket! Vi satt i sängen och mös och åt frukost ihop. Julia tyckte att det var på tok för tidigt så hon gick och la sig en stund igen.



Idag var det dags att väga sig igen. Gahhhh vågen står kvar på samma som för en vecka sedan :(
Jag hänger säkert ihop med att jag har haft "den där veckan" och då samlar jag på mig vätska som definitivt inte gynnar vägningsresultatet. Men det är bara att fortsätta och avvakta nästa veckas resultat! Dock har jag märkt att flera centimeter har försvunnit och det känns så skönt ;)

Nu ska jag ägna mig åt folkets jubel *fniss* så återkommer jag senare!
Kram till alla!
 PUBLICERAT »  2009-04-05 @ 07:47:33 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(7)

En solig lördag!

Ännu en solig dag! Så underbart, vi har nog haft ca 16-17 grader i skuggan. Vi har arbetet i trädgården i bara t-shirt och trekvarts byxor och känslan av att vara barfota ska vi inte bara tala om :)

Tyvärr har en kär granne dött idag. Gatan kommer inte bli sig lik utan honom.

Alma har varit på simskola och därefter var hon hemma hos Annie och lekte.
Vad härligt att våra tjejer har såna härliga och bra kompisar bägge två!

Annars har vi mest varit ute idag. Utemöblerna har kommit fram liksom tjejernas stora studsmatta, så nu väntar ett halvårs daglig studsande. Det är bra!
Jag tog upp kampen med vår gigantiska taggiga buske (har ingen aning om vad det är för sort men taggarna är ca 5-7 cm långa) så gissa hur mina armar ser ut nu! Efter en god match så fick min käre make ta över, men nu är busken i alla fall väck!
Eftersom mannen är på hockeyfest ikväll så blev det ingen grillning idag men ska vädret fortsätta så här så är det inte långt borta!
Tårtan som jag provbakade igår blev sådär (en väldig stark kakaosmak, 70% choklad) men jag har en liten plan om hur jag ska förändra receptet till imorgon.

Ikväll är det Robinsson igen, så ikväll hoppas jag att den där Christian får åka hem med sig!
Ha det gott alla!
Kramis
 PUBLICERAT »  2009-04-04 @ 18:13:10 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(2)

Härliga fredag!

Det har varit en mycket skön dag idag! På fm satt jag med skolarbetet men sen bara gav jag upp. Man slösar väl inte bort en solig och varm eftermiddag hur som helst? Nej jag tog en promenad med vovvarna till dagis och hämtade Alma. När vi kom hem så satte vi fjädrar i prydnadsträdet i trädgården. Jättefint....

en liten stund för sen fick Bella för sig att "det var ju en riktigt rolig lek" matte har fixat (hmmmm...) så hon plockade ner dem!
Jag fick sätta om nästan alla (dvs högre upp) så nu hoppas jag att de får vara i fred!
Sedan satte vi oss i varsen solstol på altanen och solade;)
Very nice med en kopp kaffe i solgasset. Är helt röd på kinderna nu!

Jag har köpt nya blommor till köksfönstret, det blev Mårbacka Pelergoner
   Bella gillade dem!

Har även passat på att plantera om mina orchidéer, handlat tunna utebrallor till Alma, plockat påskris i skogen, våttorkart golv, tvättat och nu ska jag och Alma klä påskriset innomhus!
Julia är på fest och mannen är på logen så när Alma har somnat ska jag lägga mig på soffan och titta på Hem till gården.

Ha en alldeles underbar kväll!
Kram♥
 

 PUBLICERAT »  2009-04-03 @ 18:20:35 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(0)

Ännu en solig dag!

Det är ju bara så underbart! Dagen började med att Alma vaknade hur tidigt som helst.....jaha så blev det visst morgon. Hon hade naturligtvis upptäckt att lockarna hade "hängt ut sig" under natten och katastrofen var ett faktum! Jodå lilla mamma fick ta fram platt-tången (märkligt men det fungerar faktiskt att göra lockar i en platt-tång) så när det var dags för Alma att gå till dagis så var hon riktigt nöjd med sina nya lockar! Ingen jäkel ska komma och säga att man inte ställer upp för sina barn ;)
Har även hunnit vara med Julia på utvecklingssamtal i em. Hon är utan tvekan mycket duktig och det känns så bra. Vi behöver aldrig ens påminna henne om att göra sina läxor utan det fixar hon själv. Vilken tjej va!?

Kvällsmaten blev Kycklingsoppa med kokt ägg och knaperstekt bacon till! Yummi, gott!
Just nu har jag en tårta i ugnen, måste ju provbaka för att se att det överhuvudtaget går att bjuda på! Kan ju bli hur knäppt som helst annars...Vill inte gärna stå där på söndag utan en god tårta!

När jag öppnade bloggen så såg jag att jag blivit utmanad av Mammarussin
Fråga 1. Vilken mat äter du oftast?
Ha ha ha...nu för tiden äter jag ägg avigt och rätt!

Fråga 2. När du är på kalas,är du den som sitter kvar eller den som hjälper till att duka av?
Tja, behövs det hjälp så hjälper jag till.

Fråga 3. Var sitter du helst när du bloggar?
Jag glider ner i soffan med min pyttelilla dator ASUS Eee på knäbordet och bara njuter!

Fråga 4. Köper du ofta trisslotter?
Nej. Möjligen en tian lott en gång i månaden.

Fråga 5. I vilken stad eller land har du haft din semester?
Vi var i Stockholm för två veckor sedan, innan dess så var vi i Polen förra sommaren med Marie & Tobbe.

Fråga 6. Vilken tv-kanal tittar du helst på?
Det blir nog TV4.

Nu utmanar jag:
Bea Tessan Julia Och Johanna

Nu börjar det bli dax att ta ut tårtan ur ugnen så ha en skön kväll alla!
Kram♥
ps. Maria - jag kan verkligen rekomendera Anna på salong Stråh. Min frissa blev jätte bra och jag är supernöjd!
 PUBLICERAT »  2009-04-02 @ 18:30:50 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(1)

Sol och vår!

Idag har det varit helt ljuvligt väder 13,4 grader hade vi skuggan. Altanen ska vi inte bara tala om, där var det så varmt att jag nästan inte kunde vara där!
Dagen började inte så bra, jag hade spänningshuvudvärk och var yr. Fenomen som drabbar mig ibland....trisst :(
När jag och min hjärna var på samma planhalva igen så var jag bara tvungen att försöka skriva på min handledningsrapport. Det gick sådär men hellre det än inget alls.
För att skapa lite lugn och avslappningsstämning så har jag lyssnat till "lugna blå timmar" favoriten är absolut Bach "Orkestersvit nr 3" och Vivaldi "De fyra årstiderna"

Åh jag måste berätta, jag gjorde mandel "bröd" igår så idag kunde jag för första gången på 2 1/2 vecka äta en ostsmörgås ;) Det var riktigt gott!
Efter jag hämtat Alma och Julia så for vi till stan. jag och Alma skulle klippa oss och Julia skulle köpa födelsedags present till en kompis som ska ha fest till helgen. Vi lyckades oxå få tag på en fin vårjacka till Alma.

Så här fint blev Almas hår! Frissan lockade håret på henne och avslutade sedan med att spraya färg och glitter över.





Gissa hur nöjd och glad Alma är!
Tjejerna på Stråh är helt fantastiska. Tvättar alltid håret på en och ger en hårbotten massage. Precis vad jag behövde idag. Jag har även fått tips av Marie O om bra nackövningar som jag ska testa ikväll. Tack för det!

Ha det bra alla!
Kram
 PUBLICERAT »  2009-04-01 @ 18:49:03 | KATEGORI » Allmänt | kommentera(4)

RSS 2.0